Despre horoscop si previziuni generale

Astrologia este o unealta de care oamenii se pot folosi pe calea evolutiei personale.  Dar este o unealta cu adevarat utila pentru cei care isi cunosc propria astrograma. Previziunile generale pe care le intalnim in mediul viral sau in reviste si ziare nu reflecta cu acuratete detaliile importante pentru fiecare persoana, la nivel individual. Eu spun adesea celor care citesc horoscopul sa se uite si la previziunile zodiei in care au Ascendentul hartii natale si al zodiei in care se afla Luna natala. Ascendentul reprezinta personalitatea complexa, in timp ce Luna arata sistemul emotional al fiecaruia, doua elemente care se manifesta zilnic, fie ca suntem constienti de asta sau nu.

Daca incercam sa privim omul din perspectiva lui Dumnezeu, el este construit dupa o matrice energetica specifica lui, cu plusurile si minusurile sale, de care este bine sa se foloseasca in viata pentru a-si implini menirea pe Pamant. Aceasta matrice originala este reprezentata astrologic prin astrograma personala.

Previziunile zilnice, saptamanale, lunare, anuale sunt matrici de moment, matrici originale pentru cei care se nasc atunci. In schimb, pentru ceilalti, sunt doar niste „harti” care se aseaza peste harta personala influentandu-o intr-o anumita directie sau alta.

Previziunile astrologice sunt scrise de oameni. „Mesajele planetelor” sunt trecute prin filtrul fiecaruia de perceptie si „traduse” de fiecare dupa gradul sau de evolutie si de sinteza.  Pentru ca aceste matrici de moment se suprapun matricii originale si ale „cititorului in stele”.

Pentru ca fiecare planeta, fiecare zodie si fiecare aspect are mai multe variante de manifestare si de interpretare, pentru fiecare structura a fiintei umane (fizic, mental, sufletesc si spiritual), previziunile pot varia. Si pentru ca fiecare lucru din lumea aceasta are doua aspecte, pozitiv si negativ, depinde de persoana care scrie daca este pozitiva sau negativa, optimista sau pesimista si depinde de persoana care citeste cu ce isi hraneste inconstientul. Si din acest punct de vedere este foarte important sa dezvoltam capacitatea de a discerne. Pentru ca previziunile generale se pot transforma in programe energetice foarte puternice care se „prind” de anumite structuri ale spiritului individual, si vor „lucra” de acolo in directia data de nevoia interna de a implini sau nu cele scrise/citite. Si ajungem la ceea ce cunoastem a fi „profetii autoimplinite”.

Astrologia este matematica trecuta prin filtrul simturilor si al gandirii. Tranzitele planetelor nu duc la efecte categorice, ci ele pot deschide niste porti energetice care sa ne ajute pe fiecare in parte sa accesam anumite informatii utile. Cunoscand astrograma personala si cunoscand tranzitele de moment putem alege constient in ce directie trebuie sau este important sa actionam, si ce putem amana pentru un moment optim. Tranzitele nu au efecte catastrofale si apocaliptice decat daca noi insine ne punem impotriva propriei persoane.

Si spun asta si pentru cei care sunt curiosi sa afle cum vor muri si cand. Asta doar Dumnezeu stie si doar El poate hotari. Cu adevarat important este ca in momentul plecarii sa fii impacat cu toti si toate. Si asta ne indeamna toate religiile lumii si asta este una dintre invataturile esentiale ale fiecarei cai de cunoastere.

In concluzie: nu este gresit sa citim previziunile. Este necesar insa sa nu ne lasam coplesiti, cotropiti de emotiile pe care acestea le pot genera in noi. Noi suntem singurii in masura sa lasam profetiile sa se implineasca sau sa le schimbam cursul. Pentru ca sunt momente in viata in care ne aflam la rascruce de drumuri sau de vanturi, si fiecare poate alege calea pe care sa continue.

In fiecare om se reflecta Cosmosul! Creierul uman are capacitati infinite, iar intreaga fiinta umana este un Univers complex. Limitarea prin previziuni este o piedica pe care ne-o punem singuri. Previziunile pot fi folosite doar ca un ghidaj, ca un manual de instructiuni pentru o perioada anume.