Chakrele – Swadhisthana

swadhisthana

Chakra  2 – Swadhisthana

Chakra subombilicala , sacrala – lotusul cu sase petale

Pozitionare: la 2 centrimetri sub buric

Camp corespondent: campul de control si semnalizare

Arhanghel: Chamuel – Ingerul adoratiei, cel ce Il vede, Il cauta pe Dumnezeu

Raza initiatica: raza roz-portocalie a iubirii

Culoare: portocaliu (roz portocaliu);  Portocaliul este culoarea calugarilor budisti, emblem perpetuarii casatoriei si a fidelitatii, cea care sterge patimile si triumfa asupra lor, reprezinta cumpatare, sobrietate si echilibru spiritual. Roz – symbol al regenerarii, al primei trepte a initierii in mistere, imaginea celui renascut.

Element: apa

Principiu guvernator: Perpetuarea creativa a vietii

Glanda aferenta: Glandele genitale, ovarele, prostata, testiculele. Functia glandelor genitale este producerea caracteristicilor masculine si feminine precum si reglarea ciclului la femei.

Cromoterapie: inundareai chakrei cu oranj

Fonoterapie: vocala O, tonalitatea Re major

Meloterapie: muzica popular

Aromoterapie: ylang-ylang, ulm, stejar, verbena

Cristaloterapie: carneol

Coordoneaza: gustul organelle de reproducere, vezica urinara, rinichii si lichidele corporale (sange, limfa, urina, sperma, lichide digestive)

Functie: imaginatia active, senzualitatea, dorintele de orice fel (in special cele legate de cupluri sau asocieri), de intemeierea unei familii, relatiile sociale de orice fel; determina integrarea sociala, conformismul, mimetismul si senzualitatea, regleaza nevoia de autocontrol si manipulare, isteria, furia, frustrarea. Cand este deschisa prin ea se pot prelua starile negative de la alti oameni. Da incredere in sine. In Tantra este un punct de excitatie si de receptive a energiilor si senzatiilor sexual. Este responsabila de semnalizarea apropierii unei persoane fara a o vedea.  De ea depinde practicarea cu placere a actului sexual si a relaxarii, ea controland, practice, calitatea relatiilor noastre.  Este chakra perpetuarii si mentinerii specie, este central cu cel mai inalt potential creator, prin care se infaptuiesc toate legaturile dintre noi si orice forma de viata. In ea sunt insumate toate relatiile pe care le-am avut de-alungul existentelor noastre.

Proasta functionare: poate duce la angoase, fobii, complexe de inferioritate, infectii.  Blocarea ei determina impotenta, vaginism, boli renale si ale vezicii urinare.

Mastile: negativitatea, neadaptarea, depresia, anxietatea constanta, auto-eclipsarea excesiva, inertia, ineficienta, auto-compatimirea, placerea exacerbate de a fi iubiti, popularitatea, responsabilitatea egoista, complexul Mesia, frica bazata pe lipsa de sensibilitate, sacrificial de sine nejustificat, autosatisfactia, faptul de a te pune in serviciul altcuiva in interes egoist, frica, suprasensibilitatea, faptul ca te simti inferior,prea multe atasamente, mult prea protector, sa iei totul asupra ta, raceala, indiferenta, judecarea altora, vinovatia, grijile, critica de sine, faptul de a crede ca nu avem nici o posibilitate de alegere, neajutorarea, faptul ca simtim ca avem o datorie si o obligatie, resentimentul, faptul de a nu fi niciodata satisfacuti de deprinderile, de realizarile noastre sau de cunostintele dobandite, de a avea minte afixata intotdeauna in necunoscut.

Corzi: “te doresc din punct de vedere sexual”, “trebuie sa acorzi atentie emotiilor si sentimentelor mele”.

Aferenti astrologici:

–          Rac/Luna: bogatie de sentimente, receptivitate, rodnicie,

–          Balanta/Venus: inclinare catre TU, relatii parteneriale, senzualitate, sensibilitate artistic

–          Scorpion/Pluto: dorinte erotice, transformarea personalitatii prin abandonarea Eu-ului in unirea sexuala

Bibliografie:

Razele initiatice ale Arhanghelilor  – Autori: Elena Cocis, Nicolae Oprica

Initiere in Reiki – Autor: Risvan Vlad Rusu

Centri subtili de forta – Autori: Shalila Sharamon si Bodo J. Baginski

Lasă un comentariu