Andreea Raicu

andreea raicuAndreea Raicu este celebritatea lunii iulie. Este un simbol al elegantei si al stilului, o femerie frumoasa si de succes.

Andreea, nascuta pe 18 iulie 1977, este nativ Rac cu Ascendent in Varsator. Soarele in Rac si pe cuspida casei a VI-a (a muncii si a sanatatii), Venus pe cuspida casei a IV-a (a familiei si a sufletului) si Luna in Leu si in conjunctie cu Descendentul (punctul partenerului), ne indica o persoana familista, pasionala, comunicativa. Desi este o femeie muncitoare, prefera sa faca lucrurile in stilul propriu, in care sa detina controlul si sa se simta in siguranta. In activitatile in care se implica depune multa pasiune, ceea ce pe de o parte este bine, pentru ca ii aduce multa satisfactie, dar pe de alta parte poate aduce oboseala si epuizare emotionala.

Soarele in Rac arata o natura sensibila, devotata familiei si o puternica legatura cu parintii sau cu persoanele care au avut un impact emotional major in perioada copilariei. Energiile lunare in sectorul Leului indica pasiune si creativitate, dorinta de iubire si sensibilitate fata de copii. Frumusetea estetica, atentia la detalii, inclinatia spre lux si spre obiecte valoroase sunt caracteristice acestui aspect.  In conjunctie cu Descendentul, Luna poate sa arate un atasament fata de partenerul de viata, nevoia de a fi intr-o relatie si dependenta emotionala de prezenta persoanei iubite alaturi de ea. Pofta de viata si creativitatea sunt amplificate de relatia de iubire, de activitatile pe care le desfasoara alaturi de persoana iubita, de gesturile de tandrete pe care le primeste sau le ofera. Este genul de persoana care ofera cu usurinta cadouri celor dragi ca forma de manifestare a iubirii si pretuirii.

Luna se afla in relatii armonioase cu Venus, Lilith si Jupiter din Gemeni si din casa a IV-a, cu Axa Nodurilor Lunare si intr-o relatie tensionata cu Marte din Gemeni si din casa a III-a (a calatoriilor scurte, a prietenilor si invataturii). Prin ce face si ce spune Andreea transmite feminitate. Multe din “trucurile” legate de frumusete le-a mostenit sau le-a invatat de la mama sau bunici, sau alte femei care au contat in viata sa in perioada copilariei. De asemenea, pasiunea pentru arta, poezie, povesti sau calatorii i-a fost “hranita” inca de cand era mica. Setea de cunoastere este mare si isi are radacinile tot in educatia primita in familie.

Ambii benefici in Gemeni si in casa a IV-a arata ca norocul Andreei vine din mijlocul familiei de origine sau a familiei pe care o formeaza. Este o persoana vesela si, in perioade dificile, isi regaseste optimismul prin automotivare sau cu ajutorul persoanelor foarte apropiate. Ii place sa-si decoreze caminul singura. Daca nu isi schimba frecvent domiciliul, atunci schimba cu usurinta decorul in casa. Ii plac locurile aerisite, spatioase, in care sa aiba libertatea de miscare.

Lilith in Gemeni si in casa a IV-a poate indica o teama legata de familie, frica de a vorbi despre experiente legate de viata intima sau imposibilitatea de a vindeca anumite pattern-uri mentale, anumite credinte, anumite ganduri sau experiente pe care le-a auzit sau care i s-au spus de cand era mica. Luna Neagra in aceasta pozitie poate indica o teama legata de famila pe care ar putea sau ar vrea sa o aiba. Este posibil ca in copilarie sa isi fi imaginat propriul destin, avand un anumit curs, posibil nascut dintr-o experienta pe care a vazut-o in familie sau care se bazeaza pe povestile copilariei, cu printi si printese “care au trait fericiti pana la adanci batraneti”.

Marte in Gemeni si in casa a III-a, in relatie tensionata cu Luna din Leu, indica tendinta de reactiona agresiv atunci cand ii este incalcata intimitatea sau atunci cand este tradata de prieteni, cand ii sunt inselate asteptarile. Isi “retrage” toate sentimentele investite in persoanele care s-au dovedit a fi false. Pe de alta parte, energiile martiene o determina sa fie mereu pe drumuri, sa calatoreasca, sa isi satisfaca atat nevoia de cunoastere, cat si nevoia de a se simti libera. Si, nu in ultimul rand, Marte arata ca se simte atrasa de barbatii cu care sa imparta pasiunea pentru calatorii, pentru cunoastere, pentru comunicare si de care sa o lege un puternic sentiment de prietenie.

In casa a VI-a a muncii si a sanatatii se afla conjunctia Mercur-Saturn in Leu in relatie armonioasa cu Neptun din Sagetator, cu Axa Nodurilor Lunare care activeaza zodiile Berbec-Balanta si care se afla pe cuspidele caselor a II-a si a VIII-a, a resurselor, cu Nodul Sud in Berbec si Nodul Nord in Balanta. Energiile conjunctiei Mercur-Saturn ii ofera Andreei capacitatea de munca, devotamentul si seriozitatea de care da dovada in orice proiect in care se implica. Lucreaza foarte bine in echipa, isi formuleaza cu claritate regulile si cerintele, ceea ce face sa fie nu doar o colega agreabila si placuta, dar si un superior apreciat de subalterni. Este genul de persoana care asculta si se implica in problemele emotionale ale celor din preajma. Ii ajuta pe cei cu care lucreaza si este sensibila la problemele de sanatate ale acestora. Este un bun ascultator si sfatuitor. Riscul care poate sa apara este cel legat de sanatate. Problemele pot sa apara atunci cand nu-si ofera suficient de mult timp pentru odihna si refacere.

Relatia pe care Mercur si Saturn o au cu Axa Nodurilor Lunare arata ca in aceasta existenta Andreea trebuie sa invete sa nu lucreze pe cont propriu ci sa se implice in activitati de echipa, sa construiasca relatii stabile si de durata, sa sporeasca increderea in oamenii din jur si in special in cei cu care lucreaza, sa invete sa ceara ajutor si sa-l primeasca. Nu in ultimul rand, este important ca in relatiile de munca sa invete sa delege responsabilitati. Un element important este cel legat de bani si de resurse, in special resursele celorlalti, care ii sunt puse la dispozitie sau pe care este bine sa invete sa le ceara. Acest obiectiv poate fi atins prin implicarea in parteneriate de afaceri.

Conjunctia Mercur-Saturn formeaza, impreuna cu Nodul Sud si cu Neptun retrograd din Sagetator si din casa a X-a  un trigon in Semne de Foc, care arata ca este o persoana intuitiva, inspirata, impulsiva si creativa. Cu un astfel de aspect nimic nu este imposibil pentru Andreea. In ceea ce priveste cariera si statutul social, “limita este Cerul”. Orice idee poate fi pusa in practica cata vreme are rabdarea, increderea si disciplina necesare pentru a transforma un vis in realitate. Este important sa formuleze cu claritate ceea ce isi imagineaza. Sa scrie fiecare gand care ii trece prin cap si orice idee, indiferent cat de abstracta sau nerealista i-ar putea parea. Va veni momentul cand acea idee va prinde viata.

Continuarea in revista Astrotext!