„Uite mama, trec soldatii” e vorba copiilor din povestile bunicii. Era un moment de bucurie incarcat de emotie. In ochii copiilor soldatii reprezinta forta pe care ei inca nu o au si siguranta de care au atata nevoie.
Involuntar asociem armata cu razboiul. Dar e mai mult decat atat.
Armata unei tari arata puterea acelei tari.
Este un adevar cunoscut de mii de ani.
M-am uitat la stiri pe 30 noiembrie si pe 1 decembrie si un val de tristete m-a cuprins cand am auzit ca parada de la Alba Iulia a fost anulata din lipsa de fonduri, in schimbul unor spectacole gratuite. Nu vreau sa comentez artistii din mai mutle motive.
Am vazut ca la Bucuresti parada a fost insotita de suparari, orgolii si de anulari de zboruri.
Puterea unei natii sta atat in valorile sale spirituale, materiale dar si in forta armatei.
E o analogie simpla cu omul. Un om este „complet” daca are sanatate trupeasca, sufleteasca si mintala; si daca are cu ce sa intretina toate acestea.
La nivel national stam cum stam. Poate valorile spirituale sunt mai consistente. Dar riscam sa le pierdem si pe acelea cu lipsa noastra de moralitate la nivel de individ.
Schimbarea vine de la fiecare dintre noi. Nimeni nu o va putea face in locul nostru.
Update: Armata unei tari este precum sistemul imunitar al unui om. Daca e pace el exista si e puternic. Cand corpul este invadat de boala atunci se activeaza si arata cat de puternic este acel om.
Respect fata de armata romana! Depinde si de noi taria ei!
Foto: Roxana Epure
taria depinde si de cantitatea de bromura
Eh, cred eu ca in armata se investesc putine, inafara de bromura. :)) Putina mancare, putin respect sau deloc, putini bani pentru tehnologie si armament. Nu stiu daca e pur intamplatoare situatia sau e gandita strategic. Stiu ca nu toate lucrurile sunt patate de teoria conspiratiei dar daca excluzi o varianta… ce ramane?