Luna Plina in Balanta – 15 aprilie 2014

Luna Plina in BalantaLuna Plina si Eclipsa totala de Luna se formeaza astazi, la ora 10:41 (ora Romaniei), pe Axa Iubirii, cu Luna in Balanta si in casa a V-a, in conjunctie cu Destinul si cu Marte retrograd, si Soarele in Berbec, in casa a XI-a  in conjunctie cu Junona si cu Nodul Sud. Ascendentul evenimentului este in Rac in conjunctie cu Jupiter si cu Lilith.

Din punct de vedere astrologic si psihologic, este un eveniment in care „ne purtam emotiile pe fata”. Ceea ce simtim ne este greu sa ascundem si multi dintre noi vor fi purtati de ceea ce traiesc in lumea interioara in evenimentele de peste zi. Cu alte cuvinte, mintea este invadata de emotii perturbatoare si multe dintre hotararile ce le luam sunt luate sub puterea impulsurilor interioare.

Capacitatea de a discerne intre realitatea externa si cea interna este afectata, iar gradul de perturbare este dat de nivelul de maturitate psihica al fiecaruia. In aceste zile de Luna Plina, dar mai ales in perioada urmatoare putem sa observam cat de coerenti suntem cu noi insine, care este gradul de flexibilitate emotionale si mentala, usurinta cu care ne adaptam presiunilor si capacitatea de a adopta atitudini intelepte in relatiile cu ceilalti. Diplomatia este o necesitate. Capacitatea de a exprima deschis ceea ce simtim in anumite situatii si in anumite relatii, in special cele de iubire, este cea mai buna abordare.

In Berbec se formeaza conjunctia Mercur-Uranus ceea ce poate influenta mentalul, facilitand manifestarea intuitiei si gasirea de solutii neasteptate, originale, in special in problemele ce apar in zona profesionala sau in relatiile cu autoritatea. Aspectele tensionate pe care aceasta conjunctie le formeaza cu Pluton din Capricorn, proaspat intrat in miscare aparent retrograda, cu Jupiter din Rac si cu Marte retrograd din Balanta, nu lasa loc de negocieri. Actiunile, hotararile sunt impulsive si zgomotoase. Frustrarile sunt puternice si gasesc cele mai neasteptate moduri de a iesi la lumina. Defularile sunt puternice si cu efecte imediate. Elementul „surpriza” este prezent si poate afecta profund, functie de manifestarea personala, cele mai puternice legaturi pe care le avem.

Jupiter in conjunctie cu Ascendentul poate avea cateva influente posibile, dintre care doua pot fi anticipate. Pe de o parte este vorba de abundenta de emotii pe care le putem trai in raport cu ceilalti, relevand patternurile emotionale ale caror radacini se afla in familie. Acest aspect poate fi util pentru cei aflati intr-un demers de reconstructie interioara. Pe de alta parte, exista tendinta de a vedea pozitiv si numai pozitiv, de a cauta si de a se pune accentul doar pe partea buna din orice situatie si orice persoana cu care interactionam. Acesta este un mecanism prin care unii dintre noi se apara de ceea ce ar putea simti negativ, fie din cauza unor valori morale mult prea puternice, fie din teama de a nu fi invadati de trairi pe care nu le pot controla.

Luna Plina si Eclipsa totala de Luna, dublata de Crucea Cosmica pe semne cardinale, pare sa trezeasca „varcolacii”, dragonii din adancuri, din inconstient. Ceea ce am negat ca exista in noi si in relatiile noastre, se trezeste si pune presiune pe noi sa ii dam atentie. Sunt posibile conflicte directe, intense, neasteptate, in relatii care pareau sudate. Este necesara o mai mare precautie in activitatile domestice, dar si la volan. Din lipsa de neatentie sau din stari de nervozitate accentuate, este posibil sa apara accidente si raniri.

O Luna Plina inteleapta sa avem!