Despre Taur ştim că este o zodie de pământ, ale cărei principale caracteristici sunt răbdarea, dragostea faţă de natură, un bun administrator al resurselor, comod şi lent. Pentru un nativ Taur lucrurile care contează sunt cele concrete, care sunt percepute cu simțurile şi implicit gestionabile. Iubește viaţa aşa cum o ştie şi preferă să o păstreze aşa, fără nici o modificare, câtă vreme îi provoacă plăcere.
Problema Taurului este că pare să nu observe evoluţia naturală a vieţii, rămânând blocat în spaţiul său vital pentru atâta timp cât acesta îi oferă şi îi satisface nevoile. Spre deosebire de Berbec, Taurului îi lipsesc iniţiativa şi impulsul spre acţiune. Preferă să rămână în starea germinativă a lucrurilor, aşa cum sunt seminţele în culcuşul cald al pământului. În starea aceasta nimic nu se poate întâmpla, nimeni şi nimic nu îi poate schimba existenţa. Odată cu Taurul apare şi prima idee despre dependenţă, dependenţa de lucruri şi oameni care asigură confortul psihic şi fizic.
Inconştientul nativului Taur pare a fi dominat de teama de pierdere, ceea ce duce la dependenţă de lumea pe care şi-a construit-o, pe care o cunoaşte și pe care o poate controla. Controlul pare să îşi aibă rădăcinile în inconştientul Taurului. Lumea internă a acestui nativ este construită în jurul unei dogme personale, a unei credinţe similar cu o religie, o religie proprie, născută ca o necesitate de a avea legi interne, personale, care să îi explice lumea aşa cum o percepe şi prin care să îşi poată conduce existenţa. Pentru Taur orice formă de organizare religioasă este doar un punct de reper, de raportare, inconştient, pentru a nu face lucrurile astfel sau pentru a-şi motiva acţiunile care au ca scop cunoaşterea şi menţinerea vieţii la nivelul care îl face să se simtă în siguranţă.
Nativul Taur pare să acţioneze dintr-un soi de teamă de viaţă. Pentru că nu vrea să piardă starea germinativă care îi oferă confort, căldură şi linişte, stare în care nimic nu se mişcă în necunoscut, Taurul rămâne într-o situaţie care este stresantă şi îi provoacă disconfort, pentru că îi este foarte greu să ia hotărâri. Are nevoie de timp să analizeze, să ia în calcul toate aspectele unei probleme. Astfel, indiferent cât de grea ar fi conjunctura pentru Taur, el va amâna orice demers, mai mult chiar, se va înfuria dacă este presat să decidă. Această tendinţă a nativului din această zodie de a trage de situaţie până la maximum, ascunde o mare frică de viaţă, de a se arunca în necunoscut, de a cunoaşte lucruri noi, oameni noi. Spre deosebire de Balanţă, de care îl leagă aceeaşi guvernatoare, al cărei inconştient conţine o frică de singurătate, pentru Taur singurătatea şi starea de solitudine este naturală şi este cea care îi oferă sentimentul de siguranţă. Chiar dacă se află într-o relaţie, inconştient formează cu partenerul o relaţie de fuziune, ca şi cum celălalt este parte integrantă din universul său interior, astfel încât nimic nu îi poate perturba siguranţa. Din această nevoie de fuziune cu celălalt, se naşte dependenţa. În mod similar cu obiectele. Un Taur îşi schimbă garderoba rar, dar va păstra acelaşi stil vestimentar. Va căuta să locuiască cât mai aproape de pământ şi îşi va amenaja casa într-un stil minimalist, cât mai natural. Dezvoltă o dependenţă faţă de bunurile personale, acestea fiind interiorizate ca fiind parte din lumea sa. Pierderile sunt trăite ca şi pierderi din propria fiinţă.
Suferinţele emoţionale, psihice, ale nativului Taur par să-şi aibă rădăcina în stadiul pregenital de dezvoltare psihică, în primele luni de viaţă, în relaţionarea cu mama. Naşterea în sine, despărţirea ulterioară de mamă, a dezvoltat o angoasă de separare, care la vârsta adultă se manifestă în raport cu tot ce umple universul exterior al nativului. Un Taur va rămâne într-o relaţie maritală, indiferent dacă partenerul îl înşală sau dacă el însuşi se îndrăgosteşte de altcineva, care îi oferă acea stare de siguranţă care dispare pe măsură ce viaţa înaintează, pentru că teama de a pierde starea originară, primară, îl sperie. Un nativ Taur va căuta să păstreze acelaşi loc de muncă şi îl va schimba doar dacă presiunile exterioare sunt mai puternice şi nu le poate face faţă.
Taurul neagă la nivel inconştient nevoia de schimbare. O poate gândi atunci când lumea exterioară se schimbă atât de mult încât nu mai seamănă cu ceea ce el cunoştea. Dar chiar şi în faţa realităţilor exterioare, Taurul amână să ia hotărâri, să trăiască să accepte că viaţa curge şi că starea germinativă pe care se străduieşte să o menţina intactă, îl conduce spre moarte. Încercarea de a conserva universul interior şi lumea personală exterioară, ajunge într-un blocaj care poate genera adevărate drame emoţionale. Pentru că a conserva presupune păstrarea în aceleaşi condiţii, însă nimic nu rămâne neschimbat odată cu trecerea timpului. Chiar şi germenele evoluează spre viaţă.
Continuarea in revista Astrele.