Luna în iunie 2015

luna-iunie-2015Luna în creştere – 1 iunie

Începutul lui iunie găseşte Luna în Scorpion, implicată într-o piramidă pe semne de Apă cu Venus din Rac şi Chiron din Peşti. O primă zi cu trăiri emoţionale intense şi variate. Conjuncţia ce urmează să o formeze cu Saturn retrograd din Săgetător pare să faciliteze recunoaşterea unor sentimente de culpabilitate izvorâte dintr-un sistem rigid de reguli cărora ne supunem automat din obişnuinţă, sistem pe care l-am dobândit pe parcursul vieţii. Pe de altă parte pornirile instinctuale îşi găsesc contextele pentru a fi elaborate, înţelese şi canalizate spre atingerea unor obiective.

Luna Plină în Săgetător – 2 iunie

Opoziţia la grad a luminariilor se formează la ora 19:18, ora României, cu Luna în Săgetător şi în casa I a evenimentului, iar Soarele în Gemeni şi în casa a VII-a, în conjuncţie cu Marte şi cu Mercur retrograd. Ascendentul Lunii Pline este în Scorpion.

Acest eveniment astrologic vizează personalitatea şi relaţiile în care suntem implicaţi. Poziţia Lunii favorizează conştientizarea modului în care ne privim pe noi înşine, sentimentele ce ni le purtăm, modul în care ne tratăm. La polul opus, Soarele, încadrat de Marte şi de Mercur retrograd poate indica modul agresiv în care relaţionăm cu ceilalţi tendinţa de a-i domina, de a-i conduce, şi poate scoate în evidenţă comunicarea defectuoasă dintre noi şi ceilalţi. Însă, acelaşi aspect poate evidenţia tipul de relaţii în care suntem sau de care ne simţim atraşi, cu parteneri dominatori, agresivi verbal şi, aparent, instabili.

Luna Plină în Săgetător favorizează contextele care pot avea ca şi finalitate conştientizarea modului în care relaţionăm, care este sistemul nostru de valori şi cum raportăm la el atât propriile acţiuni, cât şi relaţiile în care ne aflăm. Faptul că Soarele şi Luna se află în relaţie armonioasă cu Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, aflat în casa a IX-a a momentului, casă pe care o şi guvernează, arată potenţialul uriaş pe care astrele ni-l pun la dispoziţie pentru îmbunătăţirea vieţii personale. În calitatea sa de Mare Benefic al Zodiacului, poziţionat în zodia iubirii şi creativităţii şi în casa filosofiei şi a cunoaşterii superioare, Jupiter potenţează prin energiile sale nevoia de a adopta o atitudine optimistă, veselă, înţelegătoare, şi nevoia de a fi creativi în manifestarea sentimentelor şi a aşteptărilor pe care le avem unii de la alţii. În cadrul relaţiilor intime, energia jupiteriană sporeşte capacitatea de a formula reguli de funcţionare specifice cuplului din care fiecare face parte sau pe care începe să îl formeze, reguli dependente sau independente de climatul cultural sau familial.

Ascendentul în Scorpion scoate în evidenţă capacitatea de regenerare de care dispunem atât la nivel fizic, cât şi la nivel psihic, capacitate care ne oferă posibilitatea de a ne reevalua în ansamblul personalităţii noastre, de a conştientiza nevoile şi dorinţele inconştiente şi modul în care acestea ne determină să acţionăm într-un anumit mod specific, care ne afectează viaţa. Resursele noastre psihice, sufleteşti sunt mai uşor de observat atunci când ne oferim răgazul de a reflecta asupra lor. În acest sens, Mercur retrograd are o contribuţie importantă, în special atunci când îl folosim în mod optim. Adică, să fim atenţi să nu reacţionăm, ci să gândim înainte de a spune ceva sau de a acţiona.

Şi nu în ultimul rând, Luna Plină formează o relaţie armonioasă cu Axa Nodurilor Lunare, amplasată pe casele evoluţiei, cu Nodul Nord în Balanţă ţi în casa a X-a, şi Nodul Sud în Berbec şi în casa a IV-a. Şi acest aspect arată nevoia de a înţelege şi a depăşi modul de gândire şi de acţiune dobândit în copilărie în relaţie cu adulţii ce ne-au avut în grijă, şi orientarea spre dobândirea unei independenţe personale şi de asumarea a propriei autorităţi. A acţiona în mod egoist nu are ca rezultat construirea unor relaţii trainice. Însă a acţiona respectând atât valorile proprii cât şi pe ale celuilalt, chiar dacă sunt diferite de ale noastre, poate duce la relaţii solide.

Luna în descreştere 3 – 15 iunie

În acest interval Luna parcurge zodiile cuprinse între Săgetător şi Gemeni. În prima zi după Luna Plină din Săgetător, este implicată într-o piramidă pe semne de Foc, cu Iunona din Leu şi cu Uranus din Berbec. Acest aspect este încărcat de vitalitate şi de dorinţa de exprimare a emoţiilor şii sentimentelor. Pentru unii poate fi o zi cu declaraţii neaşteptate de iubire sau cu cereri în căsătorie. Per ansamblu, pofta de viaţă şi dorinţa de a face lucruri importante în viaţă sunt mari şi pot genera acţiuni pline de creativitate.

În următoarele trei zile, Luna parcurge zodia Capricornului, de unde formează rând pe rând un careu în T cu axa Nodurilor Lunare, o conjuncţie cu Pluton retrograd şi o cuadratură cu Uranus din Berbec. Sunt zile în care sunt puse la încercare atât aspectele pozitive cât şi cele negative reprezentate de zodia Capricorn, adică încăpăţânarea şi perseverenţa, răbdarea şi nerăbdarea, determinarea şi delăsarea. Toate îşi au originile în anumite convingeri personale care, în funcţie de contextele de viaţă, îşi dezvăluie atât eficienţa cât şi blocajele pe care le pot crea în relaţionarea cu lumea exterioară. Astfel, în aceste zile există posibilitatea de armonizare a lumii interne cu cea externă.

Pe 6 iunie Luna, aflată în Vărsător, formează o nouă piramidă, de această dată pe semne de Aer, cu Mercur retrograd din Gemeni şi cu Nodul Nord din Balanţă. Este un aspect ce vizează nu doar comunicarea, ci şi mobilitatea şi flexibilitatea în mişcare şi gândire. Capacitatea de autoanaliză şi cea de formulare a unor obiective măreţe, dar realiste, ne poate fi de folos în crearea de relaţii cu persoane care împărtăşesc aceleaşi viziuni cu noi.

Între 8 şi 10 iunie Luna tranzitează zodia Peştilor formând conjuncţii cu Neptun şi Chiron, dar şi cuadraturi cu Mercur retrograd, Soare şi Marte din Gemeni. Oricât de mare ar fi nevoia de detaşare de problemele exterioare, lumea, oamenii şi gândurile noastre nu ne lasă să o facem. Putem simţi că suntem atraşi ca un magnet într-un labirint emoţional, dublat de gânduri mai mult sau mai puţin obsesive, şi de nevoia de a acţiona, sau cel puţin cea de a ne manifesta verbal. În aceste zile, putem trăi sentimentul că putem să facem tot ce ne propunem, sau să avem confirmarea că visele noastre se transformă în realitate. Dar mai presus de toate, putem trăi un sentiment puternic de încredere în cei de lângă noi, în semenii noştri.

În intervalul 10-12 iunie, Luna se află în zodia Berbecului unde formează conjuncţii cu Nodul Sud şi cu Uranus, şi relaţii armonioase cu Jupiter din Leu şi cu Soare şi Marte, aflaţi în conjuncţie în Gemeni. Mercur a revenit în mişcare directă, ceea ce face ca şi comunicarea să fie vie şi plină de umor. Sunt zile în care curajul şi puterea de a acţiona individual, precum şi iniţiativa sunt apreciate. Căile pe care apucăm pentru a ne atinge scopurile sunt pe cât de neortodoxe, pe atât de ingenioase, şi pot să ne dezvăluie realităţi despre noi înşine care sunt eficiente şi prea puţin condamnabile. Cu alte cuvinte, ceea ce ne rea teamă să facem până acum, putem încerca în aceste zile, şi vom vedea nu doar că supravieţuim, ci şi că putem obţine rezultatele dorite, fără a trăi sentimente de vinovăţie.

În ultimile zile ale perioadei de descreştere a Lunii, aceasta parcurge zodia Taurului şi primele decade din Gemeni, interval în care putem să simţim că suntem cu energiile vitale la limita de jos, că avem nevoie de odihnă sau că ne este dificil să ne mobilizăm într-o direcţie sau alta. Cu toate acestea comunicăm cu uşurinţă şi, în ciuda lamentărilor, putem găsi, împreună cu ceilalţi, cele mai bune soluţii pentru a depăşi stările de letargie sau de oboseală psihică.

Luna Nouă în Gemeni – 16 iunie

Conjuncţia luminariilor se produce la ora 17:04, ora României, în casa a VIII-a a momentului. Soarele şi Luna se află în conjuncţie cu Marte şi împreună formează relaţii armonioase cu Uranus din Berbec şi cu Venus, Jupiter şi Iunona din Leu. Ascendentul momentului este în Scorpion. Dacă în cazul Lunii Pline din Săgetător condiţiile erau favorabile analizării tipurilor de relaţie în care suntem implicaţi, precum şi propria viziune despre noi înşine, de această dată, ascendentul în Scorpion favorizează descoperirea unor resurse interioare care ne permit să negociem, să cerem ajutorul, să apelăm la resursele comune pentru a obţine succes personal în multe dintre domeniile de viaţă care ne preocupă.

Luna Nouă în Gemeni din acest an este un eveniment astrologic care ne trimite cu gândul la succesul profesional, la atingerea unui statut social la care visăm, pentru care am muncit şi am investit resurse mentale şi emoţionale importante. Curajul de a ne implica în afaceri, în negocieri, şi chiar acela de a apela la împrumuturi care să ne susţină demersurile profesionale, este amplificat. Creativitatea şi umorul sunt unelte necesare pentru a învinge nu doar timiditatea, cât şi limitele pe care le credeam de neîntrecut. Spontaneitatea specifică copiilor, renunţarea la meschinărie şi la jocuri ascunse, la tendinţa de a încălca liberul arbitru al celuilalt, sunt calităţi şi procese care pot fi favorizate în această perioadă.

Articol scris pentru revista Astrotext.  Continuarea aici.

Lasă un comentariu