Luna Noua in Scorpion 26 octombrie 2011

„Ce iese din om, aceea spurca pe om.
Caci dinlauntru, din inima oamenilor, ies gandurile rele, preacurviile, curviile, uciderile, furtisagurile, lacomiile, viclesugurile, inselaciunile, faptele de rusine, ochiul rau, hula, trufia, nebunia.
Toate aceste lucruri rele ies dinlauntru si spurca pe om.” – Iisus – Evanghelia dupa Marcu

Miercuri, 26 octombrie, la 22:55 ora Bucurestiului, se formeaza Luna Noua in Scorpion, la gradul 3:03. Conjunctia S0are-Luna este in casa a IV-a a momentului, in opozitie cu Jupiter retrograd din Taur si in casa a X-a, in trigon cu Neptun retrograd din Varsator si in casa a VII-a a momentului, iar Ascendentul se afla in Rac la gradul 21:09. In conjunctie cu cele doua luminarii se afla Junona, astrul casatoriei, proaspat intrata in Scorpion.

Luna si Soarele aflate in casa a IV-a a caminului,  a parintilor, a  neamului si a sufletului, indica un moment in care atentia noastra se indreapta mai mult ca oricand catre viata de familie, catre mostenirile emotionale pe linie paterna sau materna. Casa a IV-a este asociata Racului si este guvernata de Luna. Am putea spune ca este un eveniment astrologic care scoate in evidenta relatiile noastre cu propriile mame si felul in care acestea ne-au influentat viata.

Scorpionul este zodia tenebrelor, a inconstientului, a lucrurilor bine ascunse in interiorul structurilor noastre. In el se afla „noroiul” nostru emotional, dar si aurul spiritual launtric. In inconstientul nostru s-au format programe care ne „conduc” din umbra, inca din perioada intrauterina sau a copilariei. Continutul lui poate include si programe mostenite genetic de la intreg neamul.

Acest eveniment astral poate marca inceputul unui analize profunde a inconstientului, de identificare a acestor programe care ne guverneaza existenta, programe „parintesti”, transmise din generatie in generatie, programe care sunt atat de bine ascunse in inconstientul nostru, incat ne este greu sa le identificam ca atare, fara sa ne propunem in mod constient sa le identifiam, sa le transformam si sa le integram energia in structurile noastre in mod pozitiv.

Scorpionul este zodia marilor mistere ale vietii: nasterea si moartea. Guverneaza sexualitatea ca forma de manifestare a vietii, a dorintelor ascunse. Un eveniment astrologic care se intampla in zodia Scorpionului, poate scoate la iveala problemele interioare, fricile, atasamentele si dependentele fata de subiectele date. Multe inclinatii sado-masochiste isi au originea intr-o manifestare gresita a energiilor  dislocate de planetele in tranzit prin Scorpion.Tot in sectorul acesta se nasc agresivitatile interioare.

Este un moment in care contactul cu inconstientul si cu „lumea de dincolo” poate fi amplificat. Putem avea vise premonitorii, pline de simboluri, care, odata interpretate, ne pot oferi solutiile pentru tulburarile sufletesti pe care le traim in prezent. Activitatea onirica va fi intensa si vom trai stari de somn profund cu treziri bruste, dar cu o minte lucida.

Trigonul pe care luminariile il formeaza cu Neptun retrograd din casa a VIII-a a Scorpionului dinamizeaza activitatea de constientizare a problemelor spiritului, a acelor parti intunecate ale fiintei noastre care vor sa iasa la lumina si sa fie transformate in aur spiritual. Neptun este planeta viselor, a transcendentului, a ceea ce trece dincolo de limitele timpului si spatiului. Retrograd in Varsator si in casa a VIII-a, Neptun faciliteaza capacitatea noastra de a retrai in mod constient acele situatii perturbante ale existentei noastre,  situatii in care am ajuns dintr-o prea mare dependenta de cei din jur, de resursele lor materiale sau emotionale, dar si de idealuri utopice. Prin relatia armonioasa cu luminariile din casa sufletului, declanseaza o dorinta puternica de a vindeca problemele acestuia.

In conjunctie cu Neptun, se afla Chiron (Marele Vindecator Ranit) retrograd la gradul 1:12 in Pesti. Dupa cum ii este si numele, Chiron ne ofera cheile spre vindecarea inconstientului, prin meditatie, autoizolare, rugaciune si sporirea Credintei si a relatiei cu Dumnezeu. Important este sa ne constientizam ranile sufletesti si sa le vindecam prin iertare.

Opozitia cu Jupiter din Taur si din casa a X-a transmite un mesaj legat de cariera si de statutul social. Unde vrei sa ajungi? Care este scopul tau? Ce ai facut in acest sens pana acum? Ce crezi ca ai putea schimba in tine astfel incat sa ai o reusita in plan social? Mesajul Marelui Benefic este: te ajut sa ajungi acolo unde visezi. Ajuta-ma si tu infruntandu-ti inconstientului, aducand lumina in tenebrele sufletului.

Marte, unul dintre cei doi guvernatori ai Scorpionului, se afla in Leu, in casa I a momentului si intr-o relatie tensionata cu Venus si Mercur conjuncte in Scorpion. Energia martiana, a curajului si a actiunii, si a actiunilor independente, plasata in casa pe care o guverneaza,  sustinuta energetic de entuziasmul, gloria si forta Leului, parca vrea sa le transmita celor doi „frati” din Scorpion: „aveti grija ce faceti la mine acasa, nu umblati cu rautati, cu intrigi, cu secrete. Sunt cu ochii pe voi si va voi extermina cu forta pe care o am acum”.  Adevarul este ca Venus si Mercur in Scorpion predispun la manifestari tendentioase, cu o puternica incarcatura sexuala si manipulatorie. Relatia tensionata cu Marte poate scoate la lumina constiintei agresivitati de mult ascunse, inselari, iubiri neimplinite sau incheiate brusc.  In cazul relatiilor de casatorie sau cele de lunga durata, se desconspira secrete, relatii extraconjugale de lunga durata, adevaruri dureroase pentru unul dintre parteneri.

In aceasta perioada putem intalni oameni sau putem ajunge in situatii care sa ne faca sa constientizam ca in interiorul nostru sunt urme de ura, de ranchiune, de rautate, de dorinta de dominare si de distrugere. In unele cazuri, se pot manifesta tendinte autodistructive.

Sa nu ucizi! spune Porunca a VI-a.

In aceasta perioada este bine sa realizam ca a ucide nu inseamna doar a distruge fizic pe cineva, a-i lua viata la propriu. Sa ucizi are si manifestari de natura energetica si spirituala. O perioada importanta in procesul de evolutie spirituala este constientizarea valorii cuvintelor pe care le folosim. Prin cuvinte putem ucide pe cel din fata noastra, pe aproapele nostru. Ceea ce spunem despre ceilalti, vorbele de ocara, blamarile, injuriile pot ucide fiintele.  De asemeni, ceea ce traim in sufletul nostru poate ucide. Sentimentele de ura, de rautate, de neiertare pot ucide. Nu avem dreptul sa ucidem iubirea din semenii nostri. In egala masura, nu avem dreptul sa ucidem iubirea din noi, refuzand sa iubim, mintindu-ne ca nu iubim atunci cand iubim, cautand sa inlocuim iubirea cu principii si asteptari.

In atare situatie, este important sa invatam sa fim sinceri cu noi insine, sa cautam cauzele suferintelor in interiorul sufletului nostru, in acele evenimente din trecut care ne-au marcat existenta si care ne-au facut sa ne pierdem sufletul, increderea in noi si in Dumnezeu.

Pluton guverneaza la randul sau Scorpionul. Mesajul lui este „te-ai saturat de suferinta? Nu-i nimic. Mai sufera putin! Pana inveti sa te abandonezi, sa ma lasi pe mine sa lucrez in adancurile tale!” Pluton guverneaza taramul mortilor, subteranul, principiile sexuale. El se afla in Capricorn si in casa a VI-a a momentului, in relatie de sextil cu conjunctia Soare-Luna. El indeamna la rabdare si la munca sustinuta. Dar tot el atrage atentia ca refuzul infruntarii cu intunericul din noi se poate transforma in boala.

In Kabbala Scorpionul, prin Pluton, este asociat sefirothului Daath, recunoscut de unele scoli kabbalistice. Aivanhov descrie acest sefiroth astfel: „Omul, microcosmul, reflectarea macrocosmosului, este depozitarul memoriei întregii lumi. El posedă arhivele universului ce sunt reprezentate în mod simbolic în Arborele Sefirotic prin sefirotul Daath, ştiinţa. Daath este materia originară, materia primordială asupra căreia, la începutul lumii, Dumnezeu şi-a dirijat suflul dându-i viaţă. Materia este capabilă să conţină memoria tocmai datorită faptului că ea este substanţa Creaţiei. Iar spiritul trezeşte această memorie, mângâind materia, aşa cum adierea vântului produce vibraţia corzilor unei harpe eoliene. Liniştea pregăteşte în noi condiţiile pentru trezirea acestei memorii originare.” In Daath se afla necunoscutul, tot ceea ce a fost, ce este si ce urmeaza a fi.  Este intunericul absolut din care se naste totul. Procesul de intoarcere la Tatal Divin trece printr-o zona intunecata in fata Portii Zeilor care este pazita de un Minotaur. Invingerea Minotaurului, infruntarea intunericului si victoria asupra lui, aduce calitatea de OM.

In Tarot, Scorpionului ii revine Arcana XIII,  „Moartea”. In interpretarea spirituala a acestei carti, ea reprezinta incheierea unui proces, a unei etape, „moartea” unui fel de a fi si pregatirea pentru o noua viata prin renastere spirituala. Un simbol al Scorpionului este Pasarea Phoenix.

In urmatoarea perioada, la fel precum face natura, ne pregatim de regenerarea unor aspecte ale inconstientului, prin moartea simbolica a unor manifestari ale ego-ului.

La nivelul sanatatii, este recomandata o atentie sporita fata de organele genitale, anus, rectul. Sunt recomandate cure cu alimentate bogate in calciu si orice forme de terapie axate pe detoxifiere si regenerare.  Folositi busuiocul in alimentatie.

Scorpionul este o zodie alchimica. Fiecare tranzit al planetelor prin acest sector zodiacal genereaza un proces alchimic de transformare launtrica! Important este sa avem curajul, rabdarea si dorinta de cunoastere a alchimistului de a incerca orice proces, tinzand spre perfectiune, spre aurul launtric!

Sa va fie de folos!

Andreea

2 comentarii la „Luna Noua in Scorpion 26 octombrie 2011”

  1. …la mine „pica” in conjunctie cu Pluto natal, in casa a XII-a.. impreuna cu Juno :D oare ce poate sa insemne?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookies pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a putea să-ți oferim instrumente de social media și pentru a analiza traficul pe acest site. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Cine suntem?

Adresa site-ului este: https://andreeatalmazan.ro.

Comentarii

Când vizitatorii site-ului lasă un comentariu pe site, colectăm datele care apar în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa de IP și tipul de browser pentru a detecta și a preveni spamurile. Un string anonimizat a fost creat din numele adresei tale de email pentru a interoga Gravatar dacă utilizezi serviciul. Politica de protecție a datelor cu caracter personal (privacy policy) este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului tău, poza ta de profil va apărea public lângă comentariul tău.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings