Binecuvantarea

binecuvantare

“Iubiti pe vrajmasii vostri, BINECUVANTATI pe cei ce va blastama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc.”(Matei 5:44)

Biblia este de departe cel mai bun “manual pentru viata”. L-am auzit intr-o seara pe Oreste spunand ca in Biblie/Crestinism, prin munca si truda lui Iisus, s-au strans toate invataturile lumii si au fost explicate si exemplificate de Insusi Mantuitorul nostru.

Cuvantul “binecuvantare” provine din latinescul “benedictio”, care este echivalentul grecescului “evlogia”. Toate au ca radacina un verb care descrie actiunea de “a vorbi de bine, a lauda, a cinsti, a sarbatori”. In limba romana “binecuvantare” este format din doua cuvinte “bine” si “cuvantare”.

Uneori trecem prea repede exact peste cuvintele care ne dau puterea de a ne elibera de griji si de a ne creste sentimentul de pace si liniste din suflet, de eliberare de constrangeri.

Binecuvantarea este unul dintre cele mai frumoase invataminte pe care le-a lasat Iisus prin Apostolii sai, omenirii. Dar noi am uitat de ea.

 

Continuarea pe IoMihail.

1 thought on “Binecuvantarea”

Comments are closed.