Luna Noua in Pesti – 22 februarie 2012

Avem Luna Noua in Pesti pe 22 februarie la ora 0:33, ora Bucurestiului. Aspectul exact al conjunctiei Soare-Luna se formeaza la gradul 2:42 Pesti, pe cuspida casei a IV-a a momentului, in conjunctie cu Neptun si cu Chiron si cu Fundul Cerului, avand Ascendentul in Scorpion.

Acest eveniment astrologic vizeaza sufletul, relatia cu familia si cu neamul in care ne-am nascut. Ca orice Luna Noua este un moment al inceputurilor. Dar, ascendentul in Scorpion si casa a IV-a indica si o vindecare profunda, o „curatare”, specifica ca trairi evenimentelor de Luna Plina.

Pestii sunt zodia spiritualitatii complete, a relatiei cu Dumnezeu, acea relatie intima pe care doar in izolare si in introspectie o poti avea, o poti deslusi, o poti intari. In acest sector toate experientele pe care fiinta umana le-a trait in parcursul sau prin Zodiac se integreaza in structurile sale, il desavarsesc ca fiinta Divina. Este zodia sacrificiului suprem, asociata cu Mantuirea. In ortodoxism exemplul de sacrificiu suprem este al Mantuitorului care si-a sacrificat viata pamanteasca pentru salvarea umanitatii. Este o metafora la care merita sa chibzuim. Nu ne cere nimeni sa ne crucificam la propriu. Dar suntem datori Divinitatii cu sacrificarea omului primitiv din noi, acela care este agatat de lume si tot ce ii ofera aceasta: de la bunuri materiale pana la relatii.

Lazarev spune in cartile sale ca „periodic exteriorul se destrama pentru a permite interiorului sa se reconstruiasca”. Luna Noua in Pesti marcheaza inceputul unui astfel de proces. Constient sau nu, fiecare dintre noi va realiza ca ceea ce il inconjoara nu-i mai aduce satisfactie. Sufletul nostru cauta altceva. Acel ceva care sa poata  da liniste, pace, siguranta, incredere. Si toate acestea nu le putem gasi in bunuri materiale, in bani sau in persoanele pe care le avem aproape. Detasarea, acceptarea, abandonarea de Sine sunt principalele ingrediente ale acestei Luni Noi.

Poate nu intamplator am vizionat aceste zile filmul „Country Strong” (traducerea „Unde este dragostea?”), povestea unei celebritati a muzicii folk, o femeie care a trecut printr-o trauma, a ajuns la dezalcoolizare si, inainte sa se termine terapia, sotul sau (si impresar) o aduce din nou pe scena. Intrebarea „cheie” in film este: „Ce alegi: celebritatea sau dragostea?”. Este o poveste frumoasa despre sufletul uman, despre obligatii, despre iubire si suferinta, despre abandonare, despre sacrificiu facut sau nu.

Iertarea si impacarea cu Dumnezeu, cu sine si cu ceilalti ar trebui sa devina principalele noastre scopuri. Intre noi si ceilalti exista legaturi energetice puternice, prin care in permanenta facem schimb de informatii, de emotii. Cand aceste emotii sunt de vibratie joasa, relatiile se strica. Cele mai inalte vibratii le au Iertarea si Iubirea. Si, pentru a implini menirea spiritului nostru, este important sa ne eliberam de acele trairi traumatizante. Si putem incepe cu relatiile pe care le avem cu parintii. De ei suntem cei mai legati, chiar daca ne este greu sa observam asta. Impacarea cu acestia reprezinta primul pas important spre vindecare. Pentru ca cea de a V-a porunca a lui Dumnezeu este: „Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie”.

Despre Iertare am vorbit cu Nicoleta Svarlefus, in decembrie 2010, la emisiunea „Harta Vietii”. O puteti urmari aici.

Influenta lui Neptun nu este de neglijat. Ca si guvernator al Pestilor, el isi pune amprenta pe capacitatea noastra de detasare de cotidian, sporeste intuitia, inclinarea spre bunatate, empatie si sacrificiu. Prezenta lui Chiron, Marele Vindecator Ranit al Zodiacului, accentueaza necesitatea vindecarii interioare, profunde a fiecaruia dintre noi. Interesul pentru practicile spirituale, pentru astrologie si terapii alternative poate creste.

In partea sa intunecata acest aspect sporeste iluziile si deziluziile. Unii dintre noi pot resimti necesitatea „schimbarii” interioare sufletesti ca pe o povara. Vor incerca sa „domoleasca” acest impuls cu substitute precum alcool, droguri. Sau isi vor pierde capacitatea de a gandi limpede. Este posibil sa asistam la „drame” emotionale, la pierderi de identitate, la nebunie sub orice aspect s-ar putea manifesta.

Tot in Pesti se afla si Mercur, planeta comunicarii, a gandirii, a negocierii. Este o pozitie care nu-l avantajeaza, motiv pentru care energiile sale pot crea confuzii, lipsa coerentei si a gandirii logice. Am putea spune ca Mercur este „in vacanta”. Iar daca insista sa munceasca, poate crea probleme. Insa, daca se „detaseaza”, toate informatiile acumulate in ultimul an se pot integra in fiinta noastra, se pot aseza acolo unde le este locul astfel incat sa le „accesam” atunci cand este nevoie.

Meditam zilele trecute la urmatoarele: acumulam, ne documentam, invatam, experimentam, tragem concluzii. Dar ce facem cu toate aceste informatii mai apoi? Unii par sa nu iasa niciodata din „litera”, din ceea ce obtin din carti, de la scoala, cursuri, alti oameni. Intelepciunea vine, insa, din capacitatea de a lasa acele informatii sa se aseze armonios in structurile proprii, ca mai apoi, cand te „servesti” de ele, sa vina natural, imbogatite de intuitie.

Imaginea mea despre cei care au ramas in istoria omenirii ca fiind Genii, este a unor oameni care s-au lasat patrunsi de ceea ce au studiat, ca mai apoi sa ofere lumii acel ceva nou cu o baza a informatiilor din trecut, care ii face speciali.

Luna Noua formeaza un trigon cu Saturn retrograd din Balanta si in casa a XII-a a momentului, casa asociata cu Pestii. Si acest aspect arata importanta intoarcerii mentale in trecut si vindecarea acestuia prin constientizarea experientelor pe care le-am trait impreuna sau alaturi de oamenii care au insemnat ceva in viata noastra. „Marele Intelept al Zodiacului”, in aceasta pozitie, impune necesitatea unei izolari si a unei introspectii. Trebuie sa avem curajul sa nu ne mintim, sa ne privim sincer in oglinda si sa ne admitem calitatile si defectele. Putem avea parte de reintalniri interesante cu oameni care sa ne marturiseasca „adevarul lor” despre noi. Se poate aduce lumina in anumite relatii prin marturisirea sincera a emotiilor care s-au nascut de ambele parti. Multe dintre perceptiile celorlalti despre noi sunt „false”, dar faptul ca ne sunt impartasite ne ajuta sa vedem ce anume din noi declanseaza acest tip de perceptie. E in folosul nostru si al relatiilor noastre.

Ascendentul in Scorpion ne idneamna la profunzime, la o atentie sporita fata de mesajele pe care inconstientul nostru ni le transmite fie prin vise, fie prin ceilalti oameni.

Freud spunea: ‘Visele sunt calea regala spre inconstient”. Iar Jung afirma: „Ceea ce nu ajunge la nivelul constiintei, se intoarce sub forma de destin”.

Aceste doua citate arata importanta relatiei noastre cu propriul nostru inconstient si modul in care putem intra in relatie cu el. In inconstient se afla inmagazinate toate experientele noastre trecute, din actuala existenta, dar si „amintirea” mostenirii genetice pe care inaintasii nostri ne-au lasat-o. Accesand aceste informatii, integrandu-le constient in structurile noastre, vindecand asumat traumele pe care le-am trait sau le-am mostenit, vom reusi sa ne manifestam ca fiinte libere, in perfecta legatura cu Dumnezeu si cu lumea exterioara.

Nodul Nord (Destinul) se afla in Sagetator si in casa I a momentului. Aceasta pozitie vine sa sustina ideea concentrarii pe propria persoana, pe imaginea noastra, pe „masca” pe care o folosim in relatiile cu ceilalti. Sintetizarea experientelor si a invatamintelor este un pas important.

Marte, unul dintre cei doi guvernatori ai Ascendentului, este retrograd in Fecioara si in casa a X-a a momentului. Cine am devenit, statutul nostru social si succesul profesional trebuiesc reevaluate. E posibil sa nu ne aduca satisfactii si impliniri. Poate trebuie sa schimbam directia sau poate trebuie sa o imbunatatim pe cea existenta. In oricare dintre situatii, ceea ce spun ceilalti putem lua in considerare, dar nu trebuie sa le transformam in „litere de lege”, astfel incat sa pierdem esentialul si anume „ce vrea sufletul nostru sa faca”.

Pluton, cel de al doilea guvernator al Scorpionului, se afla in Capricorn si in casa a II-a. El ne indeamna sa ne abandonam in procesul schimbarii, sa nu ne facem griji legate de planul material, pentru ca vom gasi intotdeauna resursele necesare pentru ceea ce avem de implinit. Cand blocajul este prea mare, atunci inseamna ca suntem pe o directie gresita. Si trebuie sa reevaluam situatiile in care ne aflam.

Pluton este intr-o relatie armonioasa cu Jupiter, vechiul guvernator al Pestilor, care se afla in Taur si in casa a VI-a a momentului. El aduce starea de bucurie, de optimism, de incredere in fortele proprii. Ne stimuleaza actiunile de „vindecare” si face ca nimic sa nu para prea greu atunci cand suntem angrenati in activitatea de reconstructie a noastra si a vietii noastre. Pot aparea vindecari „miraculoase” la persoanele suferinde de boli lungi si grele. Consumul de produse naturale, postul alimentar, pot spori linistea interioara si ajuta la detoxifierea organismului. Sporeste dragostea de viata, bucuria.

Pentru ca am pomenit de Post. Lumea crestina se pregateste de Postul Pastelui, o perioada de renuntare, de sacrificare. In alchimia spirituala se spune ca „spiritul si corpul, daca nu sunt purificate, nu se accepta reciproc. Liantul dintre ele este sufletul. Daca acesta nu este puternic, corpul si spiritul nu vor fi niciodata impreuna cu adevarat”. Purificarea corpului este in stransa legatura cu alimentatia. Reducerea consumului de carne si concentrarea pe produsele vegetale, duce la eliberarea toxinelor si regenerarea intregului organism. Purificarea spiritului tine de eliminarea energiilor negative, abtinerea de la a-i judeca pe ceilalti si de a fi prea aspri cu propria persoana, controlul asupra gandurilor si transformarea celor distructive in ganduri pline de iubire. Rugaciunea si meditatia sunt utile in acest proces.

Simbolul gradului la care se formeaza aspectul exact de Luna Noua, dupa Dane Rudhyar, este „Trunchiuri de copac pietrificate zac sparte pe nisipul desertului. – Acest simbol aduce promisiunea nemuririi sociale – adica conservarea factorilor durabili (pentru ca din punct de vedere arhetipal sunt plini de sens) in tot ceea ce incearca omul in cadrul culturii sale. Un simbol al INDESTRUCTIBILITATII”. Ceea ce este indestructibil in fiinta umana este spiritul si sufletul. Spre aceastea trebuie sa ne indreptam atentia in urmatoarea perioada. (Sursa: „O mandala astrologica” – Dane Rudhyar – Editura Herald)

Concluzie: Intram, fie ca ne place fie ca nu ne place, intr-un proces de vindecare sufleteasca profunda. Dar actiunile noastre trebuie sa vizeze toate structurile: fizic, mental, spiritual pentru a putea ajunge la esenta Divina din noi, acea esenta afla in permanenta realtie cu Dumnezeu. Daca suntem sau nu suntem practicanti ortodocsi, Postul, sub aspectele sale importante, este o cale prin care putem sa ne atingem scopurile umane si divine, putem sa le imbinam, sa le aducem in comuniune. Intoarcerea cu fata spre Divinitate creste protectia spirituala. Dar este important sa fim atenti la provocari. Asa precum Mantuitorul a fost ispitit, asa vom fi si noi ispititi, pentru a ni se pune la incercare „Credinta” si „Detrminarea”. Cine ne incearca? Dumnezeul din noi. Pentru ca intalnirea cu El este esenta Calatoriei noastre prin Viata!

O Luna Noua inspirata!

2 comentarii la „Luna Noua in Pesti – 22 februarie 2012”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookies pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a putea să-ți oferim instrumente de social media și pentru a analiza traficul pe acest site. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Cine suntem?

Adresa site-ului este: https://andreeatalmazan.ro.

Comentarii

Când vizitatorii site-ului lasă un comentariu pe site, colectăm datele care apar în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa de IP și tipul de browser pentru a detecta și a preveni spamurile. Un string anonimizat a fost creat din numele adresei tale de email pentru a interoga Gravatar dacă utilizezi serviciul. Politica de protecție a datelor cu caracter personal (privacy policy) este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului tău, poza ta de profil va apărea public lângă comentariul tău.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings