Luna Noua in Sagetator – 3 decembrie 2013

Luna Noua Dan GhemesLuna Noua in Sagetator se formeaza in data de 3 decembrie, la ora 2:21 (ora Romaniei). Ascendentul evenimentului este la gradul 10:17 in Balanta, iar conjunctia Soare-Luna se formeaza in casa a III-a a evenimentului, casa asociata Gemenilor.

Luna Noua in Sagetator este un moment astrologic care vizeaza gandirea, calatoriile, sinteza informatiilor, relatiile apropiate, intoarcerea la scoala. Sagetatorul este zodia Principiilor formulate in baza sintezei experientelor traite, a Mentorului, a Calatoriilor lungi. Un eveniment astrologic in aceasta Zodie favorizeaza actiunile care vizeaza aceste domenii de viata, fie ca este vorba de aprofundarea unor invataturi prin intermediul cartilor sau al profesorilor, specialistilor cu experienta, fie prin intermediul calatoriilor fizice in locuri, tari cu o cultura diferita de cea de origine, fie prin dezvoltarea capacitatii de sinteza.

Soarele si Luna formeaza relatii armonioase cu Ascendentul si cu Uranus retrograd din Berbec, si o relatie tensionata cu Chiron din Pesti. Aceste aspecte indica preocuparile personale ce vizeaza imaginea de sine in raport cu relatiile personale de familie si cu prietenii apropiati, nevoia de a analiza relatiile inainte de a actiona in directia rupturilor radicale, dar si importanta construirii unor reprezentari reale a vietii noastre sociale, a relatiilor de iubire, lipsite de himere, auto-iluzii. Relatia tensionata cu Chiron poate sa indice pe de o parte o gandire exagerata a ceea ce inseamna iubirea, incadrarea sentimentului in definitii si concepte, in sabloane rigide. Pe de alte parte, insa, poate sa indice increderea exagerata ca iubirea este solutia vindecarii, care nu necesita eforturi personale, o intelegere a modului de functionare a celui de langa noi.

Ascendentul in Balanta arata nevoia de a ne oglindi in relatiile pe care le avem, nevoia de a avea o viata sociala si de a fi in armonie cu cei din jur. Este important sa devenim constienti de eforturile pe care le depunem in inceperea si construirea acestora, de capacitatea noastra de a ne expune, de disponibilitatea spre negociere si compromis. In opozitie cu Uranus indica riscurile care pot sa apara din incapatanarea de a demonstra superioritatea individuala in cele mai nepotrivite momente, intoleranta la opiniile celorlalti si lipsa de disponibilitate de a intelege universul celuilalt. Energiile lunii noi domolesc aceste tendinte si favorizeaza crearea unor circumstante de incepere a unor noi relatii, de analiza constienta si inteleapta a acelora pe care le avem si care „scartaie”, dar si cresterea calitatilor personale care sa duca la o mai mare flexibilitate in comunicarea cu cei din jur.

Jupiter, guvernatorul Sagetatorului, este in miscare aparent retrograda, in conjunctie cu Lilith, in Rac si in casa a X-a a momentului, de unde formeaza o opozitie cu Venus, guvernatoarea Balantei, din Capricorn, si un trigon cu Saturn din Scorpion. In aceasta pozitie si cu aceste aspecte, Marele Benefic pare sa conditioneze reusita personala de capacitatea de a restructura bazele functionarii emotionale, asa cum le-am stabilit in copilarie, in relatiile cu proprii parinti. Este necesara o metamorfoza interioara, o acceptare a ranilor personale si reinvestirea energiei in obiective de succes. Avem nevoie de reguli si principii, dar este important sa pastram distanta fata de ele pentru a nu fi dominati de ceea ce ar trbui sa ne fie doar un ghidaj.

Sagetatorul si Jupiter guverneaza optimismul, speranta, capacitatea de a accepta greselile si aspectele negative ale vietii, dar de a „tinti” spre Cer, spre Divinitate, nu neaparat cu ochii in sus, cat cu privirea catre interior.

Simbolul Gradului Sabian la care se afla Luna Noua (10:59 Sagetator) este: „In partea stanga a unui templu arhaic, o lampa arde intr-un recipient de forma corpului uman”, avand mesajul-cheie: „Valoarea reintoarcerii la trup recomandata de ganditorii moderni pentru a compensa stresul intelectual si constiinta obiectiva.

Simbolul Gradului Sabian la care se afla Ascendentul (10:12 Balanta) este „un profesor privind peste ochelari catre studentii sai”, avand mesajul-cheie: „Probleme ce urmaresc transmiterea cunoasterii intr-o structura culturala speciala”.

Simbolul Gradului Sabian la care se afla Jupiter retrograd (19:25 Rac) este „Gondolieri venetieni cantand o serenada”, avand mesajul-cheie „fericirea ca nuanta a integrarii sociale si a conformarii cu obiceiurile”.

O Luna Noua cu raspunsuri si reformulari sa avem!

Biografie: „O mandala astrologica” – Dane Rudhyar – Editura Herald

Foto: Dan Ghemes