Luna Noua in Varsator – 30 ianuarie 2014

luna nouaLuna Noua in Varsator se formeaza pe 30 ianuarie, la ora 23:38 (ora Romanei), in casa a IV-a a momentului, avand Ascendentul in Balanta. Conjunctia Soare-Luna in zodia schimbarilor, revolutiilor, inventiilor si a succesului la pubic, in casa familiei (de origine), a mamei, a sufletului si a caminului, ca orice alta Luna Noua, pune bazele unor inceputuri. Daca zodia ne arata ce fel de seminte se sadesc la Luna Noua, casa ne arata domeniul de viata in care se realizeaza.

Orice eveniment astrologic in Varsator vizeaza paradigmele, permanenta „lupta intre generatii”, intre vechi si nou, intre conservator si inovatie. Varsatorul are doi guvernatori, simboluri puternice ale celor doua viziuni despre vechi (invechit) si nou (revolutionar). Pacatul Varsatorului este anarhia si nihilismul, in special atunci cand revolta fata de anumite traditii si valori, asociate cu persoane sau locuri, tinde sa desfiinteze orice beneficiu care poate fi obtinut din intelegerea lor, sintetizarea si acceptarea lor. Practic, orice paradigma poate fi inlocuita abia dupa ce si-a atins toate limitele.
Semintele inceputului pot prinde roade abia cand sunt sadite in pamant fertil. Pamantul fertil, cand vine vorba de psihicul uman, este simbolul maturitatii dobandite prin experienta traita si integrata a sistemelor existente, parcurse in perioada de dezvoltare, integrate, facilitand aparitia noului.

In casa a IV-a a momentului, Luna Noua aduce o revizuire a propriei vieti, a mostenirilor de neam pe care le avem. In munca de autocunoastere pe care, sub o forma sau alta, fiecare dintre noi o depune, ajungem sa realizam ca lupta cu trecutul, cu parintii, cu neamul, este inutila. Invataturile si credintele pe care le-am dobandit in perioada copilariei nu dispar la comanda, in perioadele de revolta pe care le avem fata de viata si destinul personal, puternic influentat de relatiile cu familia de origine. Ele pot fi constientizate si integrate, prin intelegere si acceptare, prin punerea unor trairi interioare in contextele in care s-au produs.

Este un moment astrologic in care putem trai in intimitatea noastra, in caz ca nu fugim de noi insine, acea stare similara cu „aparitiei soarelui si pe starda noastra”. Putem fi martorii unor „furtuni de idei”, de insighturi tamaduitoare, de descoperiri ce tin de propriul nostru mental si de propria noastra viata. Putem sa ne conturam viitorul pe fundatia propriei vieti, intr-o forma geometrica in miscare perpetua si fara margini perfect conturate.

Conjunctia Soare-Luna traseaza un sextil la Uranus din Berbec si din casa a VI-a momentului, casa muncii si a sanatatii. Acest aspect, dublat de conjunctia Marte (guvernatorul Berbecului)-Ascendent indica pe de o parte ca toata munca revolutionara ne apartine, Suntem singuri in procesul descoperirii de Sine, sustinuti cel mult de un mediu continator si sigur, asa cum este cel de familie. Important este sa nu ne straduim, sa ne fortam, sa nu punem presiune asupra noastra cautand noul, ci sa parcurgem inca o data, detasat si asumat eveimentele din viata noastra, si sa fim atenti la mesajele corpului, in special la cele din zona capului. Ideile inovatoare vin ca un fulger, pentru ca actiunea uraniana este de fulger. Recomandarea mea ar fi sa incercam sa realizam arborele genealogic cat de departe este posibil.

Marte in conjunctie cu Ascendentul si in Balanta poate avea ca efect manifestarea agresivitatii si, in cazul femeilor a masculinitatii reprimate, iar in cazul barbatilor trairea unor sentimente de a nu fi suficient de barbat. Unele actiuni, atitudini si reactii pot fi mai dure ca de obicei, impulsive, cu tendinta de a pune stapanire pe lumea inconjuratoare, de a ne impune propria personalitate, propriile vointe mai presus de relatiile noastre, de nevoile celorlalti. In unele situatii, unele persoane vor incerca sa preia conducerea in relatii, indiferent de natura lor, cu scopul de a le conduce spre obiectivele comune.

Prezenta Nodului Nord in casa I a personalitatii, dar in Scorpion, indica necesitatea infruntarii noastre cu propria persoana, acceptarea si partilor intunecate si neplacute ale persoanlitatii noastre, transformarea lor si incetarea luptei cu intunericul din noi. Este un proces dificil, dar care merita sa fie parcurs, nu doar pentru rezultatele pe care le aduce, cat mai ales pentru frumusetea sentimentului de reintregire pe care il traim in relatie cu noi insine.

A doua zi, dupa Luna Noua, au loc doua evenimente astrologice: revenirea in miscare directa a lui Venus in Capricorn, in conjunctie cu Pluton si in opozitie cu Jupiter retrograd din Rac (zodia asociata caei a IV-a), si ingresul lui Mercur in Pesti. Desi par sa nu aibe nimic in comun, ambele aspecte vin sa intareasca energiile Lunii Noi, prin refacerea organizarii psihice determinata de energiile venusiene, si prin si prin relaxarea mentalului, determinata de energiile mercuriene. Reconstructia interioara se produce cu suferinta, dar intr-un mod care nu distruge, ci recicleaza. Ingredientele implica empatie si compasiue fata de propria persoana, fata de parinti, si fata de evenimentele pe care le-am trait impreuna.

Orice inovatie vine dupa ce a avut loc un lung proces de asimilare de concepte. Geniile au acumulat informatii si apoi le-au lasat sa se „joace” undeva in mintea lor si sa se (re)aranjeze dupa un alt model.

Intalnirile neasteptate, cu persoane din trecut sau cu personalitati care reprezinta repere solide in domeniile de viata care ne intereseaza pe fiecare in parte, intalniri ce pot sa aiba loc in urmatoarea perioada, pot naste in noi curajul de a schimba ceva in noi.

O Luna Noua rodnica sa avem!