Unde Dunarea ne zice: Bine v-am gasit!

Zilele trecute am calatorit cu masina din dotare prin sud, pe la olteni. A fost un drum frumos, desi la buletinele de stiri aratau cu un dramatism exagerat ca „sudul tarii e sub troiene si ca ninge in continuu de … cine mai stie cate ore”, fara ninsoare, cam aglomerat, dar cu niste peisaje superbe. Mi-am reamintit cate locuri frumoase avem in tara asta si uitam de ele.

Punctul final al calatoriei mele a fost Orsova, locul prin care Dunarea vine si spune: Bine v-am gasit!

Daca veti vedea fotografii cu Orsova, asa cum am vazut-o eu, cu zapada, dar asa cum o stiu cei care s-au nascut acolo si au trait acolo, cei care au vazut cum rasare soarele dincolo de munti si cum apune la sarbi, veti intelege de ce locul este un taram de vis.

Pacat ca nu avem tursim in zona, ca drumurile (nationale/europene) sunt pline, pline de gropi.

Ah, devin patetica si spun: cu bugetul acela de la turism, oare doamna Udrea si-ar putea intoarce buclele blonde si spre vest? Sau doar cazinourile din Mamaia sunt obiectivele ei primordiale?!

2 comentarii la „Unde Dunarea ne zice: Bine v-am gasit!”

  1. draga mia,
    n-o sa investeasca nimeni in infrastructura de acolo, se fura prea usor in zona si e „inutil” sa faci ceva bun. intr-un fel ma bucur, pentru ca mai bine ramane un colt de rai, decat un inceput de iad, vezi sudul tarmului romanesc si delta si mai sunt multe exemple. mai bine mai putini si buni.

    Răspunde
  2. Orsova is good. Pacat de eternele constructii de prost gust si amplasament si mai prost, care par a avea drept unica scop transformarea peisajelor naturale in betonarie.

    Viperele nu se bucura.

    Răspunde

Lasă un comentariu