Aspecte planetare in luna aprilie 2012

Luna aprilie incepe cu doua evenimente astrologice importante. Pe 3 aprilie Venus isi incepe calatoria in Gemeni, calatorie ce va dura nu mai putin de 4 luni, incluzand si o perioada de mers retrograd. Al doilea eveniment se produce pe 4 aprilie si reprezinta revenirea in miscare directa a lui Mercur, aflat in Pesti.

Tranzitul lui Venus prin Gemeni incepe tensionat de relatiile pe care Micul Benefic le are cu Marte din Fecioara si cu Neptun si Chiron din Pesti. Mai precis, intra din plin in Crucea Cosmica pe semne mobile pe care opozitia Marte-Neptun o realizeaza cu axa Nodurilor Lunare. Chiar daca suna dur, acest aspect poate determina o clarificare a sentimentelor si a anumitor relatii. Superficialitatea si tendinta de a fi apreciat de mai multe persoane, tendinta de a flirtra cu oricine si oricand, pot fi serios diminuate, in compensatie crescand interesul pentru sintetizarea sentimentelor si implicarea intr-o relatie care sa stimuleze mentalul partenerilor, dorinta de cunoastere, de informatie, precum si simtul estetic.

Tranzitul lui Venus prin Gemeni stimuleaza inspiratia scriitorilor, dar si simtul artistic transmis prin gesturi sau vorbe. Putem trai o perioada in care sa ne concentram atentia pe literatura de buna calitate, pe jocuri de grup, pe teatru sau activitati in aer liber, la fel cum o faceam in copilarie.

Revenirea in miscare directa a lui Mercur va face pe multi sa rasufle usurati. Pentru cateva luni bune, lucrurile nu se vor mai incurca, nu se vor mai amana, si par sa isi urmeze cursul firesc. Chiar daca pana pe 17 aprilie inca se afla in Pesti, Mercur da posibilitatea gandirii creative sa se manifeste. O si potenteaza. Atentie insa la riscul de a ne pierde in fanteziile mintii, pierzand contactul cu realitatea. Din 17 aprilie se muta in Berbec unde se intalneste cu octava sa superioara, Uranus, si impreuna pot da nastere unor idei sclipitoare in domeniile in care ne desfasuram activitatile curente. Putem sa incepem proiecte noi si neasteptate. Sau putem luam contact cu idei si concepte care ne pot schimba viata. Totusi, exista riscul unor accidente, in cazul in care neatentia, graba, sau lipsa de preventie, isi fac simtite prezenta. Pana spre finalul lunii, cand se desface conjunctia Mercur-Uranus, este bine sa fim putin mai precauti, cel putin atunci cand manevram obiecte ascutite sau cand ne aflam la volan. De asemeni, o atentie sporita si la instalatiile electrice si la aparatura electrocasnica este necesara.

Continuarea in revista Astrotext.