Logica de copil

denivelari

Vineri seara m-am dus cu Andrei sa-l luam pe frate-miu de la Otopeni. Conversatia cu copilul meu a avut ca tema centrala drumurile din Bucuresti, gropile de pe strada. I-am explicat cum stau lucrurile in ce priveste bugetul pentru o actiune de reparatie a strazilor, de ce nu au autoritatile bani pentru asfaltare, de ce unele strazi (precum Bulevardul Aviatorilor) sunt cu pietre cubice, dateaza de mult prea multi ani si au gropi sau denivelari. Am omis deliberat sa ii explic cum edilii locali folosesc o parte din buget pentru amenajari, iar grosul se duce prin … Mai bine tac!

Ajunsi la semaforul de la piata Charles du Gaulle, Andrei ma intreaba ce reprezinta semnul din triunghiul rosu. Ii spun ca acest semn ne atentioneaza ca sunt denivelari, adica niste damburi, sa mergem incet, sa nu ne stricam masina.

Copilul da urmatoarea replica:

„Mami, eu cred ca vrea sa spuna ca sunt gropi mari si sa mergem incet!”

Speachless!!!

2 comentarii la „Logica de copil”

  1. :)) pai copilul are dreptate! :)) daca te iei dupa adancitura dintre denivelari clar e vorba de gropi mari:)) Daca am ajuns sa avem indicatoare de genul asta si in orase… poate ca ar trebui insotite cu indicatoare „aventura pe muchie de groapa in caz de ploaie”, sau ceva de genul.

    Răspunde

Lasă un comentariu