Luna Plina in Berbec – 30 septembrie 2012

„Ca pecete pe sânul tău mă poartă, poartă-mă pe mâna ta ca pe o brăţară! Că iubirea ca moartea e de tare şi ca iadul de grozavă este gelozia. Săgeţile ei sunt săgeţi de foc şi flacăra ei ca fulgerul din cer. ” – Cantarea Cantarilor a Regelui Solomon (cap. 8 v.6)

Pe 30 septembrie 2012, la ora 6:17 (ora Romaniei), se formeaza aspectul de Luna Plina in Berbec. Opozitia luminariilor activeaza casele I si a VII-a, adica a personalitatii si, respectiv, a relatiilor noastre, fie cea de casatorie fie cele de parteneriat, cu Soarele in casa I si Luna in casa a VII-a in conjunctie cu Uranus retrograd. Luna Plina formeaza un careu in T cu Pluton din Capricorn si din casa a IV-a a momentului, casa familiei, a neamului si a sufletului, si o relatie armonioasa cu Junona (Astrul Casatoriei) in Sagetator.

Ascendentul momentului este la gradul 26:00 in Fecioara; Soarele se afla la gradul 7:22 in Balanta iar Luna, in mod analog, la gradul 7:22 in Berbec.

Luna Plina este un moment de iluminare, de dezvaluire a lucrurilor care ne-au fost necunoscute sau pe care le-am tinut multa vreme in afara interesului nostru, amanand sa acordam atentie aspectelor pe care le vizeaza. Luna Plina in Berbec din acest an vizeaza relatiile noastre, personalitatea noastra, modul in care viata ne este determinata de legaturile pe care le avem cu cei din jur.

Sentimentele pe care le-am putea trai in zilele ce preced si cele ce urmeaza evenimentului, ar putea fi similare cu eliberarea de fantome si iluzii, de „dezbracare” simbolica a noastra si a celor din jur de imaginea falsa a perfectiunii sau a degradarii, de proiectiile construite cu vrednicie din ignoranta, atat pe propria imagine, cat mai ales pe a celorlalti.

Este vorba despre noi, asa cum ne vedem si ne percepem prin proprii ochi si propriile simturi, dar si prin ochii celorlalti. Este vorba de modul in care ne-am atasat si am construit relatiile cu cei din jur. Partenerul de viata ne oglindeste interiorul. Ce se afla in inconstientul nostru, partenerul manifesta. Si atunci, pentru a cobora in intunecimea fiintei noastre, pornim de la ce nu ne place la celalalt. Si ne intrebam in ce loc ascuns al fiintei noastre se afla radacina manifestarii exterioare? Cand si cum am plantat acea samanta emotionala care a devenit o obisnuinta in felul nostru de a fi?

Putem asista la despartiri dramatice, dar si la reinnodari de relatii intre oamenii aflati in proces de vindecare interioara. Relatia Soarelui si a Lunii cu Pluton, indica locul in care trebuie sa cautam dezechilibrul energetic, emotional si spiritual: sufletul nostru. Acolo, in nevazuta noastra parte, acea latura doar simtita, intuita, detectata mental uneori, dar netraita pe deplin, se afla imaginea neperturbata a noastra si a lumii exterioare. Casa familiei, a neamului a sufletului, reprezentand simbolic legatura cu mama, cu caminul parintesc, mediul in care ne-am petrecut primii ani de viata si in care ne-am construit emotional imaginea despre noi si relatiile cu cei din jur, imitand comportamentele pe care le-am vazut la adultii care ne-au ingrijit, sadind prin mimetism, programe emotionale, este cea pe care o ocupa Pluton la momentul Lunii Pline. Pluton, Stapanul Intunericului si al lumii subterane, Cel ce metamorfozeaza, regenereaza, distruge pentru a reconstrui, in zodia Capricornului, ne trimite intuitiv spre inceputurile vietii noastre, la fundatia existentei, spre acea parte a memoriei afective pe care o avem, dar care nu este sustinuta prin amintiri concrete, ci doar amitiri-ecran, pentru a deslusi emotiile ce ne guverneaza viata launtrica. Felul in care ne-am iubit mama si tatal, cum ne-am identificat emotional cu imaginile lor, cum am reusit sa ne desprindem de ei la varsta pubertatii, este modul care ne determina existenta actuala. Relatiile noastre cu partenerii de viata sunt o oglinda a trairii interioare, a reusitei procesului de desprindere de caminul parintesc.

„Dar de la inceputul fapturii, barbat si femeie i-a facut Dumnezeu. / De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de femeia sa. / Si vor fi amandoi un trup; asa ca nu mai sunt doi, ci un trup. / Deci ceea ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu mai desparta.” – Evanghelia dupa Marcu (cap. 10, v 6-9).

Pluton lucreaza in profunzime, la radacina lucrurilor, la fundatia structurii noastre psihice. Energiile plutoniene sub subtile, greu sesizabile, dar efectul lor este profund si ravasitor. Pentru ca mesajul sau este „abandoneaza-te mie si voi aranja eu lucrurile pe fagasul lor”.  Sufletul si inconstientul nostru au un limbaj simbolic. Cum o singura emotie nu se poate descrie intr-un singur cuvant, ci e  nevoie de o intreaga insiruire de atribute, asa si sufletul nostru are nevoie de simboluri comlplexe pentru a putea fi inteles, pentru a-si dezvalui fapturii constiente comorile ascunse. Sufletul nostru este modelat inca din perioada in care noi ne aflam in pantecele mamei. E greu, imposibil sa ne amintim acea viata si ce am trait emotional atunci. Dar sufletul ne transmite mesaje prin vise, prin revelatii, printr-o carte sau un tablou, un peisaj pe care il contemplam, prin mesaje care se repeta in jurul nostru.

Opozitia Soare-Luna nu trebuie privita doar ca pe o relatie tensionata. Ea are si calitatea complementaritatii, exact ca in vorbele lui Iisus. Noi si partenerii nostri devenim unul. Si nu doar in trup, ci si ce se afla in interiorul trupului: sufletul relatiei. Ceea ce vindecam in interiorul nostru, ce permitem sa fie distrus pentru a putea fi reconstruit, ce permitem sa moara ca sa invie intr-o alta forma plina de lumina si iubire, aceea se va vindeca si in sufletul relatiei si implicit in partenerul nostru.

Uranus, ca revolutionar nestavilit, ca fulgerul va scoate la lumina adevarul relatiilor noastre. Emotiile pot fi puternice si de neoprit in manifestarea lor. Conflictele se pot naste din nimic. Dar sunt doar scanteia cu care putem aprinde torta care ne duce in adancuri spre adevarata problema. Cum fulgerul lumineaza bezna noptii, aratandu-ne clar si cu prea putine umbre ce se ascunde in intuneric, in mod similar un cuvant, o idee, o cearta, aduce lumina acolo unde durerea este cea mai mare, profunda, veche. Ce ne ramane de facut este sa o acceptam si sa o invartim pe toate fetele pentru a-i deslusi radacina.  Putem sa realizam similitudinile dintre reactiile noastre si cele ale parintilor nostri. Daca ne cunoastem povestile de neam, vom descoperi cat de vechi sunt si cum putem actiona.  Se dezvaluie „blestemele de neam” asa cum s-au perpetuat din generatie in generatie. Pentru ca noi, cei de acum, suntem in masura sa le dezlegam. Pentru ca in noi Dumnezeu a pus puterea de a rupe lantul care ne inrobeste.

Junona ne arata principiile morale, spirituale prin care putem vindeca suferinta din noi si din relatiile noastre de iubire, de casatorie. Poate ajuta la desprinderea lina de partenerii are nu ne erau sortiti, sau reinvierea pe principii solide a relatiilor cu partenerii de care Dumnezeu ne-a legat si nici un om nu ne poate dezlega. Si nu vorbesc aici de ritualurile bisericesti, care „leaga” oamenii la cununie. Pentru ca, daca am vedea in duh, am putea vedea daca Duhul Sfant coboara peste cei ce se unesc, sau nu. Ci de acea legatura sublima, invizibila, care s-a format intre spiritele cu aceleasi idealuri si trairi, cu aceeasi vibratie si cu aceeasi calitate a Iubirii manifeste si potentiale.

Cand lumea exterioara este populata de evenimente tragice, neplacute, abunda in nedreptati, umilinte, defaimari, lumea interioara are sansa sa devina fie, frumoasa, puternica, si sursa de vietuire sau supravietuire. Intensificarea vietii launtrice, prin influenta lui Pluton, este un refugiu mantuitor in fata goliciunii vietii, a lipsei de spiritualitate din mediu sau din propria viata, a desertaciunii vietii materiale.

Este o Luna Plina a adevarului!

„Pentru a spune adevarul este nevoie de cel putin doi oameni: unul care sa il spuna si celalalt sa il asculte” – Henry David Thoreau

Adevarul din relatiile noastre, care iese acum la lumina, nu este adesea unul placut si linistitor. Este, cel mai probabil crud si dureros. Dar tot ce nu am apucat sa ne spunem din teama, din obisnuinta, din comoditate, pentru salvarea unor aparente, nu mai poate sta ascuns. Mercur, guvernatorul Ascendentului momentului de Luna Plina in Berbec, se afla tot in Balanta si pe cuspida casei a II-a. Energiile mercuriene, prin relatia pe care Mercur o are cu Jupiter in Gemeni (primul domiciliu al planetei comunicarii) si in casa a IX-a a spiritualitatii, pe care o si guverneaza, determina cautarea unor cai de comunicare optime; v cauta armonia si transmiterea mesajelor prin prisma intelepciunii dobandite. Ne putem folosi de bogatele daruri ale povestilor pentru a ilustra trairile noastre sau viziunea noastra asupra situatiilor in care ne aflam. Vom auzi in jurul nostru citate celebre, parabole si metafore care oglindesc o traire interioara intensa. Medierea nu va fi simpla, nu va fi scurta, dar va avea calitatea necesara pentru a elimina tensiunile si de a vindeca suferinte.

Ascendentul in Fecioara cheama la purificare, in principal a propriei persoane, a felului in care gandim despre noi si lumea noastra. Gandurile noastre reflecta interiorul nostru, nu doar exteriorul. Daca am incerca sa ne privim gandurile, ne-am putea forma o imagine a ceea ce traim in interior. Un exercitiu bun este cel al scrierii lor. Il recomanda specialistii si il recomanda si Osho. Luam o foaie de hartie si scriem tot ce ne trece prin cap pana ramanem fara nici un gand; pana se face liniste; suntem goliti de energii perturbatoare. Si incercam sa stam in aceasta liniste cat putem de mult. Apoi citim ce am scris. Nu intotdeauna este placut ceea ce vedem pe hartie. Dar are un efect eliberator.

„Marea nu poate stinge dragostea, nici raurile s-o potoleasca; de-ar da cineva pentru iubire toate comorile casei sale, cu dispret ar fi respins acela.” – Cantarea Cantarilor a Regelui Solomon (cap. 8 v. 7)

La un orb de 8 grade fata de Mercur, pe ultimul grad din Balanta si in casa a II-a a momentului, se afla Saturn. Pregatirea ingresului in Scorpion isi face simtita prezenta. Deja in Scorpion se afla Marte si Destinul, iar la momentul Lunii Pline formeaza o conjunctie la orb de 2 grade. Saturn, cu calitatea sa de Lord al Karmei, de Drept Judecator si Profesor, nu ne lasa sa pornim in calatoria spre inconstient, fara sa reglam in totalitate relatiile cu ceilalti. In casa a II-a  ne atrage atentia asupra valorilor proprii pe care nu le-am utilizat cum trebuie in procesul nostru de eliberare de relatiile bolnavicioase, de ne utilizarea deplina pentru sustinerea relatiilor vindecatoare, evolutive. Rupe lanturi! Produce durere acolo unde ranile sufletesti sunt vechi si de durata. Iar durerea are menirea de a ne arata exact unde avem nevoie de vindecare si de alinare. Insa acesta este un proces asumat, in care (auto)iluzionarea nu este o solutie.Relatiile de casatorie bazate pe averi si bunuri materiale, pe beneficii lumesti, vor fi rasplatite pe masura. Pentru ca in aceste relatii nu este iubire si aceasta situatie va duce la dispret intre parteneri, exact ca in cantecul lui Solomon.

Relatiile pe care Saturn le are cu Neptun retrograd sin Pesti si din casa a VI-a a vindecarii si a muncii sustinute si cu Venus din Leu si din casa a XI-a a recunoasterii publice, ne mai arata si cum sa procedam in calatoria noastra de a pune „lucrurile” pe un fagas echivalent cu Planul Divin pentru noi. Renuntarea la mandrie si la artificiile materiale, la laudele care ne hranesc doar partea mentala, dar care, dupa o vreme, saracesc partea spirituala, retragerea in meditatie si rugaciune, sunt caile optime. Succesul public este o consecinta a actelor noastre. Daca il urmarim, il pierdem. Daca, insa, facem ce avem de facut, cu seriozitate si cu responsabilitate, succesul ne va urmari.Doar trebuie sa staruim in munca noastra de a recladi si consolida relatia cu Dumnezeu, sa sporim lumina interioara, constienti fiind ca vindecandu-ne pe noi, pe ceilalti ii vindecam si invers. Alinarea suferintei celorlalti, sustinerea naturala, fireasca, umana a celor aflati in suferinta, respectarea libertatii interioare, a demnitatii umane din noi si din celalalti, lipsa dorintei de a ingenunchea un semen pentru inaltarea noastra, sunt nazuintele nerostite ale spiritului nostru ascuns.

Simbolul Sabian al pozitiei Lunii este:  „Palaria larga a unei femei, cu franjuri fluturate de un vant din rasarit.”  Mesajul cheie: Protectie si indrumare spirituala in procesul de dezvoltare a constiintei. (Dane Rudhyar – O Mandala Astrologica- Editura Herald)

Simbolul Sabian al pozitiei Soarelui:  „Un semineu straluceste intr-o gopodarie parasita”. Mesajul cheie: „Nevoia de a realiza ca pana si prin cele mai goale ore o putere spirituala este gata in permanenta sa ureze bun venit constiintei incapatanate ce revine la centru.” (Dane Rudhyar – O Mandala Astrologica- Editura Herald)

Simbolul Sabian al Ascendentului in Fecioara: „un baiat cu o cadelnita oficiaza langa preot, la altar. ” Mesaj-cheie: Primul stadiu al participarii efective la marele ritual al evolutiei planetare.” (Dane Rudhyar – O Mandala Astrologica- Editura Herald)

Cata vreme in noi traieste speranta, o cultivam si o hranim, cata vreme ne aflam in viata, celebrandu-ne intreaga fiinta, exista intotdeauna un loc in care putem merge si salaslui o vreme, atat cat avem nevoie, in care Dumnezeu ne vorbeste. Acel loc este ascuns in interiorul nostru si, desi caile sunt intortocheate, uneori anevoioase si periculoase, cu straduinta si curaj ajungem la el. Sa ne celebram viata, viata launtrica, readucand magicul ritualic in ea. Poate la inceput ne este greu sa o facem in solitudine, si atunci avem nevoie de manifestarea sa exterioara. Participarea la slujbele religioase, la Maslum (slujba de vindecare a trupului si a sufletului), incepand canoane de rugaciune si pocainta, sunt utile. Aprinderea de lumanari, tamaierea casei si stropirea cu aghiasma, zilnic, intr-un ciclu complet al lunii (28 de zile), sau intr-un ciclu biblic, sapiential, sacerdot  (40 de zile), sunt ritualuri care actioneaza intr-un mod magic linistind mintea si sufletul,  si eliberand mesajele din inconstient. Pentru iertare e utila rostirea zilnica a Psalmului 50. Pentru sporirea credintei este utila rostirea zilnica a Crezului. Pentru alte dureri sufletesti, sunt utile rugaciunile vindecatoare ridicate Entitatilor in care credem, Sfintilor, functie de natura religiei noastre.

Pentru eliberarea de dureri sufletesti este folositor ritualul de a da de pomana o paine unui necunoscut. Iar in gand sa spunem „Tie Doamne fac aceasta ofranda pentru vindecarea sufletului meu si eliberarea de gandurile ce ma chinuie”.

Alegeti un ritual, dintre cele propuse de mine, dintre cele pe care le cunoasteti sau cele pe care le descoperiti in cautarile voastre, si urmati-l. In acest mod participam, fiecare in felul sau, prin puterile sale, la celebrarea vietii pe Pamant, a existeti lui Dumnezeu in viata noastra.

„Cand eram un copil vorbeam ca un copil, simteam ca un copil; judecam ca un copil; dar cand m-am facut barbat am lepadat cele ale copilului. / Caci vedem acum ca prin oglinda, in ghicitura, iar atunci fata catre fata; acum cunosc in parte, dar atunci voi cunoaste pe deplin. precum am fost cunoscut si eu. / Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” –  Epistola I catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel (cap 13, v.11-13).

Imagine: Vallee Johnson

Folosim cookies pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a putea să-ți oferim instrumente de social media și pentru a analiza traficul pe acest site. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Cine suntem?

Adresa site-ului este: https://andreeatalmazan.ro.

Comentarii

Când vizitatorii site-ului lasă un comentariu pe site, colectăm datele care apar în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa de IP și tipul de browser pentru a detecta și a preveni spamurile. Un string anonimizat a fost creat din numele adresei tale de email pentru a interoga Gravatar dacă utilizezi serviciul. Politica de protecție a datelor cu caracter personal (privacy policy) este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului tău, poza ta de profil va apărea public lângă comentariul tău.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings