Luna Noua in Leu a orgoliilor si a controlului

Pe 30 iulie, la ora 21:39 ora Bucurestiului, are loc aspectul de Luna Noua in Leu, in casa a VI-a a astrogramei momentului. Conjunctia Luna-Soare are loc la gradul 7:16 in Leu si are Ascendentul la 0:39 in Pesti.

Luna Noua este de obicei o luna a inceputurilor in care energiile diminuate in perioada de descrestere, prind puteri si se concentreaza pentru a da nastere unor noi rasaduri. Fiind vorba de Leu, energiile ce iau nastere sunt unele legate de vitalitate, de iubire, de inima si sentimente nobile. Dar este si o Luna a orgoliilor, a cheltuielilor exagerate, a dorintei de lux si opulenta.

Prezenta in casa a VI-a a sanatatii, a muncilor de rutina, a colegilor de servici si a subalternilor, Luna Noua in Leu aduce schimbari si in aceste sectoare de viata. In ce priveste sanatatea, urmeaza o perioada buna pentru a incepe investigatii in zona guvernata de Leu si anume inima. Este posibil ca, in urma solicitarilor emotionale aparute la servici, activitatea cardiaca sa sufere schimbari. Este important ca in perioada urmatoare sa avem grija sa nu ne lasam dominati de probleme si nici de dorinte patimase de ascensiune.

In apropiere de conjunctia Luna-Soare, la 5 grade distanta, se afla Venus. Energia Micului Benefic amplifica dorinta de lux si de manifestare excesiva a sentimentelor. Pot aparea excese cand vine vorba de scoatere in evidenta a propriei persoane. Pe de alta parte, relatiile amoroase pot primi un suflu nou de entuziasm si buna dispozitie. Leul fiind si o zodie a creativitatii, multe gesturi ale indragostitilor vor fi noi si inspirate.

Este o Luna Noua in care dorinta de control a situatiilor poate afecta relatiile. Cei mai predispusi sa manifeste acest control sunt sefii de departamente si mai putin directorii generali, dar si cel care in familie este „conducatorul”. In colectivele mici, liderii falsi vor tine cu dintii de statutul lor si vor incerca diverse metode de sabotare a oricui va avea o ideea mai buna decat a sa. Sau si-o va insusi fara sa clipeasca si fara sa recunaosca meritele celui acre a emis-o.

Exista pericolul ca rasfatul celor mici sa depaseasca cotele normale. Copiii vor atrage atentia asupra lor fie prin vorbe inspirate, fie prin manifestari iesite din comun, dar mai ales prin atitudini egoiste. Si sanatatea lor ar putea fi afectata in zona articulatiilor, accidentele usoare fiind principala sursa de disconfort.

Luna Noua se afla in trigon cu Uranus retrograd din Berbec si in casa a II-a a momentului. Exista riscul sa se cheltuie mai multi bani decat se preconiza pe lucruri care nu sunt tocmai necesare. Fluctuatiile financiare ii pot afecta in special pe intreprinzatorii care s-au intins mai mult decat le-a permis bugetul.

Achizitiile facute fara discernamant, in special de cand Uranus a intrat in Berbec, investitii facute din dorinta de a satisface niste nevoi personale mai degraba egoiste decat ca necesitate, nevoi care sa aduca un plus de imagine, isi vor arata in aceasta perioada si cealalta fata: „o gaura in buget” si un efort in plus pentru a o acoperi.

Luna Noua in Leu are o relatie tensionata cu Jupiter in Taur. Aceasta cuadratura are ca rezultat potential manifest o exacerbare a nevoilor proprii si o incredere oarba in puterile proprii si in valorile proprii. Unii se vor increde prea mult in propriile cunostinte, in timp ce ceilalti s-ar putea simti striviti de forta interioara si puterea de argumentare a celor aparent puternici. Jupiter va cere o schimbare de atitudine dintr-una orgolioasa, aroganta intr-una in care valorile sunt puse in evidenta nu numai prin vorbe ci si prin fapte. Jupiter este sustinut in demersurile sale de trigonul pe care il are cu Pluto retrograd in Capricorn. La nivel macro, vom asista la caderea zgomotoasa a unor „vedete” sau a unor valori lipsite de substanta, a unor oameni puternici care si-au cladit imaginea pe fundamente subrede.

Pe de alata parte sunt favorizati cei care „tac si fac” si a caror recunoastere publica este bazata pe fapte concrete in folosul tuturor. Pluto in casa a XI-a transforma manifestarile publice, expunerile publice ale unor personalitati lipsite de valoare, si incurajeaza actele de caritate si implicarea in actiuni de voluntariat. El va afecta si Asociatiile si Fundatiile ale caror scopuri sunt de fatada, in spatele lor ascunzandu-se afaceri necurate.

Ascendentul in Pesti ne indeamna spre introse pectie si meditatie, la o analiza lucida a hotararilor luate in ultimile luni, Detasarea de cotidian este imperios necesara. Sufletul fiecaruia dintre noi are nevoie de liniste in ciuda solicitarilor exterioare. Ascendentul in Pesti ne indeamna sa tindem spre o liniste pe care adesea o primim atunci cand ne aflam in rugaciune si/sau in meditatie. Exista insa riscul ca unele persoane sa confunde aceasta stare cu excesul de alcool sau stupefiante, evitand astfel confruntarea cu realitatea.

Conjunct cu Ascendentul este Neptun, guvernatorul Pestilor, aflat in miscare aparent retrograda. Energia neptuniana are ca scop elinerarea de confuzii si de nesiguranta, trairea efectiva a viselor, intr-un mod constient si asumat. Ne indeamna sa sporim in noi compasiunea si toleranta. Dar, cealalta latura neptuniana duce spre iluzii, spre confuzii si traire irationala. Capacitatea de discernamant poate fi mult diminuata, iar actiunile pot fi eronate. Iluzia succesului poate fi unul dintre cele mai traumatizante trairi din aceasta perioada.

Tot in apropierea Ascendentului se afla Chiron, Marele Vindecator Ranit al Zodiacului. Prin mijlocirea sa putem ajunge la zei si ne putem gasi alinarea prin invatamanitele si acrotirea lor. Chiron ne provoaca sa ne intoarcem la Credinta si sa ne gasim un mentor spirituald e urmat. Dar, mai important, ne invata sa ne gasim un ocrotitor spiritual, fie acesta intrupat sau nu. Ne mijloceste cererile de vindecare sufleteasca si trupeasca indreptate zeilor. Ne arata pe ce porti ceresti sa intram pentru a primi absolvirea de pacate si vindecarea interioara.

Chiron si Neptun se afla in opozitie cu Mercur in Fecioara, conjucnt cu Descendentul. Relatiile de parteneriat sau de casatorie pot fi afectate de analiza acuta la care vor fi supuse de toti cei implicati. iluziile si asteptarile pot fi urmate de impliniri sau, dimpotriva, de dezamagiri. Aceasta relatie se poe transforma in una de complementaritate, cata vreme sinceritatea este la baza relatiei. Atitudinea de solidaritate, asumarea constienta a situatiei si implicarea egala in rezolvarea problemelor, va duce la rezultate reale.

Asadar e o Luna Noua aroganta, egoista, axata pe lux si pe control. Dar este si un eveniment astrologic care deschide portile spre vindecare sufleteasca si spirituala. Multi vor trai experiente de boala fizica pentru a cunoaste cauzele spirituale ale acestora. Introspectia si solitudinea sunt solutiile optime pentru orice tendinta de exces. Practicile spirituale, in special cele realizate in mijlocul naturii sunt cele mai indicate.

Cu drag,

Andreea

Lasă un comentariu