Luna Noua in Balanta – 15 octombrie 2012

„Multi sa fie cei ce traiesc in pace cu tine, iar sfetnicii tai sa fie dintr-o mie unul„.  – Cartea intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah

Pe 15 octombrie 2012, la ora 15:02 (ora Romaniei), se formeaza aspectul de Luna Noua in Balanta. Conjunctia Soare-Luna se formeaza la gradul 22:32 in Balanta in proximitatea cuspidei casei a IX-a a momentului (sistem Placidus). Ascendentul momentului este la gradul 27:11 in Capricorn. Luna Noua se afla in trigon cu Jupiter retrograd din Gemeni si din casa a V-a si in conjunctie la orb de 9 grade cu Saturn (guvernatorul Ascendentului) din Scorpion.

Luna Noua se formeaza  in casa a VIII-a a momentului, asociata Scorpionului, care guvereaza resursele celorlalti, mostenirile, sexualitatea si latura oculta a vietii. Orice Luna Noua marcheaza noi inceputuri. Conjunctia Luminariilor in zodia relatiilor si in casa resurselor ne „vorbeste” despre noi parteneriate in care toate partile implicate aduc resurse, pe masura posibilitatilor individuale. Este, daca putem face o comparatie, un fond comun de care ne folosim pentru a atinge scopurile parteneriatului dar si scopurile individuale vizate de asocierile in care intram.

Apropierea de casa a IX-a a spiritualitatii, a studiilor inalte si a calatoriilor, casa in care se afla Saturn, guvernatorul ascendentului, aduce o atentionare legata de tipul asocierilor noastre. Este important ca in parteneriatele pe care le incheiem in zilele urmatoare sa nu vizam castigurile materiale, cat mai ales cele spirituale, evolutive. Asa cum spun adesea, cata vreme ne aflam pe calea noastra, iar faptele noastre dovedesc staruinta si devotamenul fata de ceea ce ne-a harazit Dumnezeu, bunurile materiale vin ca o recompensa. In astfel de momente este important sa ne folosim de harurile cu care ne-a inzestrat Divinitatea, sa le sporim si sa ii ajutam si pe cei din jur sa si le descopere si/sau sa le sporeasca pe ale lor. Asocierile noastre trebuie sa se armonizeze si sa se muleze pe dimensiunea inzestrarilor noastre naturale si pe scopul comun.

Casa a VIII-a a Scorpionului si Saturn in Scorpion atrag atentia si asupra lucrurilor oculte care inconjoara relatiile noastre parteneriale. De unele nu suntem constienti, de altele da. Este bine ca in fiecare relatie de asociere in care intram, daca avem vreo indoiala, daca exista vreo suspiciune legata de vreun detaliu sau de vreo persoana, e mai bine sa spunem lucrurilor pe nume si nu sa le ignoram, sa nu adoptam metoda „strutului” sau cea a „rezolvarii de la sine”. Cel mai adesea „buturuga mica rastoarna carul mare”, adica exact acel lucru caruia nu vrem sa ii acordam atentie si importanta la inceput, chiar daca este mic si nesemnificativ, este ceea ce poate afecta un viitor altfel promitator.

Sexualitatea, si tot ce tine de ea, este vizata. Relatiile bazate exclusiv pe sex sunt in atentia Lunii Noi dar mai ales a lui Saturn in Scorpion si la 9 grade distanta de conjunctia Soare-Luna. Pe de o parte, acest tip de relatii au parte de un sfarsit dramatic, partenerii avand de suferit si de invatat o lectie fie prin boala, procese (de paternitate sau mosteniri), fie prin alt tip de restrictii. Pe de alta parte exista si cazuri fericite cand relatiile incepute ca „o aventura de-o noapte” sa se dezvolte intr-un mod armonios si sa duca la oficializari, in urma nasterii unor sentimente de respect, prietenie si iubire.

Aspectul armonios pe care Luna Noua il formeaza cu Jupiter retrograd din Gemeni si din casa a V-a a creativitatii, iubirii si a copiilor, arata ca unele dintre asocierile noastre sunt bazate pe simpatii si/sau iubire. Sunt ocrotite relatiile de casatorie in care iubirea este bunul comun. Diversitatea elementelor care ii unesc pe cei aflati in astfel de legaturi, face ca traiul in doi sa nu fie plictisitor, iar variatatea preocuparilor comune sa scoata in evidenta in mod repetat calitatile partrenerilor. Este un moment bun pentru „re-indragosteala”. Pentru unele cupluri este perioada in care poate sa apara dorinta de a avea copii, iar pentru altele vestea unei sarcini aduce bucurie, mai ales daca s-a lasat mult timp asteptata.

Saturn, guvernatorul Ascendentului, in casa a IX-a a profesorilor, spiritualitatii, calatoriilor lungi si a studiilor superioare, in Scorpion, in relatie armonioasa cu Pluton din Capricorn si casa a XII-a a momentului si cu Nepun retrograd din Pesti si din casa I a momentului, atarge atentia asupra lucrurilor ascunse, a dusmanilor ascunsi,  a relatiei cu Dumnezeu, a acelor aspecte pe care le-am ignorat din prea putina cunoastere, elevata, inalta sau din lene si nesabuinta. Sanctioneaza pe oricine a incalcat legile spirituale si principiile morale, care a amanat cunoasterea la un nivel inalt, pe cei care nu au fost seriosi in cautarile lor si care s-au lasat amagiti de iluziile vandute si promovate de altii sau de autoiluzia propriei suprematii. Din punct de vedere psihologic, fiecare inflatie a Eului, dominarea unui arhetip prost inteles si asimilat, produce ravagii in relatiile pe care individul le are cu lumea.

„Nu nadajduiti spre nedreptate si spre jefuire nu poftiti; bogatia de ar curge nu va lipiti inima de ea.” – Psalmul 61 al lui David.

Cei care au cautat inavutirea prin fapte ascunse, prin inselaciune, nerespectand nici legile morale si nici cele spirituale, vor fi dezvaluiti lumii si pedepsiti si in legile umane, dar mai ales in cele spirituale. Cei care si-au cladit imaginea si avutia pe fapte indoielnice, vor observa cum intregul lor univers se destrama si nu va fi nici „gaura de scorpion/sarpe” in care sa se poata ascunda de lunga mana a Dreptatii Divine.

In schimb, cei care au fost seriosi si cinstiti cu ei insisi si cu ceilalti, pot avea parte de recunoastere publica, de ocrotire si de noi resurse pentru a-si desfasura activitatea. Destinul in tranzit in conjunctie cu Mijlocul Cerului arata o schimbare de cariera pentru multi dintre aceia care inca au urmarit doar bunurile materiale si mai putin sa faca tot ce le sta in putinta pentru a fi cei mai buni in domeniul lor de activitate. Primii vor pierde si ce n-au avut. Cei din urma, care au schimbat macazul la timp si si-au urmat calea sufletului, vor castiga si ce nu au sperat sa castige. Cu Marte in Sagetator si in casa a X-a a carierei si statutului social, in relatie armonioasa cu Uranus retrograd din Berbec, exista posibilitatea unor castiguri financiare neasteptate din proiecte care abia au fost puse pe picioare, dar care urmaresc calitatea si nu cantitatea, indiferent de domeniul in care au fost lansate.

Venus, guvernatoarea Balantei, se afla in Fecioara si in casa a VII-a (a Balantei) a casatoriei si a parteneriatelor de orice tip, in relatie armonioasa cu Mercur din Scorpion si din casa IX-a, dar in relatie tensionata cu Jupiter retrograd din Gemeni si in casa a V-a.  Zeita frumusetii si a armoniei, in aceasta pozitie, impulsioneaza purificarea relatiilor, restabilirea prioritatilor, redefinirea principiilor comune, dar mai ales implicarea egala si consistenta in munca de cuplu. Nu ii plac sporovaielile si discutiile in contradictoriu, motiv pentru care le si sanctioneaza fie prin despartiri scurte, fie prin scoaterea la iveala a unor lucruri nespuse, a unor secrete care impovareaza inimile celor implicati. Venus in Fecioara cere purificare intensa si analiza amanuntita a relatiei de parteneriat. In casa echilibrului se da socoteala pentru tot ce s-a zis si s-a facut, pentru nemultumiri, dar si recompenseaza actiunile drepte si corecte, cinstite.

Mercur, element alchimic intr-o zodie alchimica si intr-o casa spirituala, are menirea de a ne impulsiona gandirea si comunicarea. Sub influenta sa avem capacitatea de a simti dincolo de cuvintele spuse sau scrise; avem obligatia de a gandi inainte de a vorbi, de a ne analiza atat cuvintele folosite cat si mesajul. Minciunile, oricat de puternice si „salvatoare” ar fi in anumite situatii, au picioarele scurte. Si tot Mercur ne indeamna sa „facem ce zice popa si nu ce face el”. O analiza a peroanelor si ideilor „de urmat” nu ar strica, pentru ca, in spatele unor „imapchetari stralucitoare” s-ar putea sa se afle un om si/sau o idee manipulatoare. Puterea de discernamant ne este pusa la incercare. Iar cel ce este informat va stii cum sa aleaga si ce hotarari sa ia. In schimb cel care se implica emotional, dezvoltand atasamente fata de oameni si idei, va suferi din cauza  identificarii propriei persoane cu acei oameni si acele idei.

La nivel macro, cele mai vizate institutii par a fi Biserica si Invatamantul Superior. Este posibil sa fim martori la discreditari ale unor inalti prelati dar si a unor personalitati din lumea universitara. Scandaluri de natura sexuala sau de deturnare de fonduri vor fi cele mai frecvente. La nivel economic, contractele deja existente care insa nu au acoperire legala sau toate avizele primite, vor avea parte de anulari sau renegocieri. Insa pot avea loc si asocieri neasteptate cu institutii sau investitori straini importanti.

Simbolul gradului Sabian al Lunii Noi este „Glasul cocosului vesteste rasaritul soarelui”, avand mesajul-cheie: „Un proces creativ si vesel la procesele vietii„. Interpretarea pe care Dane Rudhyar o da acestui Simbol este: „Cocosul care canta pe masura ce apare primul colorit al rasaritului la orizontul estic este un frumos simbol al abilitatii demonstrate de oti pionierii si indivizii care sunt acordati cosmosului, de a da glas la ceea ce este inca nemanifestat, dar este pe cale de a se manifesta. La nivel de ego, cocosul poate simti ca el face sa rasara soarele, dar, intr-o zi, va invata prin experiente dureroase ca a crea inseamna doar a revela ceea ce exista in mod esential. Aceasta inseamna recunoasterea vie a-celui-inca-necunoscut din cunoscut”.  Iar ce este important aici reprezinta „capacitatea de reactie a individului la reinnoirile vietii – reinnoiri ce sunt ciclice, predictibile desi intotdeauna noi, intotdeauna creative”. (O Mandala Astrologica – Dane Rudhyar – Editura Herald).

Simbolul Gradului Sabin al Ascendentului este „O colivie mare”, avand mesajul-cheie: „Bucuria fata de valorile spirituale ale sufletului capabil sa se familiarizeze cu implicatiile lor. (O Mandala Astrologica – Dane Rudhyar – Editura Herald).

„Pana cand, prostilor, veti iuni prostia? Pana cand, nebunilor, veti iubi nebunia? Si voi nestiutorilor, pana cand veti uri stiinta?” – Pildele lui Solomon 1:22.

Concluzie: Luna Noua in Balanta din acest an aduce o regenerare a relatiilor, o folosire corecta a resurselor comune, a informatiilor pe care le detinem. Este un eveniment astrologic care indeamna la asociere cu oameni care au aceeasi viziune despre viata si aceleasi principii spirituale. Provocarea tine de modul in care reactionam la nedreptate si rautate si cum ne folosim de creativitate pentru a valorifica si cele mai sumare resurs. Credinta, nadejdea, intelepciunea si rabdarea sunt virtutile pe care trebuie sa le folosim si sa le sporim. Actele de nedreptate fata d enoi sau fata de cei din jur nu trebuie sa treaca neobservate, dar trebuie tratate cu intelepciune! La masa negocierilor trebuie sa ne asezam precum cavalerii Regelui Arthur: in cerc, astfel incat nimeni sa nu isi insuseasca o falsa suprematie, iar armele trebuie puse la vedere! Hotararile se iau in comun si nu solitar.

O Luna Nou inspirata tuturor!

Foto: Josephine Wall

Folosim cookies pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a putea să-ți oferim instrumente de social media și pentru a analiza traficul pe acest site. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Cine suntem?

Adresa site-ului este: https://andreeatalmazan.ro.

Comentarii

Când vizitatorii site-ului lasă un comentariu pe site, colectăm datele care apar în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa de IP și tipul de browser pentru a detecta și a preveni spamurile. Un string anonimizat a fost creat din numele adresei tale de email pentru a interoga Gravatar dacă utilizezi serviciul. Politica de protecție a datelor cu caracter personal (privacy policy) este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului tău, poza ta de profil va apărea public lângă comentariul tău.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings