Atelier: client dificil- terepaeut empatic

girls-with-yarn-drawing-610x443Atelier de gestionare a conflictelor din relația terapeutică
 
 
Relațiile interumane au fost, sunt și vor fi pentru totdeauna surse de emoții și sentimente variate; de la tristețe la bucurie, de la ură la iubire, de la agresivitate la empatie. Indiferent de tipul relației dintre doi oameni, există un schimb de gânduri și afecte chiar și atunci când persoanele nu sunt față în față. Ele se poartă una pe cealaltă în gând sau poetic spus, în suflet.
Nu fac excepție de la trăiri intense nici relațiile terapeutice, indiferent de metoda practicianului. Diada formată din client și terapeut este la rândul său încărcată de afecte. Terapeuții se întâlnesc adesea cu clienți „dificili”, care pretind foarte mult, care devin agresivi verbal, care au propriile reprezentări, uneori rigide, de cum trebuie să arate relația cu propriul terapeut.
Vă propun un atelier interactiv pentru gestionarea relațiilor cu clienții dificili. Dincolo de elementele de teorie, discuțiile pe cazuri concrete sunt utile și se pot transforma în repere pentru viitor. Dacă aveți cazuri concrete, situații în care, în relație cu o persoană v-ați simțit copleșiți, agresați, sufocați, veniți să vorbim despre ele și să deslușim ce s-a întâmplat în dinamica relației voastre.
Beneficiul principal va fi acela că, în urma atelierului, veți avea elementele de teorie mai clare și o flexibilitate mai mare în relația cu clienții. Crește capacitatea de a identifica din timp soluțiile într-o situație de criză. În plus, veți știi cum să folosiți empatia astfel încât să nu devină auto-distructivă, flexibilizând limitele cadrului, dar păstrându-vă fermitatea în menținerea lor.
 
Conținut:
– Elemente de transfer
– Elemente de contratransfer
– Mecanisme de apărare
– Tehnici de interpretare
– Tehnici non-invazive de restabilire a cadrului și relației terapeutice
 
Cui se adresează: consilierilor de dezvoltare personală, terapeuților practicanți de terapii alternative.
Durată: 4 ore (între 9,30 și 13,30)
Data: 8 octombrie 2017
Locul de desfășurare: Calea Călărași nr. 242, Bloc 77, Scara A, Ap. 1, Sector 3
Număr de locuri: 6
Cost: 100 lei
 
Facilitator: Andreea Talmazan – psiholog, psihoterapeut psihanalitic
Pentru rezervarea unui loc puteți suna la 0723.169.105

Lasă un comentariu