Magicul 101

jigokudani_hotspring_in_nagano_japan_001

Uneori lucrurile ies altfel decat ne-am dori. Primul impuls si cel mai puternic este de a cauta vinovati undeva in exteriorul nostru. Dupa identificarea acestora ne propunem sa-i schimbam. Si incepem o lupta acerba cu personalitatile lor doar – doar se va produce minunea. Cu o acuratete de 99% lucrurile se produc asa: ei nu se schimba si noi incepem sa ne enervam.

Pilda:

Ion se duce la psiholog si incepe:

– Eu sunt perfect. Toti cei din jurul meu sunt bolnavi si vreau sa ma invatati cum sa fac sa ii schimb.De exemplu: Sotia mea este tot timpul nervoasa si tot timpul avem scandaluri. Nu e stapana pe ea.

Psihologul ii raspunde:

– Nu-i nimic. Adu-o la tratament, platesti tu sedintele si lucrurile vor deveni normale.

Ion continua:

– Si nici cu parintii situatia nu e prea roz. Cicaleala, reprosuri etc. este tot ce aud de la ei

Psihologul:

– Inteleg. Adu-i si pe ei, le platesti tratamentele si lucrurile se vor rezolva.

Ion continua si cu seful, cu copiii, cu vecinii, cu matusile si unchii, cu prietenii si colegii.

Psihologul ii spune ca-i rezolva pe toti daca vin la terapie si daca Ion le plateste sedintele.

La final Ion:

– Cred ca e mai simplu si mai putin costisitor sa vin doar eu 🙂

Incercand si luptand sa-i schimbam pe cei din jur depunem mai mult efort si consumam mai multa energie decat daca am incerca sa ne „schimbam” sau sa ne transformam pe noi.

Am citit despre un experiment facut cu maimutele dintr-o insula care au fost invatate sa-si spele mancarea inainte de a o servi. Dupa o vreme din ce in ce mai multe maimute de pe acea insula au invatat sa isi spele mancarea. Dupa ce cea de a 101 maimuta a invatat sa isi spele mancarea intr-un mod „inexplicabil” la acea vreme s-a observat un fenomen cioudat pe insule indepartate: maimutele au inceput sa isi spele mancarea. Chiar daca acestea nu au intrat in contact cu grupul de maimute supuse experimentului initial.

Teoriile fizicii cuantice spun ca daca un om si apoi un grup de oameni din ce in ce mai mare incep sa produca transformari la nivel interior, sa practice iubirea neconditionata, compasiunea, toleranta, credinta, speranta,  grija fata de aproapele sau, bunavointa si toate aceste emotii si stari de vibratie inalta, cei din jurul lor se vor transforma si ei.

Mai precis: Eu ma schimb si incep sa practic toate cele de mai sus, si o fac zilnic si cu daruire, dupa un timp observ ca si cei din imediata mea apropiere incep sa transforme ceva in ei. Incep sa practice, sa caute, sa se informeze. Apoi altii vor incepe transformarea.

Cere munca si dedicare, dar rezultatele sunt extraordinare! Cu cat transformarea interioara se va produce in mai multi oameni, cu atat mai mult sansele de salvare a speciei umane cresc.

Concluzie: Transformarea incepe Aici si Acum in NOI!

4 comentarii la „Magicul 101”

 1. Forta fie cu noi! E ca un val si ii simt deja unda de propagare. 🙂 Stii ce?! In ultima vreme ma intereseaza mai mult ce se intampla in interiorul meu decat ce se intampla in lume. O fi vreo faza. 🙂

  Răspunde
 2. De cand ma stiu am iubit neconditionat,am muncit cu daruire,am incercat sa ajut pe cei ce aveau nevoie si am gresit de multe ori.Doresc sa ma informez tot mai mult si nu inteleg de unde am asa o sete de cunoastere.Simt ca pot face mai mult si cred intr-o lume mai buna.
  Multumesc Andreea!:)

  Răspunde
 3. Anita, foarte frumos. Evolutie fara durere nu exista. Daca te uiti in natura totul evoleaza prin durere. Samanta se transforma in floare suferind :). Cunoasterea fara practica este ca o poezie invatata pe dinafara dar neinteleasa 🙂

  Răspunde

Lasă un comentariu