Dan Puric – Cine suntem

[ratings]

Am gasit aceasta carte unde ma asteptam mai putin. La magazinul Schitului Darvari. Printre alte carti despre Sfinti Parinti si printre icoane.

L-am urmarit intr-o seara pe Dan Puric la Turcescu in emisiune. Sa tot fie saptamani de-atunci.

Mi-a placut la nebunie vocabularul pe care il are in sange, fluiditatea discursului, coerenta ideilor, profunzimea lucrurilor. Puric a vorbit pentru mine intr-un limbaj pe care l-ar intelege si un copil. Fara cuvinte pompoase, plin de metafore dulci si pozitive, chiar si atunci cand vorbea de decaderi.

Iata ce zice Puric pe coperta finala a cartii:

“Antrenamentul de uitare la care este supus poporul roman, astazi, face ca gandirea si inima sa se roteasca pe loc si, din aceasta rotire in gol, paradoxal, o data cu trecutul, dispare si viitorul. El, omul de azi, pedaleaza zadarnic intr-un prezent continuu. A locui cu fiinta doar intr-o dimensiune a timpului – si aceea distorsionata – inseamna moartea lenta, dar sigura, a identitatii”.

M-au trecut fiori recitind si scriind acest pasaj.

Ma apuc de carte indata si am sa va povestesc despre ea. Daca apucati sa o cumparati si sa o cititi, cu atat mai bine: dezbatem!

4 thoughts on “Dan Puric – Cine suntem”

  1. Excelenta cartea,atat de multa sinceritate nu credeam sa mai citesc !!!

    Cred ca,totusi,titlul articolului ar fi mai corect:
    Cine mai suntem ?!?!

  2. N-am citit cartea, dar am cumparat-o aseara de pe strada. Auzisem de ea la Radio Romania Actual si imi pusesem in minte s-o iau in timp cat mai scurt. O am! Si tot aseara l-am prins pe Dan Puric (domnul, maria sa, orice poate fi- o persoana atat de complexa dar atat de umana..) la Garantat 100%. Mi s-a parut o sincronicitate uimitoare, iar azi o sa incep a citit. Dezbatem da. Am vazut deja cu un ochi, la taraba in timp ce-o cumparam, chestiunea despre Uniunea Europeana, cum ca “ei ne civilizeaza iar noi ii spiritualizam”. Cum sa nu-ti doresti asa ceva in casa?
    Trezeste spiritul;)

  3. Am citit cartea , a fost fantastica lectura. ” A zburat” usor in cateva ore , o rapisem de la cineva si trebuia sa o dau .E genul de carte care trebuie citita si avuta in casa , nu e suficient sa o citesti o singura data , sunt sigura ca mi-au scapat multe. Am fost surprinsa in cel mai placut mod de domnul Dan Puric , stiam ca e un artist desavarsit , dar nu-i cunosteam ideile, convigerile , sunt minunate , m-am regasit in ele si m-a determinat sa iau atitudine.

Comments are closed.