Campania noastra

Sunt o persoana pe care o misca repede cate ceva: un copil bolnav, un batran singur, un animal lovit, un copac taiat, o opera distrusa, o natura impovarata de mizeriile trecatorilor.

Ieri am urcat pana la Babele in Bucegi si am fost intristata de mizerile pe care turistii le lasa in urma lor. Si nu sunt doar ai nostri. Indeajuns de multi straini pe-acolo care “isi uitau” cate o sticla goala sub o piatra “ascunsa”.

Am fost uimita de constiina unui copil de cinci ani care a vazut o punga goala de seminte care “pleaca” de langa posesorii sai dupa ce a fost golita, care o ridica si o da inapoi femeii spunand: asta a luat-o vantul dar trebuie aruncata la gunoi.

Inconjurata de liniste partiala, de doi copii, de un vant incet dar racoros, un soare primitor si operele monument ale naturii, mi-am amintit de o promisiune pe care am facut-o.

Astfel, parintele Petrisor, cel care de-alungul ultimului deceniu de viata mi-a fost alaturi in momente de rascruce, s-a mutat la o biserica noua, ce poarta Hramul Sfantului Ilie, construita din donatiile mirenilor de catre un alt preot cu har, in Salajan. Planurile parintelui paroh, imbratisate cu caldura de catre Parintele Petrisor, sunt de a oferi servicii funerare gratuite, o cantina, servicii medicale gratuite si altele in folosul nevoiasilor.

Insa si biserica in sine ca si cladire mai are nevoie de sustinere financiara pentru inceperea si incheierea picturii interioare. Un metru patrat de pictura costa 200 de Euro, iar suprafata interioara a bisericii este de 3000 metri patrati.

Cand am aflat de suma uriasa ce trebuie adunata i-am propus lui Petru sa facem o campanie online. El a fost mai “vrednic” decat mine si a scris postul aici.

Stiu ca cei care participa la construirea unei biserici sunt numiti ctitori si numele lor sunt pomenite la fiecare slujba, pacatele lor sunt iertate si neamul lor este mantuit. Participarea la realizarea picturii unei biserici tot ctitorie se numeste si are aceleasi “daruri”.

Daca sunteti interesati sa participati cu mult sau cu putin, dupa credinta fiecaruia, o puteti face doanand in conturile bisericii:

Parohia “Inaltarea Sfintei Cruci” Str. Stelian Mihale nr. 14-20, Sector 3, Bucuresti. Telefon: 021/ 345.38.85

Conturi:

Ro61 RNCB 0089 0037 0025 0001 – BCR Ag. Pallady – cont LEI

Ro34 RNCB 0089 0037 0025 0002 – BCR Ag. Pallady – cont USD

Ro07 RNCB 0089 0037 0025 0003 – BCR Ag. Pallady – cont EURO

Foto: Petru