Luna – astrul magiei

magic moon cu masca

Luna joaca un rol deosebit de important in domeniiul magiei. Mai intai, pentru ca magicienii observa diferitele ei faze (crescatoare, descrescatoare, luna plina, luna neagra) ca sa se poata consacra asupra lucrarii lor. Fiindca luna insasi si entitatile care o populeaza sunt deseori invocate in timpul acestor lucrari magice.

Luna este atat astrul magiei albe cat si cel al magiei negre. Initiatii au subliniat aceste doua aspecte, pur si impur, benefic si malefic. La greci, cele doua aspecte erau personificate prin zeitele Diana (sau Artemis) numita si zeita vanatorii si de catre zeita Hecate, divinitate infernala. Luna este o regiune cu doua fete, iar fata ei ascunsa are proprietatea de a primi tot raul ce se produce pe pamant. Deoarece gandurile si sentimentele se deplaseaza: gandurile, sentimentele oamenilor inspirati de rau sunt atrase de aceasta fata ascunsa, pe care Stiinta Initiatica o numeste si “Conul Negru”. Conul negru trimite apoi acest rau pe pamant sub forma de influente nefaste; din aceasta regiune, vrajitoarele atrag entitatile intunecate care ii ametesc si ii deruteaza pe oameni, stimuland totodata elementele nocive pentru vrajitoriile si comploturile lor.

Cat despre cealalta fata a lunii care expune influentele soarelui, ea este regiunea puritatii, regiunea Ingerilor care aduc viata curata. […]  Daca doriti sa va purificati, sa deveniti precum apa de limpede, legati-va de luna, fiindca luna domneste asupra apelor cristaline, tot asa precum domneste si asupra apelor poluate. Asa cum soarele are afinitati cu focul si cu aurul, luna are afinitati cu apa si argintul. Acela care stie sa lucreze cu luna se purifica. […] De asemenea, si perla, prin emanatiile si simbolismul ei are afinitati cu luna.

Luna actioneaza magnetic asupra mareelor, a vegetatiei, dar si asupra ciclurilor femeii. […] Sangele este un fluid purtator de forte si de energii, in mod special sangele menstrual, cu atat mai mult cu cat pierderea sa este insotita la femei de stari psihice particulare ce impregneaza acest sange.

Stiinta Initiatica ne invata ca unele entitati ale lumii astrale se gasesc acolo, in jurul femeii, gata sa se hraneasca cu emanatii din sangele ei. Daca femeia nu este vigilenta, daca ea se lasa purtata de ganduri si sentimente inferioare, sau pronunta cuvinte urate impotriva cuiva, entitatile din jur se impregneaza cu emanatii ale sangelui ce se evapora, putand face astfel rau oamenilor. De aceea Moise interzicea femeilor sa intre in locurile sfinte in timpul perioadei menstruale. In realitate, menstruatia in sine este neutra, nu are nimic impur, totul depinzand de femeie, de ganduri, de sentimente si de scopul in care le foloseste. Cat despre vrajitoare, este clar ca ele folosesc acest sange in scopuri rele; ele impregneaza obiecte ca sa hraneasca larvele, elementalii, carora le cer mai tarziu sa execute ordine ingrozitoare.

Deseori, vrajitoarele se dezbraca ca sa poata capta mai bine influentele lunii, ele cunoscand bine puterea nuditatii. In sfarsit, Stiinta Initiatica ne spune despre corpul fizic ca poseda antene eterice datorita carora barbatul si femeia sunt in comuniune cu fortele naturii, putand astfel sa emita si sa capteze curenti. In general, hainele constituie un ecran intre corp si energiile cosmice, iar daca magicienii se expun goi, inseamna ca ei o fac ca sa poata capta aceste energii, sa actioneze asupra lor orientandu-le in directia dorita.

[…] Ciclul lunar dureaza aproximativ o luna de zile: luna creste in timp de patruspezece zile si descreste timp de alte patruspezece zile, aceasta alternanta producand schimbari in natura si in fiinta umana. Putem spune, la modul general, ca perioada lunii crescatoare favorizeaza activitatea si, dimpotriva, perioada lunii descrescatoare favorizeaza somnolenta, lenea si odihna. Acela care nu cunoaste acest ritm natural, poate fi ingrijorat de schimbarile ce se produc in el in momentul lunii descrescatoare. Nu aveti de ce sa fiti ingrijorati, dar trebuie sa fiti atenti pentru a nu va epuiza rezervele.

Ne putem continua activitatile si in timpul lunii descrescatoare, dar cu atentie, chiar daca nu o facem cu aceeasi intensitate, cu aceeasi luciditate, cu aceeasi eficienta ca in timpul lunii crescatoare. Totusi, daca aveti lucruri importante de rezolvat, este preferabil sa asteptati luna crescatoare, mult mai favorabila implinirilor. In schimb, daca vreti sa puneti capat unei afaceri sau relatii, este mai bine sa asteptati luna descrescatoare.

Deci, vedeti, indiferent care sunt fazele lunii, este posibil sa utilizati fiecare perioada pentru o lucrare spirituala bine determinata. Vreti sa va dezvoltati vointa sau sa va intariti sanatatea, sa aveti mai multa iubire, intelepciune sau lumina: asteptati primele zile ale lunii crescatoare; si in timpul noptii, priviti luna, ridicati mana dreapta si spuneti: “Asa cum luna creste pe cer, tot asa sufletul meu sa se umple de sanatate, de vigoare… sau de lumina, de iubire, ca sa pot deveni un servitor al Domnului”. Pronuntati formula de trei ori. In timpul lunii descrescatoare, pronuntati formula contrara: “Asa cum luna descreste, tot asa acel viciu sau acel defect din mine sa se diminueze si sa dispara pentru Slava Domnului”. Si de aceasta data, pronuntati formula de trei ori, ridicand mana dreapta. Daca veti face aceste exercitii cu regularitate, veti avea rezultate.

Luna are puteri asupra materiei, de aceea ea are de jucat un rol in lumea implinirilor si realizarilor concrete. Daca doriti sa faceti o lucrare, sa realizati un proiect sau sa ii puneti capat, veti obtine cele mai bune rezultate daca veti sti cum sa va folositi de influenta lunii.

Extras din “Cartea Magiei Divine” de Omraam Mikhael Aivanhov, editura Prosveta

Un comentariu la „Luna – astrul magiei”

Lasă un comentariu