Karma, Astrologia karmica si Eu-rile superioare

eu-ri divizate

Nu citi acest articol daca mintea ta nu este deschisa spre o alta viziune”

Karma este un termen care genereaza adesea discutii contradictorii intre cei care cred in reincarnare, sceptici, atei si crestini practicanti.

Spuneam si in alte articole ca “redescoperirea” unor informatii despre vietile anterioare sunt neesentiale daca nu stii cum sa lucrezi cu ele, astfel incat sa iti implinesti misiunea personala in aceasta viata, sa evoluezi din punct de vedere spiritual, sau chiar sa iti faci viata mai frumoasa.

“Cunoasterea inseamna putere”. Asa ca la ce bun sa stii daca nu faci nimic. E ca si cum ai primi o jucarie noua, scumpa si nu o folosesti, asa ca, dupa o vreme, fie se strica, fie face lucrurile dupa “capul ei”.

Vorbeam zilele trecute cu o prietena, una dintre cele care prin regresie, meditatie sau respiratie holotroica a aflat informatii despre vietile sale anterioare. A fost un moment in care amandoua am descoperit o “problema” comuna de natura “karmica”. Cand am inceput sa intram in detalii de loc si timp, am inceput sa ne punem si alte intrebari: de ce unele informatii despre anumite vieti, nu corespund ca perioade de timp ale istoriei.

Eu-rile Superioare divizate

Unii autori, filosofi sau cercetatori, pasionati de vieti trecute, ierarhiile ceresti, dar si de natura umana, au dezvoltat teoria conform careia spiritul ce salasluieste in fiecare dintre noi este conectat unui Spirit Superior – Eu Superior care ramane in permanenta in cerurile superioare. Functie de gradul de evolutie spirituala, acesta se poate afla in zona Tronurilor, a lui Dumnezeu. Eu-rile Superioare, cu mare grad de evolutie, cu o forta energetica spirituala, capatata in urma unor experiente terestre sau pe alte planete, au capacitatea de a se divide in 2-3 sau mai multe Eu-ri, care sa se incarneze in aceeasi perioada de timp pe Pamant. Si traiesc in zone diferite ale Terrei, uneori nu se intalnesc in aceeasi viata, dar au misiunea, prin forta pe care o primesc de la Eu-l Superior, de a se dedica practicilor spirituale.

Privind din aceasta perspectiva, am putea avea o explicatie pentru acele tipuri de informatii legate de vietile anterioare in care, desi recunoastem si traim cu putere in interiorul nostru informatiile acelor vieti, ele sa coincida ca timp, dar sa difere ca spatiu de desfasurare. Dar sunt experiente care apartin Eu-lui nostru Superior, care inmagazineaza orice informatie pe care Eu-rile sale divizate le transmite in urma unor experiente traite. Asadar, se prea poate ca suprapopularea planetei sa fie datorata si subdivizarii excesive a unor Eu-ri Superioare care fie sunt foarte evoluate si si-au ales misiuni importante pentru aceste vremuri, fie sunt Eu-ri Superioare prea putin evoluate care si-au dorit sa experimenteze capacitatea de divizare.

 

Dimensiuni paralele

Mai exista o teorie in care spatiul si timpul nu exista in lumea spirituala. In consecinta, noi, ca Eu-ri Superioare, sa “alegem” sa traim in dimensiuni paralele, in timpi terestri diferiti.

Fac o paranteza si ma gandesc ca arta cinematografica, serialele de televiziune, cartile SF, dincolo de faptul ca sunt operele unor minti ce debordeaza de imaginatie si inventivitate, pot avea si o “samanta de adevar”. Un film absolut fascinant cu acest subiect este “Unicul”, in care un Eu invata sa calatoreasca in dimensiunile paralele, sa-si gaseasca Eu-rile, sa le ucida pentru a obtine puterea lor. Partea buna este ca “binele invinge”. Filmele cu acest tip de subiect sunt multe si contin cel mai adesea niste mesaje interesante.

Revenind. O subdiviziune a Eu-lui nostru Superior poate fi in anul de gratie pamantesc 2010, in timp ce altul poate fi in anul de gratie, tot pamantesc, 1360. Ambele sunt valabile, sanatoase, si traiesc experienta acelui moment. In 1360 este o vrajitoare arsa pe rug care bleastama Biserica Catolica, in 2010 poate fi o calugarita la o manastire ortodoxa. Interesant, nu-i asa? Cea din 2010 poate avea revelatii (si nu de la Diavol) despre cealalta si sa se roage pentru linistirea sufletului sau (al calugaritei). Rugandu-se pentru propriul suflet, o ajuta si pe “vrajitoare” sa treaca linistita si impacata prin experienta arderii pe rug. Dar ambele ard, impreuna, o karma ce tine de umanitate.

Mesajele Inconstientului Colectiv

Mai avem un mod de abordare care tine de psihologia Jungiana si care tine de Inconstientul Colectiv.

Inconstientul Personal este cel care inmagazineaza emotiile pe care le traieste fiecare individ, Spirit intrupat, in aceste vremuri. In Inconstientul Colectiv sunt inamagazinate toate experientele pe care oamenii le-au trait vreodata pe acest pamant. Inconstientul colectiv este o parte din Akasa, Biblioteca Universului, in care sunt notate toate faptele, toate gandurile, toate vorbele oamenilor, de la inceputuri si pana in acest prezent.

In procesul de individuatie, Spiritul ce traieste in fiecare dintre noi (acea samanta Divina), in contact permanent cu Divinitatea, deci si cu Inconstientul Colectiv, poate trimite mesaje catre Constient din Inconstientul Colectiv. Face acest lucru fie prin vis, fie prin meditatie, fie prin alte metode de “trezire”. Faptul ca vin la suprafata “informatii” din Inconstientul Colectiv poate arata ca experienta aceea, chiar daca apartine altor timpuri, ii apartine Eu-lui Superior din care se trage acel Spirit. Faptul ca, uneori, informatiile coincid ca timp dar nu coincid ca personaje sau ca si conjuncturi, poate insemna de asemeni ca: fie Eu-l Superior s-a divizat in acea perioada de timp in doua incarnari cu scopul de evolutie a “Intregului”, fie o experienta apartine Spiritului din aceasta incarnare iar cealalta experienta este insusita de acest Spirit pentru ca exista o similitudine emotionala, un bagaj karmic al omenirii ce poate fi inteles si dizolvat/ deci ars, de actuala incarnare.

 

Astrologia Karmica

Ca orice stiinta folosita in mod intelept, astrologia poate oferi raspunsuri pentru cei ce cauta sa afle scopul acestei incarnari, si poate si pentru intrebari cu “tema clara”.

Citeam intr-o carte despre Saturn, Marele Intelept al Zodiacului. Pana nu de mult era considerat Marele Malefic sau Lord of Karma intrucat actiunile sale asupra Pamantului si implicit a pamantenilor rasturnau din temelii fie concepte, fie vieti, fie sisteme… Mai precis venea si spunea: ati facut aia si aia, e momentul sa “platiti”. Iar platile erau pe masura faptelor. De cand s-a popularizat Legea Universala a Cauzei si a Efectului, lucrurile parca au capatat o imagine mai “prietenoasa” si mai usor de digerat.

Se spune ca pe Saturn locuiesc Inteleptii Universului, niste batranei cam cum sunt Vrajitorii buni din Harry Potter sau Lord of The Rings, care noteaza in niste catastife uriase, faptele pamantenilor (aici fiind incluse si vorbele si gandurile si sentimentele). Apoi le sorteaza pe categorii si cand cele cu vibratie joasa primeaza, trimit mesaje puternice de schimbare/transformare catre Pamanteni.

Saturn are un rol important in harta natala a oricarei persoane, ca si a oricarui stat. El arata principala Lectie de Viata si modul in care poate fi ea “invatata”.

Dar fiecare planeta din astrograma este ca un “portal” catre partea karmica a vietii si nu este deloc bine sa ii neglijam mesajele. Aspectele pe care planetele le formeaza in astrograma pot indica metodele prin care karma poate fi arsa, deci misiunea implinita.

Depasirea astrogramei personale, implinirea misiunii personale, poate avea doua efecte: fie primirea unei noi misiuni (care poate sa ne duca putin cu gandul si la Eu-rile noastre divizate din alte dimensiuni si din alte locuri de pe planeta), fie la ‘Intoarcerea Acasa”. Dar nu va speriati! Misiunile personale sunt indeajuns de mari incat sa avem ce lucra. Si, de la o vreme, se primesc misiuni suplimentare care tin si de Eu-rile noastre divizate din alte dimensiuni.

Dar ce legatura ar putea avea astrologia karmica cu cele spuse mai sus?

Tot meditand asupra subiectului, am realizat ca exista posibilitatea ca, traind intr-o perioada profund transformatoare, in care karma intregului Pamant este in plin proces de “ardere”, iar pamantenii, ca specie a Universului, sa treaca intr-un nou prag de evolutie, multi dintre cei intrupati in aceste vremuri sa-si fi ales ca Misiune Personala si arderea unor karme individuale care nu le apartin.

Astfel de Misiuni Personale sunt alese de Eu-ri Superioare foarte evoluate, care, datorita intelepciunii ce au dobandit-o in vietile trecute sau in existentele petrecute pe alte planete, sa isi fi spus: “Iau eu asupra mea, in aceasta existenta, si karma aluia si a aluia si a aluia, pentru ca pot sa o ard prin eforturi proprii”. Si iaca asa, multi Maestrii ai Universului sa fi ales sa traiasca pe Pamant in aceste vremuri. Ca orice proces de “nastere” pamanteana, cei mai multi au “uitat” de misiunea aleasa. Asa se face ca “trag la jug” pentru a-si implini misiunea. Si, pentru ca au caile deschise catre Spiritualitate si Cunoastere, foarte adesea se intampla sa primeasca mesaje legate de “vieti anterioare” care nu le apartin, dar ale caror emotii le pot gestiona si transforma in lumina.

Inchei cu un exemplu! Una dintre fetele pe care le cunosc, in primele sale regresii, a primit informatii legate de anumite vieti trecute. A inceput sa lucreze pe informatiile primite pana a vindecat acele emotii, care, nu erau tocmai usoare. Retraise momente ale unui viol, ale unei morti bruste, si a unei vieti in care a pierdut “sufletul pereche”, prea preocupat (caci era barbat) fiind sa castige avere. Dupa ce a linistit aceste dureri pe care Spiritul i le trimitea, a luat o pauza pana cand… intr-o buna zi de Craciun a descoperit ca a fost “cap incoronat” decapitat. Bun si? Pentru ca trecuse deja prin experientele precedente de amintire a unor vieti anteroare, si-a plans existenta respectiva si a vindecat-o. Nimeni nu poate garanta ca acea “amintire” este reala. Important este ca procesul de vindecare al acelor tipuri de emotii, a eliberat din ea un anumit tip de agresivitate.

Aceste informatii pot fi raspunsuri pentru intreari de genul “de ce mi se intample mie?”. Chiar daca nu credem in reincarnare dar acceptam ideea unui Inconstient Colectiv, putem intelege de ce unele experiente pe care le traim, sau pe care ni le amintim, sunt supuse Legii Cauza si Efect. Si chair daca ducem fiecare o munca individuala de vindecare a Inconstientului Colectiv, fiecare proces dus pana la bun sfarsit este motiv de “sarbatoare” atat in Ceruri cat si pe Pamant!

18 comentarii la „Karma, Astrologia karmica si Eu-rile superioare”

 1. Mi-a placut tare mult articolul asta pentru ca e scris din mai multe perspective, iar partea cu Eu-rile divizate in locuri diferite mi se pare si mai interesanta. Mai ales atunci cand partile ajung si sa se intalneasca :)

  Răspunde
 2. Facem parte dintr-un univers care, prin noi, devine constient de el insusi si tinde spre perfectiune/implinire. Daca in existentele tale din lumea fizica devii constient de asta si ajungi la un nivel superior de vibratie, si de constiinta, vei fii liber sa accezi la vibratii mai inalte in plane astrale superioare, unde munca ta v-a fii diferita de cea de pe pamant. Doar ca inainte de a face acest pas, din cate stiu eu trebuie sa itzi „cureti” Karma negativa adunata de-a lungul vietilor. Asta poate insemna ca trebuie sa indrepti fiecare rau pe care l-au facut. In legatura cu ultima parte, trebuie sa mai aprofundez putin. :) Oricum este un subiect fascinant, merge bine cu o cafea si cu o companie placuta :)

  Răspunde
 3. Stai sa imi fac cafeaua…… Gata ! Sunt asa numitii „Zei Creatori” care si-au oferit energia prin dragoste si au creat alti „Zei” mai mici, creindu-se astfel o ierarhie. Planul in care traim noi este o creatie a unui astfel „Zeu” ( care apropo este o vibratie feminina) care prin noi se cunoaste pe sine. Asadar tindem spre perfectiune dar inca nu suntem acolo. De ce? Pentru ca acest univers are o regula de baza si anume ca fiecare e liber sa faca ce vrea, asadar exista influente de toate culorile (Ying Yang) fiecare cu „interesele”lor. Per total asta e „misiunea” perfectiune…….

  Răspunde
 4. Hehehe… si eu imi beau cafeaua.
  Asadar, rezonez cu ideea Zeilor care au creat alti Zei care au creat universuri si lumi. Energia Pamantului este feminina, dar fara energia masculina nu si-ar putea manifesta potentialul.
  Dar… eu cred ca Universul etse perfect. Singurul care tinde spre perfectiune este Omul 😀

  Răspunde
 5. Deci universul si omul sunt 2 lucruri diferite ?? Adica nu suntem aceeasi energie a „Zeului Creator” care se manifesta ca om, piatra, ploaie, animale, pomi, planete, inelele lui Saturn, etc? Aceeasi energie, pe care noi o interpretam ca avand textura, miros, forma, in functie de frecventa la care aceasta vibraeza. La fel ca omul, pasarile nu au si ele preferinte, dorinte, lor si o viziune unicata asupra Universului??? Si cand spun pasarile, ma refer la orice finta in general….

  Răspunde
 6. Universul stie ca este perfect…… noi nu…… dar noi putem alege sa tindem spre acest lucru. Hmmmm interesant…… Am nimerit-o?

  Răspunde
 7. Iar tu mai bine ai scrie o carte :P – eu as fii primul la coada sa iau autograf :P hehehehe. Chestiile de aici eu le vad ca o gura de aer…. niste „Bunatati Spirituale” cum am mai spus. Iar apropo de carti, momentan citesc 3, una despre Reiki, a lui D. Hristenco (recomandata de you know who :) , una despre Kundaini, si una super interesanta a lui Barbara Marciniak – Mesaj din constelatia Pleiadelor (un fel de Seth Speaks). Niste recomandari ?

  Răspunde
 8. Foarte frumos articolul. Si provocator la gandire si meditatie. Mikey, ai nimerit-o. Oamenii au liber arbitru doar spre a constientiza ca singurul drum este cel trasat de divinitate (sau univers- care e perfect).Am scris chiar intr-un articol ce am observat si ca denumire: in lb. romana spunem „liber arbitru” – adica suntem arbitrii in a ne urmari propria viata. In lb. enegleza se cheama „libera alegere” si diferenta este f. profunda. Noi, esticii, il simtim pe d-zeu in noi mai mult decat occidentalii (la fel si emisferele cerebrale – una e mai mult pt. ratiune, alta pt. intuitie, etc.) Deci, noi, stim f. bine, ca nu prea avem alegeri de facut – una singura e CALEA – in acord cu noi si cu ce vrea divinitatea de la noi.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookies pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a putea să-ți oferim instrumente de social media și pentru a analiza traficul pe acest site. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Cine suntem?

Adresa site-ului este: https://andreeatalmazan.ro.

Comentarii

Când vizitatorii site-ului lasă un comentariu pe site, colectăm datele care apar în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa de IP și tipul de browser pentru a detecta și a preveni spamurile. Un string anonimizat a fost creat din numele adresei tale de email pentru a interoga Gravatar dacă utilizezi serviciul. Politica de protecție a datelor cu caracter personal (privacy policy) este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului tău, poza ta de profil va apărea public lângă comentariul tău.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings