Mercur retrograd 15 iulie – 8 august 2012

Din dimineata zilei de 15 iulie  Mercur a intrat in miscare aparent retrograda prin zodia Leului, de la gradul 12:33. Tranzitul va dura pana pe 8 august, cand Mercur va reajunge la gradul 1:26 Leu.

Orice retrogradare a alchimicului Mercur este o perioada de revenire la vorbele spuse sau nespuse la gandurile exprimate sau nu. Ca de fiecare data cand Mercur merge inapoi, toate actiunile de negot, semnari de contracte, negocieri sau imprumuturi, achiztii sau investitii sunt ingreunate si necesita revizuire permanenta. Atentia trebuie sa fie indreptata catre detalii, pentru ca o simpla virgula poate schimba intelesul unui articol de contract.

Leul este zodia iubirii, a creativitatii si a copiilor. Realtiile cu cei dragi pot fi afectate, gesturile de tandrete devin stangace, iar vorbele sunt interpretabile. Putem spune una si ceilalti sa inteleaga altceva. Este bine sa fim constienti de cuvintele pe care le folosim in relatiile cu cei pe care ii iubim. Este foarte usor in aceasta perioada sa jignim, fara sa ne dorim acest lucru.

Tot in aceasta perioada este bine sa fim precauti cu investitiile, cu jocurile de noroc. Dorinta de a avea lucruri scumpe poate duce la golirea subita a conturilor. Impulsul de a cheltui mult si dintr-odata este mare.

De asemeni, o atentie sporita ar trebui sa aibe si practicantii de sporturi extreme. Riscul de accidente este crescut, considerabil mai mare comparativ cu alte luni, mai ales ca pe intreaga perioada de retrogradare, Mercur se afla in relatie cu Uranus retrograd din Berbec. Ce-i drept este una armonioasa, dar nu lipsita de pericole. Asadar, o doza de precautie in plus este binevenita.

In aceste saptamani este bine sa ne pastram calmul in caz ca pierdem corespondenta, fie cea virtuala, fie cea fizica. Este indicat sa facem copii dupa actele si corespondentele oficiale, sa ne asiguram ca mesajele noastre ajung la destinatar. Rabdarea este o calitate pe care ar trebui sa o punem la treaba in orice tip de relatie.

Pentru cei care isi planifica vacantele, este bine sa verifice de cateva ori rezervarile, biletele, banii, bagajele. Por aparea mici incurcaturi sau pot uita acasa lucruri care le sunt necesare in calatorie. Pentru cei care pleaca cu masina personala, este esentiala o revizie tehnica. Incercati sa aveti un cont de rezerva in paralel cu banii pe care v-ati propus sa-i cheltuiti in concediu, pentru cheltuieli neprevazute.

Mercur retrograd zi nativii:

Berbec: Pentru voi este o perioada in care sunt afectate in principal relatiile cu persoana iubita si/sau cele cu copiii. S-ar putea sa va simtiti fara resurse si incapabili de a va manifesta creativ. Nu incercati sa compensati stangacia gesturilor de tandrete cu cadouri costisitoare.

Taur:  relatiile cu membrii familiei ar putea fi afectate. Conflictele pot fi legate de bugetul pentru reamenajarea caminului sau de organizarea timpului petrecut impreuna. Incercati sa va linistiti si sa avetivariante de rezerva.

Gemeni: Este bine sa fiti precauti in special la calatoriile scurte in interes de afaceri. Incercati sa plecati din timp si sa evitati sa va abateti de la traseu. Pe de alta parte verificati de mai multe ori informatiile pe care le primiti si, daca se poate, din mai multe surse. conflictele pot sa apara in relatiile cu fratii, rudele de gradul doi sau cu vecinii.

Rac: S-ar putea ca niste sume de bani sa intarzie sa va intre in conturi. Nu este rea vointa ci foarte posibil o greseala in completarea unor formulare. Revizuiti bugetul personal pentru ca pot aparea cheltuieli neasteptate. Incercati sa nu dati si sa nu luati bani cu imprumut si nici sa nu semnati vreunt contract de imprumut cu bancile, fara sa consultati un specialist inainte.

Leu: Voi sunteti cei mai afectati de acest tranzit. Va exprimati cu dificultate nevoile si dorintele si/sau sunteti intelesi gresit. O doza de sinceritate nu v-ar strica. Nu incercati sa impachetati frumos mesajele pe care le aveti de transmis. Incercati sa fiti naturali, chiar daca uneori gresiti. Greseala este umana si usor de iertat.

Fecioara: Izolarea si introspectia sunt bune cata vreme nu va identificati cu aceste stari. Puteti trai sentimentul ca sunteti sabotati sau “vorbiti pe la spate”. Chiar daca este asa, nu va ingrijorati si asteptati sa aflati care este adevarul. Va va fi mai simplu atunci sa luati o hotarare in ceea ce priveste viitorul vostru.

Balanta: Incercati sa nu pretindeti recunoastere si onoruri necuvenite de la anumite persoane. Si nu incercati sa fiti mediatori ai conflictelor prietenilor din anturaj. Este o perioada in care, cu toata diplomatia de care sunteti capabili, nu reusiti sa linistiti apele. Cel mai bine este s alasati partile beligerante sa-si rezolve problemele. Nici chiar rolul de mesager nu va vine bine.

Scorpion: Pot sa apara conflicte cu superiorii sau cu partenerii de afaceri. Unul dintre planurile personale de evolutie in scara ierarhica ar putea intampina piedici din partea unor colegi sau subalterni. Nu incercati sa sabotati p enimeni pana nu aveti toate datele problemei.

Sagetator: S-ar putea sa primiti niste vesti nu tocmai placute de la o persoana din strainatate. Daca sunteti pe picior de plecare in vacanta, verificati si reverificati actele, banii, rezervarile, bagajele. Unii dintre voi s-ar putea afla in discutii principiale in contradictoriu cu persoana iubita, mai ales daca aceasta nu se simte iubita sau are nevoie de mai multa atentie.

Capricorn: Pot aparea probleme in cazul unor procese legate de mosteniri. se pot rataci niste acte sau se amana niste hotarari. Pe de alta parte, niste promisiuni de sponsorizare se amana, dar nu se anuleaza. Rabdarea este o calitate a voastra pe care o pueti folosi cu succes in aceasta perioada. Important este sa nu disperati in situatii aparent fara iesire.

Varsator: Dupa Lei, voi sunteti principalii afectati de tranzitul retrograd al lui Mercur. Pot aparea neintelegeri cu partenerul de viata sau cu cei de afaceri. Vi se vor reprosa diverse atitudini sau vorbe care nu au neaparat o baza reala. Este bine sa tratati cu seriozitate fiecare problema aparuta si sa nu va enervati.

Pesti: S-ar putea sa va treziti in mijlocul unor conflicte la locul de munca care sa va dea batai de cap. Nici cu sanatatea nu stati prea grozav asa ca este recomandat sa faceti o vizita la medicul de familie si un set de analize. Puteti incepe o cura de detoxifiere si sa consumati mai multe ceaiuri linistitoare.

Sursa foto: http://bunnysunday.wordpress.com/