Luna Plina – 8 martie 2012

“Ca iata adevarul ai iubit, cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii tale ai aratat mie. Stropi-ma-vei cu issop, si ma voiu curati; spala-ma-vei, si mai vartos decat zapada ma voiu albi. Auzului meu vei da bucurie si veselie, bucura-se-vor oasele cele smerite.” – Psalmul 50 al lui David

Luna Plina in Fecioara se formeaza pe 8 Martie, la ora 11:38 ora Romaniei.

Opozitia Soare-Luna activeaza Axa caselor a IV-a si a X-a, a sufletului si a succesului profesional.

Soarele si Luna se afla la gradul 18:13 in Pesti respectiv Fecioara. Ascendentul momentului este in Rac.

Ca de fiecare Luna Plina si de aceasta data ies la iveala, din intunericul noptii constientei, tot ce este murdar, bolnav, intunecat din adancurile sufletelor noastre. Fizic, atunci cand noaptea este luminata de puterea Lunii Pline pana si umbrele par mai mici, si intunericul mai putin infricosator.

Acest eveniment astral vizeaza sufletul nostru si constiinta noastra cea mai inalta. Fiind vorba de Fecioara, o zodie a curateniei, a muncii, a purificarii, a sanatatii, si de casa a IV-a a sufletului, vom putea intra cu forta, asumat sau nu, intr-un proces de purificare, de curatare, de vindecare, printr-o munca sustinuta, a propriilor probleme interioare, a durerilor sufletesti a caror sursa se afla in copilarie, a programelor emotionale mostenite de la parinti. “Ca iata intru faradelegi m-am zamislit, si in pacate m-a nascut maica mea.” spune psalmistul

Soarele in Pesti si in casa a X-a indica ca doar prin intelepciune, prin capacitatea de a renunta, de a iubi neconditionat, de a manifesta compasiune fata de propria persoana si fata de ceilalti, putem vindeca transforma energia emotionala blocata la nivel de suflet. Capacitatea de a sacrifica trupul si sufltel, cu cat este mai mare, cu atat sansele de a reusi in procesele de purificare, de eliberare de constrangeri emotionale sau mentale, sunt mai mari.

Luna se afla in conjunctie la un orb de 7 grade cu Marte retrograd. Actiunea Micului Razboinic este, inca d ela inceputul anului, o actiune care presupune re analiza, reorganizare, refacere, remontare, vindecare. Daca pana acum nu ne-a fost limpede care sunt drumurile pe care ar trebui sa mergem, care sunt problemele cu care ne confruntam, care sunt activitatile la care trebuie sa renuntam si pe care sa  ne concentram atentia, incepand cu aceasta data lucrurile incep sa fie limpezi. Daca vrem sa renuntam la anumite obiceiuri daunatoare pentru sanatateasca noastra sufleteasa si trupeasca, acum este momentul sa intreprindem actiuni pentru a avea succes si vindecare completa.

Marte este “angrenat” in formarea unui Trigon de Aur pe semne de Pamant, impreuna cu Jupiter, Lilith si Venus din Taur (si din casa a XI-a a momentului)  si Pluton din Capricorn (si din casa a VII-a a momentului). Un ajutor consistent in acest proces de purificare, ne vine din relatiile pe care le avem cu ceilalti, incepand cu partenerul de viata si cu parintii, si incheiand cu cei din anturaj sau necunoscuti care ne arata sau ne spun care sunt aspectele din noi care deranjeaza, care sunt repetitive. Prin ei si cu ei putem gasi si resursele interioare pe care s ale accesam in obtinerea unor rezultate optime.

Dar tot Marte formeaza un careu in T cu Axa Nodurilor Lunare, cu Nodul Sud in casa a XII-a si Nodul Nord in casa a VI-a, case corespondente Pestilor, respectiv Fecioarei. Acest aspect poate indica o rezistenta la schimbare si la accepatarea unor noi principii de viata, a unor noi viziuni. Cele mai periculoase par a fi acelea pe care le-am gandit si dezvoltat noi singuri in perioadele de izolare sau autoizolare, in situatii in care ne-am simtit singuri si fara ajutor si in care ne-a fost greu sa cerem ajutorul.

Ascendentul in Rac, zodie guevrnata de Luna, si careia ii este asociata casa a IV-a accentueaza necesitatea concentrarii atentiei pe latura emotionala a fiecaruia dintre noi. Confortul emotional poate fi dat si de o noua abordare a trairilor interioare prin cunoasterea si recunoasterea patternurilor dupa care functionam si relationam cu ceilalti.

Orice fuga de viata emotionala, orice refuz de a vindeca durerile sufletesti poate duce la somatizare. Acum poate deveni clar pentru majoritatea ca bolile trupesti sunt rezultatele unor probleme emotionale si spirituale nevindecate, neconstientizate, neasumate, neacceptate.

Saturn retrograd in Balanta se afla in casa a V-a a momentului de unde formeaza o opozitie cu Venus, proaspat intrata in domiciliu, in Taur. Acest aspect poate arata ca reevaluarea sentimentelor si a relatiilor de iubire este o necesitate pentru fiecare, o necesitate care ne poate aduce mai multa incredere in fortele proprii, o mai buna utilizare a resurselor interioare si a celor pe care altii ni le pun la dispozitie. Poate si procesul de a primi si a oferi iubire are nevoie de ajustari. Acum, pentru multi dintre noi, este important sa accepte iubirea ccelorlalti ca pe o forma de recunoastere a propriei valori. Nu toata lumea ofera iubire pentru a primi ceva la schimb. Nu toata lumea ofera o vorba buna pentru a avea un castig. Dar pentru asta avem nevoie de timp si de rabdare pentru a sesiza nuantele si diferentele intre gesturile pe care le primim. Pentru altii dintre noi este un moment excelent de a invata sa isi invinga teama de succes, sau, dupa caz, teama de esec, prin constientizarea calitatilro si potentarea lor.

Gradul Sabian al acestei Luni Pline, pentru pozitia Lunii, este dupa Dane Rudhyar: “O masa de spiritism”, al carui mesaj cheie este “Abilitatea de a intra in contact cu cotloanele mai profunde ale sufletului si cu senzitivitatea la comunicarile si semnele psihice”.  (“O mandala Astrologica”).

In concluzie, este o Luna Plina cu un puternic mesaj de purificare. Energiile planetelor ne indeamna sa intram intr-un proces de vindecare pe toate structurile, prin renuntare in cazul trupului, la anumite alimente, in cazul mentalului la anumite ganduri si scheme, in cazul sufletului la anumite sentimente. Sa ne bucuram de munca pe care o avem de dus cu noi insine, fara sa ne concentram atentia pe rezultat, despre care nu stim cand se va produce. Sa avem curajul de a fi sinceri noi cu noi si de a sacr ifica acele parti din noi care ne imbolnavesc. Din punctul de vedere al sanatatii, pentru fiecare dintre noi este un moment bun pentru o cura de detoxifiere, de schimbare a obiceiurilor alimentare, pentru inceperea unei cure de slabire.

Poate ca nu intamplator aceasta Luna Plina sa formeaza intr-o zi de celebrare a Femeii!

Si inchei cu cuvintele Psalmistului David: ” Ca de-ai fi voit jertfa, as fi dat: arderi de tot nu vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu, duhul zdrobit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu va urgisi.”

O Luna Plina purificatoare tuturor!


2 thoughts on “Luna Plina – 8 martie 2012”

  1. Dana,

    Iti multumesc! Sper sa iti fie de folos si sa trezesti in tine curajul de a trece prin incercarile vietii. Este bine sa recunosti ca ai o problema, chiar daca aceatsa inseamna boala fizica. Asta te face sa fii constienta de incercarea prin care treci, sa iti reevauezi resursele interioare si pe cele exterioare, sa cauti si sa gasesti o cale prin care sa o rezolvi.
    Te astept sa te intorci pe aceasta pagina si cu vesti bune!

  2. Buna dimineata, doamna Andreea, vreau sa va transmit un calduros ,,La multi ani!!!! ,,pentru ziua de ieri…desi vine cu intarziere.Vreau sa va spun ca apreciez din suflet invataturilepe care le gasesc in tot ce ne transmiteti dvs.Eu sunt o persoana foarte bolnava , nu stiu cat este de bine sa recunosc acest lucru , dar lupt din toate puterile sa ma redresez si sa repar ce am gresit mai demult.In fine , nu vreau sa va plictisesc dar am citit acest articol si …aveti mare dreptate in privinta dorintei de purificare.Ieri am inceput o cura de sucuri …asa din senin , iar aseara cand am citit articolul am fost placut impresionata de ceea ce spuneti aici, inca odata aveti mare dreptate.Va multumesc pentru ca existati .O zi buna va doresc plina de lumina si iubire !!!!

Comments are closed.