Luna Plina in Scorpion – 6 mai 2012

Luna Plina in Scorpion se formeaza pe 6 mai 2012, la ora 5:35 ora Romaniei.

Opozitia Luminariilor activeaza casele a VI-a si a XII-a, pe gradul 16:01 a celor doua zodii ocupate de Luna si respectiv de Soare. Ascendentul evenimentului este la gradul 26:54 in Taur.

Acest eveniment astrologic vizeaza inconstientul nostru si, prin opozitie, bunurile noastre si valoarea pe care o dam vietii noastre, dar si sanatatea si activitatile de la locul de munca, realtiile pe care le avem cu colegii sau cu subalternii.

Luna in Scorpion, din punct de vedere practic, material, trezeste in fiecare dintre noi vointa, incredere in propria persoana, independenta, tendinta de a domina, agresivitate, curaj. Pentru atingerea scopurilor noastre, energia lunara in acest sector zodiacal ofera capacitatea de a sacrifica mai mutl decat este necesar.

La un nivel mai profund, Luna in Scorpion functioneaza ca o antena a emotiilor, a sentimentelor sau ca un eliberator ale celor interioare. In acest sector zodiacal, Regina Noptii ne scoate la lumina constiintei, prin diverse metode, atasamentele, obsesiile, geloziile; toate acele aspecte intunecate ale fiintei noastre de care foarte rar suntem constienti sau interesati in a el rezolva.

In casa a VI-a din harta momentului, Luna vizeaza sanatatea si locul de munca. Poate arata conflicte cu colegii, in special cu persoanele de sex feminin, sau, la capatul opus, poate crea oportunitatea de a gasi resurse comune pentru rezolvarea unor situatii, a unor proiecte abandonate.  In ceea ce priveste sanatatea, este un moment in care putem sa constientizam legatura dintre anumite afectiuni si starile emotionale pe care le avem, sau putem gasi sursa, momentul in timp care a dus la imbolnavirea noastra. O neacceptare a unor situatii, inversunarea de a pastra un anumit tipar de gandire sau de emotii.

Soarele in Taur aduce un plus de determinare, de hotarare, de ambitie, stabilitate si fermitate. Consecventa si disciplina, capacitatea de a face planuri si de a le pune in practica sunt potentate.  In aceatsa perioada Soarele se afla in conjunctie cu Lilith, iar la momentul de Luna Plina se afla in casa a XII-a a lucrurilor ascunse, a dusmanilor, a izolarii, a trairilor extatice.  Se creaza conditiile pentru revelatii, pentru constientizarea unor aspecte ascunse din fiinta noastra, viata noastra sau mediul in care traim. Putem deveni constienti de anumite frici pe care le avem legate de noi si de incapacitatea (aparenta) de a obtine ceea ce ne dorim, ceea ce vrem sa detinem. La nivel spiritual poate arata o  imagine gresita pe care o avem despre Dumnezeu.  Insa Lilith este intr-o pozitie „arsa de Soare”, „ascunsa” de lumina puternica a Soarelui. Ceea ce poate indica ca, fie ardem in mod constinet acele frici, dependente senzuale, sexuale, din cauza carora ne simtim lipsiti de vitalitate, de putere si de capacitatea de a merge mai departe pe drumul propriu, fie nu le vedem preocupati fiind de a gasi o logica dupa care lucrurile nu functioneaza asa cum ne-am dori.

Aceasta Luna Plina are menirea de a purifica, de a vindeca partea intunecata a fiintei umane, a fiecaruia dintre noi, prin cautarea constienta a drumului catre Dumnezeu. Prin intelegerea mesajelor pe care inconstientul ni le transmite prin mijloacele proprii (vise, afectiuni, coincidente, sincronicitati etc), putem deschide noi cai de cunoastere, de acceptare, de intelegere de armonizare a noastra cu Planul Divin. relatai cu Dumenzeu se intareste prin actiunile asumate de a intra in rezonanta cu Logica Divina. Aceasta presupune sa avem dorinta de a trece dincolo de familiaritatea mediului in care traim si de a cauta ce se afla dincolo de acesta.

Este un eveniment astrologic propice explorarilor, a cautarilor, a gasirii de raspunsuri fie ca alegem sa ne izolam de tumultul cotidian, fie de a alege sa stam impreuna cu cei dragi si de a practica Decalogul Tacerii, adica de a vorbi atunci cand avem ceva de spus, si de ascultat ce au ceilalti sa spuna. Este foarte posibil ca prin cei din jurul nostru, Dumnezeu sa ne transmita mesajele si raspunsurile de care avem nevoie.

Rugaciunea, iertarea, manifestarea compasiunii si a empatiei ne pot ajuta sa vindecam patternurile emotionale distructive, sa ne intelegem resentimentele, sentimentele de vinovatie, refularile si toate reziduurile emotionale si mentale care ne determina sa actionam in defavoarea noastra, dar si in defavoarea Misiunii Personale primite de la Dumnezeu. Vechea invatatura spirituala ne poate fi suport daca nu ne cramponam de dorinta de schimbare cu orice pret, adica si cu pretul de a o respinge, de a blama, de a judeca. Exista un timp pentru toate.

Pentru ca a XII-a casa reprezinta si casa bolilor lungi si grele, karmice, putem avea parte fie de „vindecari miraculoase”, fie de „imbolnaviri subite”. In cazul primelor posibile experiente, poate fi vorba de o vindecare la nivel profund a modului in care persoanele vad viata si se raporteaza la Dumnezeu. In cel de al doilea caz de evenimente posibile, poate fi vorba de o oportunitate de „aredere a karmei”, de oportunitatea de intoarcere cu fata catre Dumenzeu.

In apropierea Soarelui si a lui Lilith, la 5 grade distanta, se afla Jupiter. Influentele sale nu sunt de neglijat. Tendinta de a exagera tot ceea ce gandim sau simtim este mare. Exista riscul sa supraestimam atat fortele proprii, cat si neputinta de a ne „pune cu Destinul”. Influenta pozitiva a energiilor jupiteriene se poate manifesta prin cresterea optimismului, a intelegerii, a credintei. Casa a XII-a este o casa pe care a guvernat-o, si in care se simte bine, din care isi poate transmite influenta binefacatoare.

Marte, guvernatorul Scorpionului, se afla in Fecioara (zodie corespondenta casei a VI-a) si in casa a V-a a momentului. Aceasta amplasare aduce un plus de fermitate, de determinare, de rigurozitate, in demersurile pe care le intreprindem pentru purificarea sentimentelor noastre si a relatiilor de iubire. Poate aduce conflicte atunci cand incapatanarea este mare.

Venus, guvernatoarea Taurului, se afla in Gemeni si pe cuspida casei a II-a a momentului, casa pe care o si guverneaza. Micul Benefic faciliteaza comunicarea si dorinta de a rezolva problemele intr-un mod pasnic, prin comunicare si intelegere reciproca. Mesajul ei tine de necesitatea asumarii responsabilitatii pentru cuvintele pe care le folosim si a impactului pe care il au asupra celor din jur. Venus, prin relatie pe care o are cu opozitia Mercur (Berbec) – Saturn retrograd (Balanta), ne ajuta sa remarcam superficialitatea in gandire si exprimare, atat a noastra cat si a celor cu care suntem in relatii. Tempereaza cu umor tendinta de agresiune verbala, de manifestare violenta a emotiilor pe care le nutrim fata de anumite persoane.

Axa Nodurilor Lunare in harta momentului, activeaza casele I si a VII-a, cu Nodul Sud in gemeni si Nodul Nord in Sagetator. Avem acelasi mesaj de a dezvolta capacitatea de a renunta la nevoile orgolioase, egocentrice, pentru a dezvolta relatii sanatoase cu cei din jur. Suntem fiinte sociale, care se dezvolta fiind in relatii cu semenii. Atitudinile de respingere a oricarei situatii din exterior, nu ne ajuta sa evoluam, ci ne adanceste in prapastia inconstientului. Dar capacitatea de a ne pastra individualitatea, dar de a dori sa fim in relatii cu oamenii, ne poate determina sa gasim acele persoane cu care suntem pe aceeasi vibratie, cu acelasi grad de intelegere, cu acelasi tip de aspiratii, cu aceeasi viziune asupra vietii. La acest nivel putem ajunge atunci cand ne cunoastem pe noi insine, adica printr-un proces de acceptare a intunericului pe care il ducem in spate.

Simbolul gradului sabian al pozitiei Lunii este „Chipul unei fete revarsandu-se intr-un zambet”, avand mesajul cheie „Dorinta de noi experiente a celor cu inima tanara”. („O mandala astrologica” – Dane Rudhyar – Editura Herald)

Simbolul gradului sabian al pozitiei Soarelui este „Un batran profesor nu reuseste sa trezeasca interesul elevilor sai pentru cunoasterea traditionala”, avand mesajul cheie „Incompatibilitatea cunoasterii din trecut, in momentul crizei”. („O mandala astrologica” – Dane Rudhyar – Editura Herald)

Ambele simboluri vizeaza tineretea. Modul in care ne raportam la aceste mesaje ne poate oferi raspunsuri. Daca privim tineretea trupeasca, putem sa intelegem ca Luna Plina are legatura cu senzualitatea, cu dorintele erotice ascunse, cu nevoia de a trai intimitatea alaturi de cineva. Daca privim tineretea mentala, putem sa intelegem ca Luna Plina vizeaza capacitatea de a cauta informatii noi, de a avea o noua perspectiva asupra vietii noastre si a lumii inconjuratoare. Daca privim tineretea sufletului, Luna Plina vizeaza capacitatea de a ne elibera de vechi emotii si sentimente, pentru a trai unele noi, frumoase, speciale. Cunoasterea traditioanala poate sa insemne tipul de educatie pe care am primit-o fiecare dintre noi si care a generat anumite evenimente in viata noastra. Intr-o situatie de criza, mentala sau emotionala, vechile forme de manifestare individuala nu poate da rezultate diferite.  Indemnul la izolare si la meditatie, pentru intelegerea inconstientului nostru si a lui Dumnezeu, pe care il are Luna Plina, poate aduce cu sine alte raspunsuri, alte solutii, alte idei.

Daca am face o etalare cu carti de Tarot, pentru acest eveniment am avea in fata ochilor trei Arcane Majore: Luna, Spanzuratul si Marea Preoteasa. Impreuna arata trecerea dintr-o stare de suspendare, adancirea in taramurile intunecate ale inconstientului, confruntarea cu intunericul, acceptarea simturilor si fortelor noastre inconstiente. Intunericul ascunde comori, pe care le putem descoperi doar avand curajul de a cobora adanc in el.

In concluzie: ca de fiecare Luna Plina si in special in Scorpion, este bine sa fim atenti la mesajele inconstientului nostru, la visele pe care le avem, la oamenii pe care ii intalnim si la ce ne spun.  Sa ne pastram individualitatea credintelor, dar sa deschidem o usa prin care noul se poate produce. Sa ne indreptam atentia spre intarirea comunicarii cu Dumnezeu, prin meditatie si rugaciune. Sa fim constienti de patternurile emotionale si mentale, sa nu ne mai autoinvinovatim pentru esecuri si sa incercam sa invatam din ele.

O Luna Plina Inspirata, Purificatoare, Vindecatoare tuturor!

Folosim cookies pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a putea să-ți oferim instrumente de social media și pentru a analiza traficul pe acest site. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Cine suntem?

Adresa site-ului este: https://andreeatalmazan.ro.

Comentarii

Când vizitatorii site-ului lasă un comentariu pe site, colectăm datele care apar în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa de IP și tipul de browser pentru a detecta și a preveni spamurile. Un string anonimizat a fost creat din numele adresei tale de email pentru a interoga Gravatar dacă utilizezi serviciul. Politica de protecție a datelor cu caracter personal (privacy policy) este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului tău, poza ta de profil va apărea public lângă comentariul tău.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings