Neptun si Chiron in Varsator – magia viselor implinite

neptun si pamantul

Perioada de schimbari, perioada karmica, perioada de transformari si de ce nu, o perioada pentru vise, aspiratii nobile, idealuri si de schimbare si asimilare a unei noi constiinte universale.

Despre asta vorbim de cativa ani, traim pe propria piele necesitatea unei transformari a conjucturii si a mediului in care traim si ne dezvoltam din punct de vedere mental si spiritual si mai putin material. Incepem, sau continuam, procese interioare de constientizare a propriei valori si a rostului acestei vieti.

Unul dintre factorii importanti ai ultimilor ani, care au determinat aparitia gandurilor de transformare si necesitatea unor noi idealuri spirituale la nivel de societate, umanitate, este planeta Neptun, care, in anul 1998 a intrat in Varsator, o zodie a transformarilor si a idealurilor inalte. Din mai 2008 pana in aprilie 2010 a mers “mana in mana” cu Chiron, asteroidul responsabil in zodiac cu “cheile transformarii”. In mai 2010 Chiron a intrat in Pesti pana in august, cand a revenit in Varsator si, impreuna cu Neptun, lucreaza pentru desavarsirea operei de “constientizare”, “acceptare” si “asimilare” a unor noi ideologii de viata supuse conceptului de “fraternitate intru’ unitate”. Acest aspect dureaza pana in februarie 2011 cand Chiron paraseste Varsatorul, pentru a petrece un sejur de implicare in dezvoltarea artelor divine in zodia Pestilor. Neptun il va urma in aprilie, dar pentru scurt timp (pana in august). Se vor reintalni in “mult asteptatul” an 2012.

Asadar, il avem pe Neptun, planeta guvernatoare a Pestilor, planeta asociata cu calitatile de mag, cu capacitatile paranormale, cu credinta si forta interioara a fiecaruia dintre noi, cu misticismul si tendintele religioase, cu izolarea impusa si autoizolarea. Este planeta care favorizeaza visele, viziunile, imaginatia, fanteziile, arta. Este ocrotitoarea celor care cauta sa-si cunoasca natura interioara, natura divina, prin meditatie si introvertire. Neptun favorizeaza intelegerea conceptelor Divine despre iubire, altruism, compasiune, acceptare si toleranta. Este planeta Magilor sub orice forma s-ar manifesta ei. Este planeta celor ce cred in puterea sufletului de “a crea”.

Ca orice zeu pus in slujba Divinitatii, si Neptun, Stapanul Marii si implicit al sulfetului, a fost onorat si venerat de catre stramosii nostri. Iar cand acestia nu ii luau in seama puterea si forta, il ignorau sau il subestimau si nu il venerau, le inducea stari de confuzie, fuga de realitate, de neimplinire a idealurilor si viselor, de ratacire de la Calea evolutiei (intoarcerea la Dumnezeu, Acasa) sau chiar abandonarea acesteia. Ii impingea spre pierzanie, incetosandu-le mintea. Legenda lui Ulise, care a “ratacit” drumul spre casa, este exemplul cel mai clar din mitologie despre forta lui Neptun “suparat”. In realitatea lumii moderne, un Neptun suparat face ravagii in societate lasand portile deschise catre consumul exagerat de stupefiante, fuga de realitate, boli psihice grave, izolare fortata (inchisoare, azil) sau autoizolare (refugiul la domiciliu, incetarea relationarii cu cei din jur, incapacitatea de integrare in societate).

Un Neptun “imblanzit” este cel care implineste vise si idealuri; visele nascute din procesul de cunoastere a naturii divine interioare. Dorinta de depasire a limitarilor impuse de o societate bolnava, ingropata in dorinte excesiv de materiale si de instinctuale, este incurajata de catre Neptun. Cautatorii spirituali, cei care doresc sa inteleaga legile ascunse ale Universului, prin intermediul cercetarilor religioase sau a practicilor de natura spirituala, sunt parte dintre beneficiarii favorurilor inaltului Zeu.

Apoi il avem pe Chiron. In mitologie este fiul lui Cronos (Saturn). Este un centaur care s-a dedicat oamenilor, care a coborat din lumea zeilor, asumandu-si rolul de ghid spiritual pentru oamenii care doreau sa gaseasca calea spre “eliberare”. Munca lui Chiron este cea a unui mentor, a unui guru, si ii insoteste pe cei care se avanta in cercetarea lumii nevazute, oferindu-le chei si indicii cat se poate de reale, de palpabile. Este un catalizator al timpului, pozitionandu-se la nivel energetic si informational intre Saturn (traditii si conventii) si Uranus (structuri noi, o noua constiinta). Este detinatorul cheii pentru a trai in prezentul de “Aici si Acum”. Ii protejeaza si ii incurajeaza pe cei aflati pe o cale magica de cunoastere: astrologie, bioenergie, vindecatori cu palmele, muzicieni si scriitori.

Si avem spatiul ceresc al Varsatorului, considerat cel mai “uman” semn al zodiacului, in consecinta cel mai apropiat de manifestarea Divinititatii in oameni. Varsatorul este actualul domiciliu al lui Uranus si fostul domiciliu al lui Saturn. Cele doua planete aflate pe pozitii opuse ale dezvoltarii interioare (una pastreaza conservatorismul, cealalta doreste sa aduca schimbarea cu orice pret) isi revendica drepturile pe aceasta portiune de cer. Cand isi unesc fortele in mod armonios pot produce schimbari la nivel social care nu sunt percepute ca traume la nivel social sau de individ. Insa, in acesti ani, Saturn si Uranus sunt in opozitie.

Neptun in Varsator nu este chiar in elementul sau, avand calitatea vibrationala a “caderii”. Neptun (apa) este o planeta a contemplatiei, a sufletului, a simturilor, a fanteziei nelimitate, in timp ce Varsatorul (Aer) este un semn dominat de mental, de gandire, de intelegere. Dorinta de progres spiritual si stiintific a Varsatorului intra in conflict cu calitatile lui Neptun, care vor integritate si uniune la nivel global.

Multi oameni au descoperit in ei, in decursul ultimilor ani, setea de cunoastere spirituala, dorinta de a se produce schimbari la nivel de constiinta, nevoia de a schimba un “ceva” indefinit, dar care are la baza conceptele de Iubire Universala si Unicitate. Insa ele nu sunt acceptate si asimilate de mase, care refuza sa se adapteze la progres, sa il asimileze. Cu aceasta ocazie apare si frica de a apartine unui  “necunoscut” intangibil, o frica de un viitor care nu seamana cu nimic din ceea ce este cunoscut. Daca unii au patruns sensul adanc al nevoii de unificare si de acceptare a faptului ca fiecare dintre noi suntem o parte dintr-un intreg, altii au teama de egalizare si uniformizare confundandu-o adesea cu frica de a nu pierde ceea ce s-a “acumulat” in timp, la nivel material.

Neptun cere rabdare pentru contemplare. Varsatorul prinde ideea visului pe care il are Neptun si il vrea repede implementat. Asa se naste nerabdarea de a ajunge la tinta, uitand cu totul de drumul de strabatut.

Conjunctia Neptun-Chiron a permis aparitia “in scena” a multor lideri spirituali, a multor guru, mentori si invatatori. Multi su simtit chemarea interioara spre revelatie si schimbare si creare a unui nou sistem social. Pamantul Nou pentru Omul Nou a inceput sa se creioneze, cel putin ca si concept, in mintea multora. Unii au reusit sa inteleaga si prin experiente si traire efectiva in acele stari de contemplare sa patrunda intr-o noua stare a constiintei. Altii s-au oprit, poate brusc, la o anumita vibratie si capacitate de percepere a informatiilor si au continuat o munca spirituala inca ancorati in “vechi” percepte ale materialului. Disproportionalitatea apare atunci cand “una spui si alta faci”. Asa apar ‘”alsii profeti” si sarlatanii, care ii introduc pe altii brusc intr-o lume pe care nu o pot stapani, creand iluzii false despre o realitate iluzorie. Pentru ca, atat Chiron, cat si Neptun, faciliteaza patrunderea in sferele inalte alte constiintei universale celor care se dovedesc demni, sarguinciosi, rabdatori si hotarati in munca lor.

De remarcat ca in aceasta perioada, in arta scrisa si in cinematografie, succesul l-au obtinut carti si filme precum ‘Harry Potter”, “Stapanul inelelor”, “Avatar sau “Inception”. Ele au trezit in unii dintre noi dorinta de a trai intr-o lume magica, in care sa isi poata dezvolta abilitatile magice. Pentru altii a fost o reamintire a vremurilor in care Omul era in deplina comuniune cu restul Creatiei.

Atat asteroidul cat si planeta se afla in miscare aparent retrograda pana pe 5 si respectiv 6 noiembrie. Este un aspect care ne provoaca la nivel de individ sa fim sinceri cu noi si sa apreciem corect care sunt visele inspirate si care sunt ‘cai verzi pe pereti”. Sa alegem constient calea pe care vrem sa o urmam, sa ne cautam ghizii si mentorii, sa ne intelegem idealurile si sa le acordam la un nivel de vibratie ridicat, sa ne implicam in cercetare individuala atunci cand avem dubii despre natura unor informatii pe care le primim. Ne determina sa vedem cu claritate natura unor experiente pe care le traim, sa tragem invataminte din ele dar si sa le punem la dispozitia celorlalti pentru invatare.

Tandemul Neptun-Chiron ne ofera energia si forta necesare pentru evolutie spirituala. Ne ajuta sa ne stabilim idealuri de atins. Ne faciliteaza contactul cu esenta divina din noi si ne ofera “suport logistic” pentru a ne folosi de ea. Ne ajuta sa extragem chintesenta din trairile mistice si extrasenzoriale pe care le traim spontan sau prin practica, ca mai apoi sa concretizam propriile idealuri inaltatoare.

Suntem indemnati sa filtram ideile nonconformiste cu care ne intalnim sau pe care le gandim si sa purcedem la punerea in aplicare a celor care “servesc” intregului. Si nu suntem singuri. Pentru ca usile spre lumea lui Neptun, a fanteziei si trairilor mistice, ne sunt deschise de “cheile” lui Chiron si acolo suntem calauziti de ingerii pazitori si de alte entitati divine.

Tot in perioada de retrogradare suntem fortati sa ne asumam cine suntem cu adevarat, parti ale unui intreg, in egala masura importante pentru dezvoltarea Intregului. Neptun ne cere sa ne uitam cu sinceritate la noi, sa ne descoperim harurile divine, sa le folosim in scopul nostru si al celorlalti. Harurile Divine sunt in toti, fie ca suntem medici, preoti, artisti, astrologi, terapeuti, profesori, mecanici, ingineri, economisti sau frizeri. Fiecare din noi poate crea din inima si din puterea si capacitatea de a visa.

Revenirea in miscare directa va aduce cu sine dorinta de a implini vise si diealuri, de a ne folosi de Darurile Divine din noi si de a trezi altele.

Varsatorul este zodia care intelege Iubirea neconditionata, iubirea la nivel de umanitate. Traieste cu speranta unei lumimai bune. Dar ii este greu sa si-o exprime la nivel invidual. Vrea ca totul sa se intample repede. Creaza un spatiu optim pentru anarhie si haos. Pentru ca vrea totul  inainte de a asimila pe deplin ideile noii atitudini. Neptun este cel care vrea sa stea sa contemple, sa mediteze, sa-si creeze spatiul necesar pentru o transformare. Neptun are tot timpul din lume. Iar Chiron este mediatorul si indrumatorul. Este cel ce ajuta sa la aplicarea principiilor nou revelate, constientizate, in fiecare secunda a vietii.

Lumea aceasta a evoluat atat stiintific cat si spiritual pentru ca, la un anumit moment in istorie, cineva a avut un vis. Si acel cineva a crezut atat de tare in visul sau incat a facut tot ce a putut ca sa il puna in aplicare.

Venerarea lui Neptun presupune sa ne permitem sa visam. Pentru unii asta poate insemna nebunie, pentru altii “eliberare”. Si, poate ca nimic nu face Cerul sa fie in sarbatoare, ca un vis implinit.

Haideti sa visam! Sa visam atat de frumos incat sa il si simtim. Pentru ca Chiron este acolo si ne desluseste visele si ne deschide drumurile pentru implinirea lor.

Nu intamplator in procesele de psihoterapie, visele nocturne ‘detin” cheia pentru vindecare sufletului si a mentalului. Prin analogie, si visele “cu ochii deschisi” pot vindeca o realitate bolnava.

Si Visul Suprem este Pamantul Nou, promis oamenilor de catre Divinitate, implinirea idealurilor de Iubire neconditionata si de Pace Universala. Daca toate celelalte aspecte ale momentului provocate de Saturn, Uranus, Jupiter si Pluto ne indeamna la “ruperea” de trecut, Neptun si Chiron ne ajuta sa “punem ceva in loc.

Magia vietii poate fi mai mult decat un vis!

3 comentarii la „Neptun si Chiron in Varsator – magia viselor implinite”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookies pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a putea să-ți oferim instrumente de social media și pentru a analiza traficul pe acest site. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Cine suntem?

Adresa site-ului este: https://andreeatalmazan.ro.

Comentarii

Când vizitatorii site-ului lasă un comentariu pe site, colectăm datele care apar în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa de IP și tipul de browser pentru a detecta și a preveni spamurile. Un string anonimizat a fost creat din numele adresei tale de email pentru a interoga Gravatar dacă utilizezi serviciul. Politica de protecție a datelor cu caracter personal (privacy policy) este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului tău, poza ta de profil va apărea public lângă comentariul tău.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where your data is sent

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.
Save settings
Cookies settings