Luna în decembrie 2015

full-moon-19191Luna în descreştere: 1-11 decembrie

Undrea începe cu Luna în Leu, implicată într-o Piramidă pe semne de Foc cu Uranus retrograd din Berbec şi Mercur din Săgetător. Ca orice aspect de acest tip pe semne de Foc, şi acesta amplifică caracteristicile elementului: intuiţie, vitalitate, acţiune, dar şi exagerare, impulsivitate şi epuizare. Am putea spera la un nivel ridicat de discernământ, având în vedere că ambii guvernatori ai mentalului sunt implicaţi. Dar acest lucru este determinat şi de capacitatea fiecăruia de a privi situaţiile în ansamblul lor, precum şi de capacitatea de a sintetiza. Este de observat că în proximitatea lui Mercur se află şi conjuncţia Soare-Saturn care pune accentul pe necesitatea formulării de principii stabile, de găsire a unor repere reale şi solide, de conturare a unor valori morale sănătoase.

În acest interval, Luna parcurge zodiile cuprinse între Leu şi Săgetător şi este o perioadă intensă din punct de vedere emoţional. În tranzitul prin Fecioară, formează conjuncţii cu Jupiter şi Nodul Nord, ceea ce amplifică, şi le face evidente, tendinţele spre perfecţiune, orientarea spre detalii în detrimentul altora, şi al sensului general al unui context. Orientarea exagerată spre ordine şi curăţenie poate crea confuzie, în sensul în care multora li se va părea de neînţeles cum apare haosul acolo unde ordinea a fost stabilită, omiţând să ia în calcul factorul timp, care adesea complică lucrurile. Astfel, o ordine instalată de multă vreme funcționează atât timp cât toate elementele contextuale sunt păstrate la aceiași parametri. Însă oamenii sunt într-un proces permanent de schimbare, şi odată cu ei şi parametrii iniţiali ai contextelor. Orice lipsă de flexibilitate şi implicit de adaptare face loc haosului. În aceste condiţii, o mai bună relaţionare cu lumea, o testare a realităţii poate eficientiza procesul de înţelegere şi acceptare a haosului, fie el exterior sau interior, şi stabilirea unor noi limite şi direcţii ale disciplinei personale.

Între 5 şi 7 decembrie Luna parcurge Balanţa formând conjuncţii cu Lilith şi Marte, şi influenţând puternic sectorul relaţional al vieţii fiecărui individ. Pot fi reactualizate sau intensificate anumite temeri legate de parteneri şi de relaţii în general, se pot produce defulări şi decompensări cu o puternică încărcătură distructivă, care au ca punct de plecare raportarea diferită la reguli şi legi. Marte formează o cuadratură cu Pluton din Capricorn, aspect care favorizează reacţiile agresive, impulsive, cel mai adesea orientate spre distrugerea lumii înconjurătoare. Este de preferat în această perioadă să reevaluăm propria poziție față de diplomaţie şi compromisuri, dacă sunt sau nu sunt importante în viața noastră și cum ne afectează prezența sau lipsa lor.

În următoarele două zile, Luna tranzitează zodia Scorpionului, formând încă de la început o conjuncţie cu Iunona şi cu Venus. Sunt vizate relaţiile intime, cu puternice componente erotice. Tendinţele de manipulare, de posesivitate sunt accentuate şi pot afecta sectorul intim al vieţii. Activitatea onirică poate fi intensificată şi multe dintre conflictele interioare, în special cele legate de sexualitate şi de sectorul financiar, îşi pot găsi răspunsurile în simbolistica şi acţiunea viselor.

Pe 10 decembrie, Luna se află în conjuncţie cu Saturn din Săgetător, pregătindu-ne de evenimentul de Lună Nouă. Relaţia tensionată pe care o au împreună cu Neptun din Peşti sugerează nevoia de ancorare în realitate şi evitarea refugierii în fantasme, de teama confruntării şi asumării unor situaţii de viaţă dificile. Tentaţia de a fugi este mare, în special pentru acele persoane care trăiesc cu sentimentul „pierderii busolei”, a reperelor, a valorilor. Însă retragerea din lume şi făurirea mentală a unei realităţi tolerabile, poate fi o soluţie de moment pentru regăsirea speranţei, dar nu este o soluţie de durată pentru readaptarea la viaţă.

Luna Nouă în Săgetător – 11 decembrie

Conjuncţia luminariilor se produce la ora 12:29, ora României, în casa a IX-a a momentului, casă asociată Săgetătorului, şi are Ascendentul în Peşti. Privită în ansamblu, harta Lunii Noi în Săgetător din acest an pare să reflecte necesitatea la nivel general de asumare a responsabilităţii pentru propria viaţă în context social, a redefinirii valorilor şi reperelor morale. Efectele pot avea impact asupra filosofiei de viaţă la nivel individual. Efectele pot fi resimţite puternic în această direcţie de nativii zodiilor Săgetător, Gemeni, Peşti şi Fecioară, adică semnele mutabile, dar şi de cei care au accente puternice în aceste zodii.

Se poate resimţi nevoia de a armoniza planul spiritual cu cel material, ceea ce poate duce la o reorientare spre lumea reală a celor cu preocupări intense pentru spiritualitate, precum şi o descoperire a nevoii de viaţă spirituală pentru cei orientaţi preponderent spre problemele materiale. Nevoia de echilibru între aceste două planuri este mare, în egală măsură cu nevoia de a găsi un sens pentru propria viaţă.

Prezenţa lui Saturn în Săgetător dă o notă de seriozitate oricăror abordări ale problematicilor aduse în atenţie de Luna Nouă. Nimic nu poate fi tratat superficial, după cum ar fi tendinţa unei caracteristici a acestei zodii. De asemenea, orice credinţă şi orice criterii după care sunt evaluate anumite aspecte ale vieţii, anumite contexte sau anumite relaţii, necesită o reevaluare din prisma avantajelor şi dezavantajelor.

Dacă ar fi să privim aspectul de Lună Nouă din perspectiva „lecţiilor de viaţă”, ar fi important de înţeles conceptul psihanalitic de „compulsie la repetiţie”. Adică, de ce în viaţa unui individ tind să se repete anumite evenimente, asemănătoare. Cauzele se află în copilăria timpurie, iar Saturn ne poate indica că este vorba de relaţia cu autoritatea parentală, cel mai adesea fiind vorba de relaţia cu tatăl. Compulsia la repetiţie reflectă tendinţa inconştientă a persoanei afectate de a vindeca această relaţie, de a o repara, de a se repoziţiona în mod sănătos la valorile şi principiile dobândite pe parcursul dezvoltării. De asemenea, poate indica nevoia acută de a distruge o reprezentare nocivă a imaginii autorităţii, şi de înlocuire a ei cu una suficient de bună pentru o adaptare eficientă la viaţa socială.

Şi nu în ultimul rând, această Lună Nouă vorbeşte despre reuşitele personale, fie ele profesionale sau de familie. În acest sens, prezenţa în casa a VII-a a momentului a lui Jupiter, Nodului Nord, Lilith şi Marte sugerează nevoia unei transformări în domeniul relaţional, ce ţine nu doar de evaluarea relaţiilor şi a partenerilor, dar şi de asumarea propriei responsabilităţi în cadrul relaţional. Este importantă conştientizarea propriilor scheme mentale care duc la un anumit tip de relaţie sau altul, a unor modele mentale care impun anumite atitudini în anumite situaţii de viaţă.

Luna în creştere: 11-25 decembrie

În prima zi după evenimentul astrologic asociat începuturilor, Luna se află în Capricorn unde formează o conjuncţie cu Mercur. Urmează o conjuncţie cu Pluton, şi multe relaţii tensionate cu alte planete, printre care cele mai provocatoare sunt cele cu Uranus din Berbec şi Marte din Balanţă. Expresia care reflectă cel mai bine atmosfera astrologică a acestor zile este „lumea nu va mai fi niciodată la fel”. Şi nici nu are cum să fie, având în vedere că lumea este într-un proces continuu de transformare, atât la nivel individual, cât şi la nivel general. Dar în spatele acestor vorbe se ascunde nevoia de armonie şi echilibru, de care fiecare este responsabil în universul personal. În acest sens, orice demers de autocunoaştere este binevenit. Pentru că Luna amplifică influenţa plutoniană din Capricorn care vizează o restructurare a structurii psihice individuale prin aducerea la lumina conştiinţei a schemelor şi regulilor inconştiente perturbatoare, dizarmonizate. Energia mercuriană, pe de altă parte, favorizează discernământul şi capacitatea de analiză obiectivă.

În acest interval, Luna tranzitează zodiile cuprinse între Capricorn şi Rac, iar perioada este mai puţin intensă din punct de vedere emoţional, şi datorită faptului că guvernatoarea vieţii noastre emoţionale formează conjuncţii doar cu Neptun şi Nodul Sud din Peşti şi cu Uranus din Berbec, aspecte care ar avea un efect mai puternic în viaţa de zi cu zi. Astfel, pe 17 şi pe 18 decembrie pot fi prezente nevoile de detașare şi de izolare, precum şi activarea unor sentimente de melancolie şi conştientizarea unor tendinţe depresive. În acest caz este necesar să li se acorde o atenţie deosebită semnelor care caracterizează aceste stări sufleteşti: pierderea interesului pentru activităţi care altcândva produceau plăcere, tristețe şi panică nejustificate, pierderea apetitului alimentar sau sexual, nevoia excesivă de somn. În cazul în care sunt prezente mai multe dintre aceste semne, este de preferat să se apeleze la un specialist, evitându-se astfel cronicizarea stărilor.

În următoarele două zile, Luna se află în Berbec unde formează o conjuncție cu Uranus, amplificând impulsivitatea, agresivitatea, dar şi curajul şi iniţiativa. Trigonul pe care îl trasează la Soare, aflat în Săgetător, îmblânzeşte efectele dure ale Careului în T în care acesta este implicat cu Axa Nodurilor Lunare, favorizând apariţia soluţiilor intuitive, îndrăzneţe, neașteptate în orice sector de viaţă în care ar apărea un conflict.

Mai este de reţinut data de 22 decembrie când Luna, aflată în Taur, este implicată într-o nouă Piramidă astrologică, de această dată pe semne de Pământ, împreună cu Jupiter din Fecioară şi Mercur şi Pluton din Capricorn. Sunt amplificate caracteristicile elementului Pământ, cu accent pe cele pozitive, adică determinarea, capacitatea de organizare şi structurare, formularea obiectivelor şi a strategiilor. Dar şi cele negative pot fi evidenţiate, precum încăpăţânarea, rigiditatea în decizii şi alegeri.

În Ajunul Crăciunului, dar şi al Lunii Pline în Rac, Luna în Gemeni formează un Careu în T cu Jupiter din Fecioară şi Axa Nodurilor Lunare. Este o zi în care este de preferat să se apeleze la comunicare deschisă, adică „cu cărţile pe masă” în rezolvarea oricărei situaţii tensionate. Este nevoie de flexibilitate, sinceritate şi renunţarea la orice tendinţă de a păcăli pe cineva şi pe sine.

Luna Plină în Rac – 25 decembrie

Continuarea Aici.

Analiză realizată pentru Revista Astrotext!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookies pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a putea să-ți oferim instrumente de social media și pentru a analiza traficul pe acest site. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Cine suntem?

Adresa site-ului este: https://andreeatalmazan.ro.

Comentarii

Când vizitatorii site-ului lasă un comentariu pe site, colectăm datele care apar în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa de IP și tipul de browser pentru a detecta și a preveni spamurile. Un string anonimizat a fost creat din numele adresei tale de email pentru a interoga Gravatar dacă utilizezi serviciul. Politica de protecție a datelor cu caracter personal (privacy policy) este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului tău, poza ta de profil va apărea public lângă comentariul tău.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings