Aspecte planetare ale lunii Mai 2013!

Luna mai incepe in forta. In prima zi Mercur se alatura Soarelui, lui Marte si lui Venus in sectorul Taurului, punand accentul la randul sau pe satisfactia simturilor, si adauga un plus de rafinament si culoare gandirii si comunicarii.

Pana pe 15 mai, cand va intra in domiciliul sau din Gemeni, Mercur favorizeaza negocierile, formularea corecta si concreta a nevoilor personale, dar si o gestionare mai buna a bunurilor si valorilor pe care le detinem.

Steliumul din Taur activeaza Nodul Sud, Coada Dragonului, si continuam sa avem sentimente de “deja-vu” sau certitudinea ca anumite scenarii din viata noastra se repeta, dupa acelasi tipar, dar cel mai probabil cu alti actori. Conjuncturile se invart in jurul banilor si al resurselor, a capacitatii de a cere si de a primi, a satisfacerii simturilor in detrimentul binelui comun. Se pot activa sau reactiva sentimente de posesivitate si gelozie, care au ca radacina relatiile pe care le-am avut cu parintii sau pe care le-au avut parintii nostri intre ei. Opozitia pe care o formeaza rand pe rand cu Nodul Nord (Destinul) si Saturn retrograd din Scorpion amplifica nevoia de valorifica la maxim toate resursele, dar si tendinta spre posesivitate, sentimentele de gelozie si de nemultumire, care este important sa fie tratate cu intelepciune si cu discernamant.

Sarbatorile de Paste aduc cu ele armonie si din punct d evedere astrologic.

Luna se afla in sectorul Pestilor, zodie mistica, care guverneaza legatura noastra cu Divinitatea, favorizand meditatia, nevoia de a fi in armonie cu cei din jur, amplificand capacitatea de iertare a fiecaruia dintre noi. Sunt trei zile pe care le putem petrece in meditatie si rugaciune, traind la nivel profund esenta Sarbatorii Invierii lui Hristos. Poate mai mult ca in alti ani, multi dintre noi vor prefera sarbatoarea in cerc restrans, dar in puternic contact cu natura, astfel incat linistea sufleteasca, claritatea mintii, sa nu fie perturbata de energii nedorite.

7 mai este o zi care poate genera situatii conflictuale.

Incapatanarea si dorinta de a face lucrurile pe cont propriu, fara o consultare prealabila cu cei apropiati, duc la nervozitate si reprosuri din partea celor din jur, reprosuri care privesc si atitudini din situatii mai vechi. Este o zi in care precautia ne tine departe de accidente in manipularea aparaturii electrocasnice, a instalatiei electrice, accidente in zona capului, migrene sau dureri ale danturii.

Doua zile mai tarziu Venus se muta in sectorul Gemenilor si ne indeamna la creativitate in scris si in conversatie. Este o perioada buna pentru exprimarea prin  poezii sau nuvele, pentru a participa la cursuri de actorie pentru amatori sau la cursuri de oratorie, de a organiza lansari de carte, de albume sau expozitii in aer liber. Ne va face placere sa plecam in excursii si drumetii, sa primim musafiri sau sa acceptam invitatiile prietenilor. Comunicarea este in continuare elevata, si ne vine usor sa ne folosim de citate, de versuri sau replici celebre pentru a anima atmosfera.

Luna Noua in Taur se formeaza in dimineata zilei de 10 mai.

Energetic o putem resimti ca fiind o Luna Plina, intrucat emotiile sunt foarte puternice. Putem trai nostalgii, sentimente de melancolie, nevoia de a ne intoarce in trecut fie pentru a retrai cele mai frumoase momente din viata noastra de pana acum, fie pentru a incerca sa indreptam anumite atitudini pe care le-am avut fata de anumite persoane, in anumite situatii. Cel mai probabil este vorba de primele relatii de iubire, cele adolescentine. Prima iubire pe care am trait-o si care ne-a marcat sub o forma sau alta viitorul comportamental in relatiile ce au urmat. Sau poate fi vorba de relatia cu un mentor care ne-a tratat corect si care ne-a ajutat sa descoperim pasiunea fata de un anumit domeniu de activitate sau fata de o anumita cale de cunoastere. Este, am putea spune, momentul in care Discipolul, stapan pe propriile sale valori si calitati, se desprinde de Mentor, pentru a-si urma propriul drum. Alaturi de Soare si de Luna se afla Marte, Mercur si Nodul Sud.

Energiile acestui stelium pot trezi in noi curajul de a vorbi despre noi insine, despre experientele noastre trecute si ce am invatat din ele, de a ne pune in valoare, respectand anumite invataturi, filosofii de viata, principii morale. Relatiile armonioase pe care Luna Noua si suita de planete din Taur le are cu Chiron (Vindecatorul ranit) din Pesti si Pluton retrograd din Capricorn sunt caile spre vindecarea profunda, spre restructurarea gandirii si a valorilor proprii, recladirea fundamentelor personale, reformularea valorilor si credintelor personale.

In data de 14 mai se formeaza un nou trigon pe semne de apa, intre Luna in Rac (domiciliu), Saturn retrograd in Scorpion si Neptun in Pesti (domiciliu).

Ca orice alt trigon pe semne de apa, si acesta poate avea ca efecte vindecarea emotionala, prin practici si cautari de natura spirituala, sau prin tipuri de psihoterapie care au ca obiect inconstientul. Nu se marjeaza pe partea cognitiva a fiintei noastre, nici pe cea comportamentala, ci doar pe ceea ce traim la nivel interior, intim. Este o zi pe care este bine sa ne-o dedicam noua, si sa dam o importanta crescuta autoanalizei si introspectiei. Alaturi de Luna se afla si Lilith care poate scoate in evidenta temerile noastre profunde, nevoia acuta de siguranta emotionala, dar si teama de a ramane singuri.

Continuarea aici!