Russell Crowe – celebritatea lunii

Sunt multe celebritati sarbatorite in aceasta luna. Dar l-am ales pe Russell Crowe pentru analiza in urma unui mini-sondaj in redactie. Punctul decisiv a fost momentul cand l-am ascultat cantand. Are o voce calda, sensibila si puterea de a transmite emotiile chiar si daca nu-l vezi, asa cum se intampla in filme.

Laurii succesului i-a cucerit cu exceptionalul rol din “Gladiatorul”, care i-a adus si un Oscar, urmat indeaproape de “A Beautiful Mind”, filmul care a adus in lumina fascinanta poveste a unui castigator de premiu Nobel.

Crowe s-a nascut in Noua Zeelanda dar a copilarit si a crescut in Australia, colt al lumii in care s-a lansat in cariera artistica. Are imaginea unui om intangibil, stapan pe el, si nu de putine ori a fost acuzat de aroganta. El stie insa exact ce vrea de la viata, o traieste din plin, neezitand sa petreaca zile intregi in pustie, sau sa protesteze pentru cauze sociale. Cea mai recenta “actiune” a sa, un protest in fata ambasadei Sudanului de la Washington, s-a sfarsit cu o arestare. Dar nu este pentru prima data, actorul vizitand politia de mai multe ori pentru acte de violenta.

Dupa mai multe relatii de lunga sau scurta durata cu personalitati ale cinematografiei mondiale, printre care Meg Ryan si Jodie Foster, Crowe s-a casatorit cu actrita de origine australiana Danielle Spencer, cu care are doi baieti. Este in relatii de prietenie stranse cu Nicole Kidman si cu Jodie Foster, prietenie pe care si el si actritele o declara public.

La momentul nasterii sale, Soarele se afla in Berbec, impreuna cu Marte si cu Jupiter, si in casa a III-a a fratilor si surorilor, a prietenilor din copilarie, a rudelor de gradul II.  Curajul, imaginea cuceritorului, a eroului aflat in permanenta in cautarea unui redute de cucerit este cea care il prinde cel mai bine. Probabil si ca acesta este motivul pentru care rolul Gladiatorului i-a venit “manusa”, iar prestatia actoriceasca i-a fost rasplatita cu un Oscar.

Continuarea in revista Astrotext!