Luna Plina in Leu – 7 februarie 2012

„Fiinta umana nu va putea in veci sa distruga definitiv binele care salasluieste in ea!” – Aivanhov

 

Luna Plina in Leu se formeaza pe 7 februarie la ora 23:54 si activeaza casele a IV-a a caminului, familiei si a sufletului si a X-a a carierei si statutlui social.

Soarele se afla in opozitie cu Luna la gradul 18:32 in Varsator, respectiv Leu. Ascendentul evenimentului este la gradul 2:03 in Scorpion, iar in apropiere, la un orb de 3 grade,  se afla Saturn retrograd in Balanta si  in casa a XII-a.

Luna Plina in Leu activeaza, conform astrologiei spirituale, axa contrariilor Cald-Rece, unde caldul este reprezentat de Leu, iar frigul de Varsator. In cartea „Zodiacul, cheie a o omului si a universului” sunt reunite ideile si prelegerile lui Aivanhov despre cunoasterea ascunsa a zodiilor.  Aivanhov afirma despre Axa Leu-Varsator ca este Axa Iubirii si a Intelepciunii, a iubirii si pasiunii ce se naste in Leu si a Intelepciunii care vine si „stinge” un foc ce poate fi distrugator, prin detasare de obiectul iubirii, fie persoana iubita, copiii sau propriile creatii materiale. Cald si Rece sunt antagonice, dar una fara cealalta poate fi distrugatoare. Aivanhov atrage atentia ca, desi pentru frig s-a descris limita maxima la -273 grade Celsius, pentru caldura aceasta limita nu exista.  Dar caldura poate fi distrugatoare.

Acest aspect de Luna Plina este unul al iubirii si al intelepciunii, a iubirii ce se naste in noi si pe care o daruim mai departe vietii care ne inconjoara. Imaginea Varsatorului este a Inteleptului care „varsa” asupra omenirii din intelepciunea sa.  Vechiul guvernator al zodiei este Saturn, Marele Intelept, cel care impune limite, care desavarseste lucrari, sau impune amanari pentru stavilirea unui entuziasm copilaresc. Noul guvernator este Uranus, a carui actiune poate fi la randul sau una distructiva atunci cand se manifesta brusc, anarhic, nihilist.

Luna in Leu este o Luna pasionala, plina de energie si de iubire. Emotiile sunt puternice si orientate cu forta dinspre interior spre exterior. Are nevoie sa se manifeste, sa creeze ceva concret, sa fie apreciata si laudata. Ca ‘Luna Plina” isi exteriorizeaza cu puterea trairile interioare, sentimentele nobile, pasiunile si dorinta continua de a da „nastere”  unor copii, la propriu sau la figurat. In aspect intunecat risca sa se manifeste in mod egoist si orgolios, sa manifeste mandrie desarta, asa cum este inteleasa in ortodoxie.

„In fiecare lucru, in fiecare faptura, Dumnezeu a pus o scanteie din focul creator, si chiar daca s-ar strange laolalta toti cei care ar vrea sa stinga aceasta scanteie, tot nu ar izbuti vreodata! Aici lucreaza puterea focului creator, a Dumnezeului celui Vesnic din adancul fiecarui lucru.” – Aivanhov

In casa a X-a a carierei si a statutului social, energiile lunare dau forta si incredere in propria persoana. Poate tinti sus si poate atinge fiecare scop pe care si-l propune. Se poate sa ne manifestam ca o femeie indragostita care apeleaza la toate tertipurile ca sa obtina atentia persoanei iubite. Valabil si pentru barbati, ei manifestand pasiune vitala fata de ceea ce ii inspira si ii face sa se simta puternici. Si la femei si la barbati succesul poate fi asociat cu suportul moral pe care il pot primi din partea unei femei mai in varsta, a mamei sau a unei femei aflata pe o pozitie inalta in ierarhia in care isi desfasoara activitatea. In aspectul sau intunecat, Luna in aceasta pozitie poate da nastere unor atasamente fata de imaginea publica, fata de un statut nemeritat, de o pozitie sociala obtinuta pe alte criterii decat cele de competenta.

Soarele in Varsator este in „exil”. In manifestarea pozitiva ofera liniste, rafinament, aspiratii inalte. Este caracterizat de buna dispozitie, de o gandire libera, de generozitate, marinimie si inclinatii spre actiuni umanitare. Energiile solare in sectorul Varsatorului sunt orientate spre a „oferi” iubire, atentie, intelepciune. Egoismul nu-i este specific, si dorinta de a imparti este mai mare decat concentrarea pe propriile interese. De aceea ii este foarte greu ca, spre deosebire de Leu, sa inteleaga ce inseamna iubirea la nivel intim, intre doua persoane. O poate intelege ca si concept si o poate oferi „in masa”. In partea sa intunecata, aceasta pozitie a Soarelui se manifesta sub forma de excentrism si anarhie; isi indreapta atentia spre schimbare „de dragul schimbarii”, de nihilism, de superficialitate in gandire si in actiuni.

In conjunctie cu Soarele se afla si Mercur, Mesagerul Zeilor. In mod normal o astfel de relatie este urmata de lipsa de gandire si de concentrare. Se spune ca „Mercur este ars de Soare”. Dar, avand in vedere ca aspectul se produce in Varsator, zodie in care Mercur se simte bine, sunt potentate capacitatile intelectuale, intuitive, se dezvolta ambitia si dorinta de studiu, ageritatea si capacitatea adaptativa la situatiile externe.

Amplasarea in casa a IV-a a Soarelui si a lui Mercur indica succesul in afaceri legate de proprietati imobiliare, de terenuri, dar si a editurilor si a presei, a activitatilor care se desfasoara in stabilimente cu valoare morala si istorica. Sunt favorizate preocuparile antropologice, a dezvoltarii laturii morale mostenite din mosi stramosi, promovarea lor intr-o forma noua, usor „digerabila”. O sustinere ‘neasteptata” poate veni din partea tatalui sau a altui barbat batran si intelept din familie.

Dar sa vedem ce se intampla cu cei doi guverantori ai zodiei Varsatorului. Iata ce spune Aivanhov: „Un motiv de ingrijorare in ceea ce il priveste (pe Varsator), este influenta lui Saturn si a lui Uranus, al caror domiciliu este: Saturn care joaca renghiuri, blocheaza, paralizeaza, si Uranus care produce socuri, accidente, explozii,  tot ceea ce este brusc si violent. Orice fel de explozie sta sub semnul lui Uranus: exploziile fizice (bombele cu hidrogen, bombele atomice), precum si cele psihice 9toate miscarile de eliberare).”

Saturn este retrograd, in Balanta si in casa a XII-a, in conjunctie la orb de 3 grade cu Ascendentul momentului. Marele Intelept al zodiacului, in aceasta pozitie „cheie” pentru Luna Plina, indica importanta unei schimbari profunde la nivel de personalitate. Este vorba despre o schimbare a carei necesitate trebuie inteleasa si trebuie sa-si gaseasca izvorul in cea mai adanca structura a fiintei umane, trebuie asumata astfel incat de acum inainte actiunile individuale sa fie profunde si orientate spre binele general, prin manifestarea binelui individual. Partea nu include intregul , asa cum nici intregul nu se reduce la parte. Si atunci fiecare parte trebuie sa isi asume rolul pe care il are in Intreg. In casa lucrurilor ascunse, a dusmanilor, a izolarii, Saturn se impune ca un stapan dictatorial. sub o forma sau alta ne indeamna sa ne cunoastem, sa dezvoltam o relatie puternica cu Divinitatea, pentru a intelege relatiile pe care le avem in aceasta lume materiala. Intr-o harta natala, Saturn in aceasta casa indica o viata trecuta petrecuta in inchisoare sau intr-un azil, departe de lume, inchisi impotriva vointei noastre, judecati dupa o lege nedreapta a oamenilor dar corecta din punct de vedere Divin. Este acea izolare care ne determina sa il regasim pe Dumnezeu.

Ascendentul in Scorpion indeamna la cautarea resurselor interioare profunde, indeamna la cautarea fortei pe care o are Pasarea Phoenix pentru a renaste din propria cenusa. Axa Leu-Varsator formeaza o cruce cu Axa Taur-Scorpion. Am putea spune ca avem un puternic marcaj astrologic pe semne fixe, semne care intaresc actiuni incepute in momentele importante formate in semne cardinale, cum au fost de curand Luna Noua in Capricorn si Luna Plina din Rac. Aceasta „Cruce Fixa” din zodiac este formata din cele patru puteri mentionate in cunoasterea alchimica, esoterica, mentionate si in Apocalipsa dupa Ioan, puterile care stau in jurul Tronului lui Dumnezeu:  Taurul, Leul, Scorpionul (Vulturul) si Omul (Varsatorul). Cele patru puteri ale tronului lui Dumnezeu sunt „aduse” la un loc in Sfinxul egiptean, regiune a lumii in care s-au nascut unele dintre cele mai importante stiinte spirituale ale lumii, printre care si astrologia. Mesajul acestei Luni Pline in Taur poate fi si acela de a invinge in interiorul nostru aceste puteri, sau de a le trezi si de a ni le supune, de a le folosi in procesul evolutiei noastre. Sa luam de la Leu agilitatea si caldura, de la Taur forta, de la Vultur (Scorpion) capacitatea de a scruta orizontul de la inaltime si de la Om intelepciunea!

Saturn formeaza o inconjunctie cu Uranus din Berbec si din casa a V-a a Leului, aflat in conjunctie cu Venus de pe ultimul grad al Pestilor. Necesitatea schimbarii vine fie din prea plinul de iubire acumulat in interiorul nostru, fie prin presiunea „externa” manifestata de cei din jur care, fie ne inconjoara cu sentimente nobile, fie pur si simplu ne cer sa fim atenti la nevoile lor emotionale.  Exista riscul sa cheltuim in exces pe cadouri sau lucruri, manati de un snobism sau narcisism inconstient. Putem ajunge in situatia in care sa inlocuim gesturile simple si sincere de tandrete si iubire, cu exagerarile de orice tip. Daca nu ne folosim de discernamant, ne putem pune in situatii ridicole, care ar putea avea un efect invers decat cel scontat.

Important in aceasta Luna Plina este pozitia lui Jupiter in Taur in conjunctie cu Lilith si cu Descendentul, dar in opozotie cu Saturn. Partenerii pe care ii avem ne pot dezvalui resursele de care dispun sau resursele pe care le-au descoperit in ei si pe care ar vrea sa le foloseasca in parteneriatele comune. Exista insa riscul exagerarii sau a manifestarii fricii. Este important sa invatam sa ne gestionam relatiile, sa nu proiectam asteptari nefondate pe cei de langa noi, in special pe partenerii de viata, sa nu le cerem mai mult decat pot da sau de cat le putem da noi. Sa nu incercam sa punem sub semnul intrebarii manifestarile lor de afectiune, doar pentru ca asupra noastra planeaza fricile acumulate in experientele anterioare. Aici ne putem folosi de energiile saturniene, sa invatam din trecut, acceptandu-l si asumandu-ne lectiile relatiilor trecute. Masura curajului pe care il dezvoltam in interiorul nostru determina masura reusitelor in relatiile noastre.

Simbolul Sabian al gradului in care se afla Luna in Leu este, dupa Dave Rudhyar: „O petrecere pe o casa plutitoare” al carui mesaj cheie reprezinta „bucuria libertatii temporare din structura rigida a comportamentului social”. Intimitatea boema a acestei petreceri, ofera totusi sentimentul de libertate, acea eliberare din normele sociale rigide si stricte. Apa este un simbol al emotiilor si, prin curgerea libera, indica circulatia libera a energiilor intre participantii la eveniment.

La polul opus, Simbolul Sabian al pozitiei Soarelui in Varsator, este „Un incendiu forestier este potolit prin folosirea apei, sibstantelor chimice si energiei musculare pure”. Mesajul cheie este „Indemanarea si curajul necesare pentru aducerea sub control a potentialului distructiv al indiferentei incercarii karmice”. Asta ne poate duce cu gandul la capacitatea fiecaruia dintre noi de a ne depasi limitele, la vointa, forta si curajul de a infrunta limitarile impuse de karma proprie sau de neam, prin intelegerea modului in care functioneaza Legea „Cauzei si a Efectului” prin asumare, acceptare si integrare. Doar cunoscand ceea ce detinem putem merge mai departe. (Sursa Dave Rudhyar -„O Mandala Astrologica” – Editura Herald)

In Tarot, Luna in Leu este simbolizata de „Regina de Bate” a carei semnificatie este in stransa legatura cu increderea in sine, cu autodeterminarea, supletea felina, specifica femeilor, si a intelepciunii. Este o fire deschisa, cu vointa si spirit intreprinzator. Manifesta optimism si iubire fata de viata, care, scapate de sub control, pot duce la risipa fara limita. La nivelul constiintei de sine, ne deschide drumul spre o noua dimensiune a iubirii si a fortei de viata, a curajului si a independetei creative.

In Tarot, Soarele in Varsator este simbolizat de arcana minora „Regina de spade”. Semnificatia acestei carti este legata de independenta, cunoasterea inteleapta si de individualitate. Personifica intelepciunea, atentia concentrata, bogatia de idei si informatii, dar si capacitatea de a acumula unele noi, superioare. In planul constiintei determina deschiderea spre cunoastere, spre capacitatea de a analiza lucid situatiile in care ne aflam. Poate marca inceputul unui important proes de maturizare si a cunoasterii de sine.

La nivelul sanatatii sunt recomandate plimbarile in aer liber, sau miscarea constanta,d ar nu exgagerata. pentru evitarea problemelor cardiace indicate de Leu, este bine sa nu ne expunem unor situatii emotionale extreme. Nici tristetea dar nici fericirea exgerata, scapate de sub control, nu aduc vreun beneficiu sufletului si spiritului. Masura si echilibrul sunt esntiale. Este important sa folosim ceaiuri naturale, si sa redeschidem caietul cu „retele bunicii”. Sa renuntam pe cat posibil la beneficiile aparaturii electrocasnice, si ma refer in special la cuptorul cu microunde, sa ne limitam doar la ceea ce poate fi cat mai aproape de natural.

Aceasta Luna Plina in Leu este o luna in care putem cunoate extremele pe axa cald-frig. In care invatam cat de mult frig putem si avem dreptul sa manifestam prin detasarea inteleapta, si prin cata caldura putem oferi astfel incat sa nu parjolim totul in jurul nostru. Este o Luna Plina in care, prin eliminarea manifestarilor egoiste si narcisice infantile, putem dezvolta o forma de iubire de vibratie inalta, mai aproape de Iubirea Divina. Putem imbraca haina Puritatii Hristice, acea haina care ne permite sa fim un izvor nesecat care se revarsa spre binele tuturor.

O Luna Plina inspirata tuturor!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookies pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a putea să-ți oferim instrumente de social media și pentru a analiza traficul pe acest site. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Cine suntem?

Adresa site-ului este: https://andreeatalmazan.ro.

Comentarii

Când vizitatorii site-ului lasă un comentariu pe site, colectăm datele care apar în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa de IP și tipul de browser pentru a detecta și a preveni spamurile. Un string anonimizat a fost creat din numele adresei tale de email pentru a interoga Gravatar dacă utilizezi serviciul. Politica de protecție a datelor cu caracter personal (privacy policy) este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului tău, poza ta de profil va apărea public lângă comentariul tău.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings