Luna Plina in Balanta 6 aprilie 2012

„Precum M-a iubit pe Mine Tatăl, aşa v-am iubit şi Eu pe voi; rămâneţi întru iubirea Mea.” – Evanghelia dupa Ioan Cap.3

Aspectul exact de Luna Plina in Balanta se formeaza pe 6 aprilie, la ora 22:18, ora Bucurestiului. Opozitia Soare-Luna activeaza casele a V-a si a XI-a a iubirii impartasite, a creativitatii si a copiilor, respectiv a recunoasterii publice si a anturajului, la gradul 17:23.

Ascendentul Lunii Pline din Balanta este in Scorpion la gradul 16:23.

Este un eveniment astrologic care vizeaza realtiile noastre in general, si in particular cele cu partenerul de viata sau cei de afaceri,  dar si relatiile cu copiii, speculatiile bursiere sau investitiile.

Luna in Balanta ne face mai sensibili la nevoile celorlalti, mai atenti la emotiile lor. Din dorinta de a face bine tuturor, de a avea realtii armonioase, putem dezvolta atasamente fata de ideea de iubire, de a fi indragostit. Cu cat mai vechi sunt atasamentele, cu atat mai puternic vor iesi la lumina constiintei de aceasta Luna Plina.

Soarele in Berbec ofera curaj, vitalitatea, dorinta de a cuceri teritorii, lupte de idei, in folosul propriu. Poate oferi atitudini egoiste atat in exprimare cat si in manifestare. In aceasta Zodie energiile solare se manifesta cu putere in scopul perpetuarii vietii cu orice pret. Nimic nu poate sta impotriva acestui impuls primar, acestui impuls de Viata.

Din aceste considerente, Luna Plina in Balanta poate avea un impact major asupra relatiilor de orice tip, pentru ca dorinta unuia dintre parteneri de a se face remarcat, de a obtine ceea ce isi doreste, poate intra in conflict cu interesele  comune, cu nevoile celuilalt, creand astfel conflicte.

Opozitia Luna -Soare pe axa Iubirii oferite si primite, accentueaza in unele cazuri lipsa acestui sentiment, iar in altele dorinta de a manifesta iubirea fata de ceilalti prin iubirea fata de propria persoana. Adica, prin manifestarea iubirii fata de prorpria persoana, iubirea celorlalti curge in mod firesc, dar se dezvolta si capacitatea de a oferi iubire. Luna in casa a XI-a poate scoate la iveala prezenta prietenilor falsi, a relatiilor de conjunctura, a celor superificiale. Este o pozitie care poate indica nevoia unor persoane de a fi in centrul atentiei cu orice pret. Persoanele care se hranesc cu iubirea si afectiunea pe care altii le-o arata, atunci cand o pierd raman singuri, debusolati, si fara aura de vedeta. Din acest motiv, in aceste zile, cei ce nu reusesc sa se iubeasca cu adevarat, vor avea parte de dezamagiri, de tradari, de suferinta.

Soarele se afla in domiciliu  in casa a V-a a iubirii, a creativitatii si a copiilor, poate indica probleme cu cei mici, incapacitatea de a avea copii sau relatii tensionate cu partenerul de viata pe motive de viziuni diferite a modului in care acestia trebuie crescuti. Exista tendinta ca unii dintre noi sa proiecteze asupra urmasilor propriile asteptari, propriile nemultumiri sau sperante. Este un fenomen des intalnit in randul parintilor, de a arunca in spinarea copiilor acele nereusite personale, dar si a dorintei de a se lauda cu reusitele copiilor. Din acest motiv, unii vor incerca sa creasca stafeta asteptarilor si vor dezvolta un sentiment nesanatos de competitie in sufletul celor mici. Nu este nimic gresit in a fi in competitie. Este eronat modul in care te raportezi la reusita. Cand te agati de rezultat, frustrarile vor fi cu atat mai mari, cu cat esti mai departe de scopul propus. Pe de alta parte, aceasta amplasare a Soarelui, poate duce la cheltuieli exagerate, la implicarea in afaceri alaturi de persoane suspecte sau actiuni riscante la bursa sau alte jocuri de noroc. Exista riscul de a cadea in capcana „luxului”.

„Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu.” – Evanghelia dupa Ioan Cap.3

De aceasta Luna Plina putem constientiza faptul ca in relatiile de iubire egoismul nu-si are locul, ca in orice relatie este nevoie de un schimb de atentie si de sentimente. Ca nu este suficient ca unul sa dea si celalalt sa primeasca. Nu este suficient ca unul sa pretinda si altul sa ofere. Balanta este zodia echilibrului. Iar echilibrul in tot si in toate este solutia pentru o Viata buna si armonioasa, cu propria persoana si cu mediul inconjurator.

In apropierea Lunii, la un orb de 9 grade, se afla Saturn retrograd. Marele Intelept al Zodiacului, prin intregul sau tranzit prin Balanta, ne-a determinat sa facem bilantul relatiilor, sa analizam cu detasare si intelepciune experientele prin care am trecut. El rasplateste eforturile depuse de fiecare dintre noi in cadrul relatiilor noastre, pe masura faptelor noastre. Mai precis, „ceea ce am semanat, aceea culegem”. Daca am semanat vant, vom culege furtuna. Daca am semanat iertare si iubire, vom culege pacea Dumnezeiasca. Saturn, in marea sa intelepciune mitologica, este cel care nu lasa nimic fara de rasplata. Fiecare vorba, gand, fapta, emotie sau sentiment, este pus in „balanta”, si cu detasarea-i specifica, plateste pe masura calitatii Dumnezeiesti a acestora. Daca relatiile noastre se destrama, inseamna ca nu am fost onesti in aceste relatii. Insa, daca ele continua, se ofera posibilitatea evolutiei fiecaruia dintre parteneri in cadrul relatiei, iar aceasta ajunge pe o alta treapta a maturitatii. Cu fiecare persoana cu care incepem o relatie, cream o noua entitate. Aceasta se poate numi Entitatea Relatiei. Din punct de vedere energetic si spiritual, de felul in care avem grija de aceasta, depinde gradul nostru de fericire, de sanatate si implicit calitatea iubirii dintre noi si ceilalti.

Ma intreaba fiul meu, in timp ce scriu acest articol, ce inseamna a te impaca cu cineva. Si raspunsul a venit de la sine „a te impaca cu cineva, inseamna sa aduci pacea in relatia cu persoana cu care ai fost certat”. Asa s-ar putea traduce si efectul energiei saturniene in contextul Lunii Pline. Sa incercam sa aducem pacea in relatiile noastre. Si chiar daca nu reusim pe moment, sa plantam in noi samburele de pace si sa ii dam voie sa se dezvolte in timp. Pentru ca Saturn guverneaza Timpul. Iar in dimensiunile subtile ale universului, Timpul nu exista, in timp ce in dimensiunea umana, terestra, este un instrument care ne permite sa ne dezvoltam in interior, sa ne transformam. Ne permite sa invatam din exeperientele trecutului, sa castigam prezentul si sa desavarsim viitorul.

Ascendentul in Scorpion ne determina sa fim constienti de acea latura ascunsa a vietii noastre, de inconstientul personal si de inconstientul colectiv.  Sa devenim constienti de faptul ca ceea ce se ascunde in interiorul nostru poate determina cursul evenimentelor din viata noastra. Uneori, fara sa ne dam seama, forta gandurilor si a emotiilor noastre este cea care face ca anumite vise si dorinte sa se implineasca sau, dimpotriva, creaza blocaje intre noi si lumea exterioara.  C.G. Jung spunea ca „ceea ce nu ajunge la nivelul constiintei se intoarce sub forma de destin”. Este un proces permanent acesta de explorare a inconstientului personal. Pe masura ce constientizam blocajele interioare, create in urma experientelor traite, a traumelor sau bucuriilor, pe masura ce ne dam seama de patternurile emotionale si mentale, putem sa redescoperim in noi bucuria vietii, gasim resursele noastre de vitalitate, folosim  energia „defectelor” in scopuri creative, constructive, si nu distructive.  Scorpionul este zodie alchimica. Plumbul se transforma in Aur spiritual, doar in intuneric, in creuzetul inconstientului.

Venus, guvernatoarea Balantei, se afla in Gemeni si in casa a VII-a a casatoriei si a parteneriatelor de orice fel, in conjunctie cu Nodul Sud (Bagajul Karmic). Aceasta amplasare a lui Venus vine sa intareasca ideea rezolvarii problemelor din relatii, prin intelegerea si acceptarea experientelor din trecut, prin sublimarea energiilor negative nascute in cadrul relatiilor trecute.  Asa cum scriam si in analiza tranzitului lui Venus prin Gemeni, este important sa ne analizam motivele pentru care am intrat in anumite relatii, motivele pentru care ne-am implicat in anumite flirturi, cat de egoiste au fost actiunile noastre, cat au fost menite sa hraneasca anumite lipsuri emotionale. Nevoia de a fi apreciat si laudat a facut ca unii dintre noi sa intre intr-un anumit gen de relatii, care au urmat un anumit scenariu. Pentru asta este nevoie de o vointa puternica de a ne detasa de exterior, de a ne intoarce spre interior, si de a intelege, prin introspectie, ce fel de mecanisme am dezvoltat in inconstient, care este punctul initial, declansator, si cum s-a format el.

Marte, guvernatorul Berbecului, dar si unul dintre guvernatorii Scorpionului, se afla in miscare retrograda in Fecioara, si in conjunctie la orb de 6 grade cu Mijlocul Cerului al hartii momentului (in sistem Placidus). Aceasta amplasare a  Micului Razboinic al Zodiacului certifica ca evenimentul de Luna Plina vizeaza si relatiile de parteneriat, cu superiorii, cu cei care sub o forma sau alta ne influenteaza cariera si statutul social. In miscarea sa retrograda, Marte ne-a determinat pe fiecare dintre noi sa ne analizam relatiile pe care le avem in cadrul colectivelor in care lucram, sa ne analizam modul in care functionam la locul de munca, capacitatea de integrare in anumite sisteme organizationale. Marte, in relatie tensionata cu Axa Nodurilor Lunare, unde Nodul Sud este in casa a VII-a, iar Nodul Nord (Destinul) in casa I a personalitatii, ne determina sa ne analizam propria peronalitate, sa ne cautam propriul drum si propria manifestare in cadrul parteneriatelor pe care le avem. Nu ne lasa sa devenim dependenti de ceilalti. Este important ca fiecare dintre noi sa isi analizeze modul in care a functionat intr-un anumit colectiv, ce a facut bine si ce a facut rau, sa isi asume propriile greseli, sa nu le treaca cu vederea, sa le accepte si sa incerce sa le schimbe.

Pluton, cel de al doilea guvernator al Ascendentului, se afla in Capricorn si in casa a II-a a resurselor proprii. Aceasta amplasare a Marelui Transformator al Zodiacului arata importanta procesului de autocunoastere, de redescoperire a resurselor interioare, de analiza in profunzime a propriei fiinte. Metoda de lucru a lui Pluton presupune „distrugere si reconstructie”. Totul se intampla cu „acelasi material”. La nivel psihologic este vorba de noi si gandurile si sentimentele noastre. Actiunea lui Pluton este profunda si lenta. Poate fi resimtita ca un „cutremur” interior, o rasturnare a valorilor proprii si a credintelor personale. In casa a II-a a finantelor castigate prin munca proprie, poate duce la o „restrictie” financiara. Dar aceasta este un efect, nu o cauza si are menirea de a redescoperi in noi acele daruri pe care sa le folosim in scopul dezvoltarii personale. Motto-ul lui Pluton este „Abandoneaza-te! Lasa-ma pe mine sa lucrez in folosul tau”. Prin abandonare de sine putem constientiza rezistentele pe care le avem in procesul de metamorfoza. Doar permitandu-ne sa „murim”, avem posibilitatea de a renaste in haine noi.

In casa a V-a a iubirii, creativitatii si a copiilor, se afla si Uranus in relatie optima cu Axa Nodurilor Lunare. Acest aspect poate indica o transformare brusca si neasteptata in viata amoroasa a unora dintre noi. Poate indica aparitia unui copil, sau poate indica aparitia unei relatii de iubire. Este vorba de o „consecinta” a procesului de vindecare a trecutului nostru. Orice schimbare majora in bine poate fi perceputa ca pe o „recompensa” divina pentru eforturile pe care unii dintre noi le-au depus in procesul de autocunoastere. Pentru ceilalti, poate reprezenta o schimbare brusca de situatie, care „aparent” este dureroasa si de neacceptat sau de neinteles. Dar exista promisiunea unei rezolvari favorabile in domeniul sentimental, pe masura ce sunt intelese si integrate lectiile trecutului.

Simbolul Sabian al gradului in care se afla Luna, dupa Dane Rudhyar („O Mandala Astrologica”, editura Herald) este „Un capitan de marina la pensie contempla vasele ce intra si ies din port”. Mesajul cheie al acestui grad este „Capacitatea de a castiga o intelegere obiectiva si calma a experientelor umane in care cineva a fost odata adanc implicat”.

Simbolul Sabian al gradului in care se afla Soarele, dupa acelasi Dane Rudhyar, este „Doua celibatare demne sezand in tacere”.  Mesajul cheie al acestui grad este ” Capacitatea de a transforma o lipsa naturala de putere in echilibru si seninatate interioara”.

Ambele mesaje vizeaza trairea noastra interioara. Demnitatea este castigata in urma iubirii de Sine. Iubirea de Sine determina modul in care ii iubim pe ceilalti: sanatos sau dependent. Este important sa constientizam cand si in ce tip de relatii am dorit sa dominam, sa conducem, si care au fost efectele acestor demersuri ale noastre. In relatiile de iubire, puterea unuia determina destabilizarea celuilalt si in final esuarea relatiei. Si din acest motiv, o analiza a trecutului nostru relational, indiferent de sectorul de viata afectat, este imperios necesara.

O Luna Plina inspirata tuturor!

Folosim cookies pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a putea să-ți oferim instrumente de social media și pentru a analiza traficul pe acest site. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Cine suntem?

Adresa site-ului este: https://andreeatalmazan.ro.

Comentarii

Când vizitatorii site-ului lasă un comentariu pe site, colectăm datele care apar în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa de IP și tipul de browser pentru a detecta și a preveni spamurile. Un string anonimizat a fost creat din numele adresei tale de email pentru a interoga Gravatar dacă utilizezi serviciul. Politica de protecție a datelor cu caracter personal (privacy policy) este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului tău, poza ta de profil va apărea public lângă comentariul tău.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings