Luna Noua in Gemeni – 8 iunie 2013

Astazi, la ora 18:57 (ora Romaniei)  Soarele si Luna se intalnesc si formeaza Luna Noua in sectorul Gemenilor, in casa casatoriei si a parteneriiatelor de orice tip in harta momentului, a carui Ascendent este in Scorpion. Gemenii sunt tranzitati si de Marte si de Jupiter.

Avem accente puternice pe zodii de aer si de apa, ceea ce favorizeaza mentalul, comunicarea, constientizarea si manifestarea emotiilor. Focul si Pamantul sunt puternice prin aspectul tensionat pe care Uranus din Berbec il formeaza cu Pluton retrograd din Pluton, aspect care favorizeaza „cutremurele” interioare, iesirea din adancurile fintei noastre, cu o forta de fulger, a celor mai dureroase trairi, amintiri afective ale relatiilor primordiale pe care le-am avut, cu mama si cu tata, sau cu persoanele care ne-au avut in grija.

Luna Noua in Gemeni favorizeaza procesele de vindecare a modului de a gandi si de a ne exprima. In relatie tensionata cu Chiron din Pesti si din casa a IV-a a momentului (casa familiei de oriigine, a sufletului si a relatiei cu mama), conjunctia Soare-Luna, ajuta la vindecarea iluziei ca nu putem sa gasim vindecarea sufleteasca intr-un alt context decat cel legat de casa parinteasca. Aceasta poate veni si prin intermediul relatiilor cu partenerii de viata sau cu prieteni foarte apropiati. Cheia este comunicarea. Felul in care ne exprimam trairile, nevoile, curiozitatile, indoielile, asteptarile, sperantele, determina o schimbare in relatia de cuplu si in relatiile parteneriale. Este un moment bun, de asemeni, de a observa diferentele care se impun in comunicarea cu cei din jur. Sinceritatea este necesara, dar nu suficienta. Dezvaluirea trairilor intime este o cale de imbunatatire a relatiei cu persoanele iubite, dar nu este o solutie pentru a lega prietenii sau pentru a mentine unele defectuoase.

Energiile martiene in sectorul Gemenilor au un dublu efect. Pe de o parte ajuta la formarea de noi cunostinte, de curajul de a intra in conversatie cu straini, de a spune cu usurinta ceea ce ne dorim si de a gasi persoanele potrivite sa ne raspunda la nelamuriri. Pe de alta parte, in contexte cu fundal tensionat, poate duce la rabufniri verbale, acuze, scandaluri. Constient sau nu, unii dintre noi vor folosi cuvintele ca niste arme. Alttii, constient sau nu, le vor folosi ca niste unele pentru cuceri noi sectoare ale gandirii si comunicarii.

Mercur, guvernatorul Gemenilor, se afla in Rac (zodia guvernata de Luna) in conjunctie cu Venus si formeaza o piramida pe semne de apa cu Saturn retrograd din Scorpion si Napetun din Pesti. Domeniile pe care le activeaza sunt cele ale inconstientului individual si colectiv, ale relatiilor cu parintii, cu Dumnezeu, ale trairilor profunde legate de sexualitate, de moarte si renastere, de izolare si introspectie. Trigonul pe semne de Apa, ca orice alt aspect major in aceste semne, favorizeaza constientizarea si vindecarea emotionala la nivel profund. Trairile afective majore, marcante, fundamente ale vietii noastre cotidiene, isi au oriiginile in perioada copilariei mici. In acea parte a sufletului nostru nu putem patrunde la comanda, cu mintea. Dar putem cuprinde cu mintea trairea, atunci cand o lasam sa isi reaminteasca. Prin retrairea afectiva, matura, a experientelor sufletesti din acea perioada, putem aduce linistea in fiinta noastra.

Simbolul Gradului Sabian la care se afla Luna Noua este „Un volum mare, stravechi, dezvaluie o intelepciune traditionala” avand mesajul-cheie „Contactarea Mintii planetare a umanitatii ce accentueaza orice mentalitate culturala si personala.”

Simbolul Gradului Sabian al Ascendentului (25:13 Scorpion) este „Indieni americani fac tabara dupa mutarea intr-un nou teritoriu” avand mesajul-cheie „Abilitateade a te ajusta rapid la o situatie noua prin acordarea cu cerintele acesteia”.

Luna Noua in Gemeni este, in acest an, un eveniment astrologic care favorizeaza accesarea cunostintelor primare despre viata, mediu si relatii, trairea lor afectiva si re-trairea celor care au traumatizat sufletul in perioada copilariei, pe parcursul dezvoltarii noastre in timp. Este un eveniment astrologica care indeamna la adaptabilitate, prin transformarea launtrica, prin abordarea problemelor dintr-o alta perspectiva.

O Luna Noua inspirata sa avem!

Bibliografie: Dane Rudhyar, „O Mandala Astrologica”, Editura Herald