+40/634.682.728

La protestul din octombrie împotriva deciziei Parlamentului de a nu permite DNA urmărirea penală a generalului Oprea, am fost vreo 3000 de oameni.

M-am întâlnit acolo cu un coleg psihoterapeut. Și ne puneam întrebarea: ce îi împiedică pe concetățenii noștri să iasă și își exercite dreptul la protest, să trezească și să mențină viu spiritul civic?

Ipoteza pe care am formulat-o împreună în acea seară este că majoritatea românilor sunt într-o stare depresivă, în care își spun că nu merită să facă un efort, pentru că oricum nu se schimbă nimic, toți politicienii sunt la fel, „toți o apă și-un pământ”.

Și totuși, protestul nostru, chiar 3000 fiind, a fost o reușită. Imaginează-ți, cititorule, cum ar fi să fim 30.000 sau chiar 3 milioane în stradă la fiecare nemernicie pe care o propune și o votează Parlamentul. Ar știi de frică și ar face totul să-și respecte angajamentele.

Astăzi revolta interioară este generată atât de lipsa de caracter a lui Gâdea din emisiunea de aseară cu premierul Dacian Cioloș, cât mai ales de afirmația impertinentului Badea „Un singur lucru totuși aștept: să nu-i mai văd fața buboasă a acestui impostor cinic, ipocrit și stupid, cocoțat pe cadavre în funcția de prim ministru”, publicată pe blog.

Acum scriu pentru cei peste 40% dintre concetățenii cu drept de vot care sunt nehotărâți, care consideră că votul lor nu este important, că nu se va schimba nimic.

Mulți poate spun că sunt dezamăgiți de președintele Iohannis. Poate nu a făcut el foarte multe până acum. Cu siguranță ne-a arătat, însă, că în politica românească există și un alt tip de discurs.

La fel a arătat și premierul Dacian Cioloș în fiecare apariție media, dar mai ales aseară la Sinteza Zilei. Premierul Cioloș ne-a arătat că este un om puternic, care știe să rămână calm și atent, pentru a răspunde cu argumente acuzațiilor nefondate. Adică, este un politician bun, ALTFEL.

Deci, pentru cei +40% de nehotărâți, dezamăgirea poate vine și din lipsa de respect „violent” pe care au arătat-o politicienii PSD+ALDE față de cei care în 2014 au votat pentru o altfel de politică.

La aceste alegeri însă nu sunt în totalitate aceiași. Sunt și oameni care abia au intrat în politică. Ei merită să li se acorde o șansă să schimbe acel ceva ce nu s-a schimbat în 26 de ani de schimbare a fețelor partidelor „energofage”.

Dacă ești printre cei +40% dintre nehotărâți, gândește-te și la cel de lângă tine. Noi am fost în stradă nu pentru toți. Dar am fost și pentru cei care au murit din cauza lor, a parlamentarilor egoiști, punându-se pe ei, „zeii”, mai presus de lege.

Nehotărâților puteți să dați cu corupția de pământ votând. Iar apoi protestând. V-am demonstrat noi, după Colectiv. De ce? Pentru că nu ești niciodată singur. Ne vei întâlni la Universitate, de fiecare dată când ne dăm întâlnire și  ne manifestăm spiritul civic.

image-2016-09-22-21307267-0-protest-oprea

Având buletinul ștampilat „votat în decembrie 2016” ia imaginează-ți ce sentiment o să ai când vei ieși în stradă! Îți garantez că vei fi în postura angajatorului care își trage la răspundere angajatul pentru ceea ce nu a făcut sau a făcut greșit. Spune sincer: nu-ți surâde ideea să fii patronul parlamentarilor?

În asta stă forța votului tău. În dreptul de a-i trage la răspundere pe cei pe care îi votezi în decembrie 2016. De a-i determina să facă ce este necesar și pentru tine, și pentru familia ta, dar și pentru vecinii tăi și pentru cei din comunitatea ta.

Astfel, îi vei putea taxa pentru fiecare minciună. Așa cum a fost taxat Ponta în 2014.

Dar vei pierde și ei vor câștiga, așa cum Firea a ajuns primar, votată de doar 200.000 de bucureșteni, într-o capitală cu circa 1,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. În final s-a dovedit că 1,3 milioane de bucureșteni au preferat să stea departe de vot și să permită unei „gospodine isterice”, care este la mâna mafiei conduse de infractorul Pandele, soțul său, să ajungă primăriță.

Și acum, dacă nu mergi la vot, practic îi votezi pe cei de care te plângi. Și nu oferi șansa celor noi să arate ce pot. Așa cum guvernul tehnocrat a arătat ce se poate face dacă la guvernare sunt profesioniști, pregătiți în sisteme diferite decât cele guvernate de politicienii ticăloși ai partidelor energofage.

Este un îndemn bun să îndrăznești să crezi în tine și în votul tău. Dacă tu îți dai ție valoare ca om, ca parte din comunitate, tot tu vei avea forța să faci jocurile.

Dacă ești furios și revoltat, e bine. Este un semn că undeva în mintea ta, în sufletul tău, mai există bun simț și viață. Și poți folosi aceste resurse interne să schimbi exact lucrurile care te fac să fii furios și revoltat.

Hai la vot! Fiecare vot contează! Slăbește-l pe +40% și crește orice alt procent mai mic! Nu vei fi nici „cu turma” și vei fi și special! Pentru că de la 1 ianuarie poți oricând să ieși în stradă și să te întâlnești cu noi, cei 3000 care „l-am demis” pe Oprea din Parlament, cei 30000 care „am demis guvernul Ponta” și cu sutele care am apărut un ursuleț ucis din incompetența unor protejați de turbații politicieni.

Notă. Traducere titlu: +40/634.682.728  înseamnă +40% de nehotărâți pe tastatura de telefon